Περέιρα: «Ο Ολυμπιακός πρέπει να σκοράρει πρώτος»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015, 15:03
Περέιρα: «Ο Ολυμπιακός πρέπει να σκοράρει πρώτος»
O Βίτορ Περέιρα μίλησε για την κατάσταση στην ομάδα μετά τις δύο ήττες και την υποχρέωσή της να κυνηγήσει την ανατροπή κόντρα στην Νντίπρο, στη συνέντευξη Τύπου για τον αυριανό αγώνα με την Νντίπρο, για τη φάση των «32» του Europa League. 

Οι δηλώσεις του Περέιρα: 

Θα πρέπει να περιμένουμε επίθεση από την αρχή ή υπομονετική τακτική;

«Πρέπει να βάλουμε το πρώτο γκολ. Δεν μπορείς κατευθείαν τρία γκολ. Πρέπει να είμαστε πιο οργανωμένοι σε σχέση με το Κίεβο. Να σκοράρουμε κάνοντας οργανωμένο παιχνίδι, να φέρουμε το ματς στα μέτρα μας, να αποδείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι και να βάλουμε το πρώτο γκολ. Πρέπει να βρούμε τρόπο να διασπάσουμε τις κλειστές άμυνες, δεν είναι η πρώτη φορά που θα βρούμε μπροστά μας κάτι τέτοιο».

Πώς είναι η ομάδα μετά τη Λεωφόρο και όσα έγιναν;

«Είμαστε επαγγελματίες. Στο ποδόσφαιρο δε γίνεται πάντα να κερδίζεις, ο Ολυμπιακός βέβαια είναι μαθημένος πάντα σχεδόν να κερδίζει. Είναι δύσκολο να δεχτούμε ότι έχουμε κάνει δύο αρνητικά αποτελέσματα. Δεν έχουμε χρόνο να δουλέψουμε όπως θέλουμε λόγω των σερί αγώνων παρά μόνο σε επίπεδο θεωρίας. Πρέπει να έχουμε περισσότερο θάρρος και προσωπικότητα. Έχουμε δύο γκολ να βάλουμε σε 90 λεπτά, δεν μας πειράζει πότε θα μπουν. Αρχικά θέλουμε να ισοφαρίσουμε τα δύο γκολ και με όσο καλύτερη οργάνωση γίνεται να πάμε για το ένα βήμα παραπάνω, δηλαδή γι΄αυτό που ονειρευόμαστε».

Το μήνυμά σας για τον κόσμο για το αυριανό ευρωπαϊκό ματς;

«Για κάθε ομάδα είναι μια μεγάλη πρόκληση κάθε ευρωπαϊκό ματς. Ο Ολυμπιακός θέλει να αποδείξει ότι δεν είναι μεγάλος μόνο στην Ελλάδα. Θέλουμε να δείξουμε με πράξεις ότι αξίζουμε να είμαστε εδώ. Πρέπει να δείξουμε θέληση πρόκρισης, κάτι που δεν είχαμε στο Κίεβο. Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλο όνομα αλλά μόνο αυτό δεν αρκεί για την πρόκριση. Πρέπει να υπάρχει πίστη και αυτοπεποίθηση μέσα στο Κίεβο».

Παρατηρώντας τα δύο τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να δέχεται ουσιαστικά η ομάδα σας αυτογκόλ. Τι φταίει; Είναι έλλειψη συγκέντρωσης;

«Ακόμα μία φορά θα επαναλάβω ότι τα σερί ματς που έχουμε να αντιμετωπίσουμε δεν μας επιτρέπουν χρόνο για να δουλέψουμε. Για να δουλέψεις τα λάθη σου πρέπει να δουλέψεις μέσα στο γήπεδο κι όχι απλά με συζητήσεις ή βίντεο. Εμείς δεν έχουμε τον χρόνο να δουλέψουμε μέσα στο γήπεδο γιατί έχουμε πολλά σερί ματς. Συνήθως στις προπονήσεις κάνουμε αποκατάσταση ή αποθεραπεία για να είμαστε πιο φρέσκοι στα επόμενα παιχνίδια. Τα περισσότερα λάθη γίνονται επειδή οι παίκτες δεν είναι τόσο ξεκούραστοι ή επειδή δεν είναι τόσο συγκεντρωμένοι, με την έννοια ότι είναι υπερβολικά φορτισμένοι εκείνη τη στιγμή. Ή επειδή ο αντίπαλος μάς αναγκάζει να τα κάνουμε. Προσπαθούμε όσο το δυνατόν να μην τα επαναλάβουμε».

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλά ανασταλτικά και δεν απειλείται, αλλά στο δεύτερο μέρος παρουσιάζει ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο.

«Δεν θα προσπαθήσω να δικαιολογήσω τα λάθη. Θα σας μιλήσω για το παιχνίδι με την Ντνίπρο, ειλικρινά δεν είδα να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Είδα στο πρώτο μέρος ξεκινήσαμε καλά στα πρώτα 20-25 λεπτά, είχαμε καλές μεταβιβάσεις, καλή κυκλοφορία της μπάλας. Στο τελευταίο 15λεπτο του πρώτου ημιχρόνου χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας και σε τέσσερα λεπτά στην επανάληψη δεχτήκαμε δύο γκολ. Είναι δύσκολο να αντιδράσει μία ομάδα και να μπορέσεις να ξεπεράσεις αυτό που συνέβη. Ο μόνος τρόπος για να διορθώσεις αυτά τα λάθη, είναι να δουλεύεις. Αν είχαμε μία εβδομάδα μπροστά μας και προετοιμάζαμε το παιχνίδι μας, πολλά από τα λάθη μας δεν θα επαναλαμβάνονταν. Προσπαθήσαμε με την Ντνίπρο να είχαμε καλύτερο αποτέλεσμα. Δεν μας δόθηκε ένα πέναλτι, βάλαμε ένα γκολ που ακυρώθηκε. Θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα, οι πιθανότητες θα ήταν πολύ περισσότερες αν είχαμε τελειώσει το παιχνίδι με 2-1. Θα κυνηγάγαμε ένα γκολ, ενώ τώρα κυνηγάμε τρία. Πιστεύω ότι δεν θα συνέβαιναν αυτά τα λάθη αν δουλεύαμε πάνω σε αυτά. Με τα σερί ματς όμως δεν έχουμε τον χρόνο να δουλέψουμε».

Είστε πολύ μικρό διάστημα στον Ολυμπιακό. Εσείς πώς βιώνετε τις τελευταίες μέρες με τα άσχημα αποτελέσματα; Αισθάνεστε πίεση ή είναι κίνητρο για εσάς το αυριανό ματς;

«Βλέπω κάθε παιχνίδι και κάθε καινούρια πρόκληση σαν μία ευκαιρία. Όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά, καθοριστικά και όλα τα βλέπω σαν μία ευκαιρία για να αλλάξω την κατάσταση υπέρ μας. Οφείλω να παραδεχτώ ότι η ομάδα δεν βρίσκεται στην κατάσταση που θέλω. Ονειρεύομαι την ομάδα με περισσότερο πρέσινγκ, καλύτερη κυκλοφορία και πιο επιθετικά. Αυτό για να συμβεί πρέπει να έχουμε τον χρόνο να δουλέψουμε, να κάνουμε την αποκατάσταση και να προετοιμάσουμε την ομάδα για τα επόμενα παιχνίδια. Φανταστείτε, για να καταλάβετε τη δυσκολία που έχω, είναι ότι παίξαμε το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, την επόμενη μέρα κάναμε αποκατάσταση, την μεθεπόμενη έπρεπε να ξεκουράσω και να κάνουμε ξανά αποκατάσταση και σήμερα έπρεπε να προετοιμάσω το αυριανό παιχνίδι. Αν μπορούσα να προετοιμάσω το επόμενο παιχνίδι όπως ήθελα, να δουλέψουμε την κατοχή, το πρέσινγκ, την κυκλοφορία, την ταχύτητα, να είστε σίγουροι ότι οι παίκτες θα ήταν νεκροί στο ματς και δεν θα έβγαζαν 90 λεπτά. Αν περιμένει αύριο ο κόσμος να δει μια ομάδα που θα πιέζει ασφυκτικά για 90 λεπτά, να πω ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι σε αυτή την κατάσταση γιατί δεν έχουμε τη δυνατότητα να δουλέψουμε πάνω σε αυτό. Πρέπει να κάνουμε ποιοτικό παιχνίδι, να παίξουμε ισορροπημένα και όσο καλύτερα μπορούμε και να κυνηγήσουμε το γκολ».

Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015, 15:03