Ο Πλατανιάς έγινε η πρώτη ομάδα στη φετινή Super League που κατάφερε να κόψει βαθμούς από τον Ολυμπιακό.

H ομάδα του Παράσχου, στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 18ης αγωνιστικής της Super League απέσπασε ισοπαλία 1-1 τη Δευτέρα στα Περιβόλια από τους πρωταθλητές, οι οποίοι έτσι μοιραία είδαν το απόλυτο νικών τους στο εγχώριο πρωτάθλημα να σταματά στους 17 αγώνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι γηπεδούχοι, που στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσαν να είχαν πετύχει περισσότερα από ένα γκολ, άνοιξαν το σκορ στο 35ο λεπτό με τον Λεονάρντο Ράμος, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στην ισοφάριση στο 72′ με τον Φορτούνη, χωρίς πάντως να μπορέσουν να κάνουν την ολική ανατροπή.

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στο ματς και στα πρώτα λεπτά απείλησε τρεις φορές με τους Ντουρμάζ και Ιντέγε, ωστόσο, η ομάδα που έχασε την πρώτη πραγματικά μεγάλη ευκαιρία στο ματς ήταν ο Πλατανιάς.

Αυτή σημειώθηε στο 13ο λεπτό όταν από τη σέντρα του Αποστολόπουλου ο Μενδρινός έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Ρομπέρτο ήταν σε ετοιμότητα και με σπουδαία επέμβαση κράτησε το μηδέν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο περνούσαν τα λεπτά οι γηπεδούχοι κέρδιζαν ολοένα και περισσότερα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, και μάλιστα εκμεταλλευόμενοι τα λάθη των παικτών του Ολυμπιακού στη μεσαία γραμμή άρχισαν να βγαίνουν με απειλητικές διαθέσεις στην επίθεση.

Στο 24′ το ματς διακόπηκε για περίπου 10 λεπτά, λόγω πτώσης της τάσης των πυλώνων του γηπέδου και με την επανέναρξή του οι Χανιώτες απείλησαν και πάλι, αυτή την φορά με το σουτ του Γουνδουλάκη από πλάγια στο 34΄ που βρήκε και πάλι στη σωστή θέση τον Ρομπέρτο.

Ένα λεπτό μετά, όμως, ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού νικήθηκε από τον Ράμος, ο οποίος αφού απέφυγε τον Σαλίνο με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ.

Αμέσως μετά το γκολ οι Πειραιώτες ανέβασαν ρυθμούς, είχαν το σουτ του Ντομίνγκεζ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων που απόκρουσε δύσκολα ο Σωτηρίου, ενώ ένα λεπτό μετά ο Ιντέγε έχασε καταπληκτική ευκαιρία στο τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα του Πλατανιά.

Στο πέμπτο και τελευταίο λεπτό του έξτρα χρόνου, οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία για το 2-0, όταν μετά τη σέντρα του Αποστολόπουλου ο Ράμος δεν πρόλαβε από κοντά να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός είχε μία ανούσια υπεροχή. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά όλες τους επιθέσεις σταματούσαν έξω από την περιοχή του Σωτηρίου, ενώ σε όσες περιπτώσεις επιχειρήθηκαν σέντρες μέσα σε αυτή οι αμυντικοί του Πλατανιά βρίσκονταν σε ετοιμότητα.

Σε μία από τις λιγοστές αντεπιθέσεις που κατάφερε να βγάλει στο διάστημα αυτό ο Πλατανιάς απείλησε με το σουτ του Γουνδουλάκη στο 61΄ που απόκρουσε ο Ρομπέρτο.

Ο Ολυμπιακός απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο στο 69΄ με το σουτ του Πάρντο μέσα από την περιοχή που πρόλαβε να απομακρύνει με προβολή ο Μπανανά, ενώ ευτύχησε τρία λεπτά αργότερα να κάνει το 1-1.

Από το σουτ του Ντουρμάζ αρκετά έξω από την περιοχή η μπάλα βρήκε σε πόδι παίκτη του Πλατανιά ξεγέλασε τον Σωτηρίου που παρ΄ όλα αυτά απομάκρυνε, με τον νεοεισελθόντα Κώστα Φορτούνη να παίρνει το… ριμπάουντ, γράφοντας το τελικό 1-1.


Πλατανιάς-Ολυμπιακός 1-1

Γκολ: 35′ Λεονάρντο Ράμος, 72′ Φορτούνης

Κίτρινες: Αποστολόπουλος, Στανισάβλιεβιτς, Ράμος – Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος):
Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Σκαρντοβέλι, Σελίν, Μπανανά, Γκνιάτιτς, Στανισλάβιεβιτς, Μενδρινός (74′ Ανγκούλο), Αποστολόπουλος, Γουνδουλάκης (81′ Μιλούνοβιτς), Ράμος (88′ Δημήτρης)

Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Καμπιάσο (59′ Φορτούνης), Μιλιβόγεβιτς, Ντομίνγκεζ (85′ Σεμπά), Ντουρμάζ, Πάρντο (85′ Πουλίδο), Ιντέγε.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης