Στο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας, όπου το 2004 είχε γραφτεί το μεγαλύτερο ελληνικό έπος (σ.σ.: κατάκτηση του Euro από την εθνική ποδοσφαίρου) ο Ολυμπιακός φιλοδοξεί απόψε (21.45, ΔΤ) να κάνει σημαντικό βήμα για την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι «ερυθρόλευκοι», μετά το επιβλητικό 3-0 στην έδρα της Άντερλεχτ, τίθενται αντιμέτωποι με την Μπενφίκα, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων, με στόχο φυσικά να επαναλάβουν τον θρίαμβο, που πέτυχαν πριν από 20 μέρες στις Βρυξέλλες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βέβαια το έργο της ομάδας του Μίτσελ αυτή τη φορά θα είναι πιο δύσκολο, καθώς έχουν απέναντί τους μία σαφώς καλύτερη ομάδα, εντούτοις άπαντες στο στρατόπεδο των νταμπλούχων Ελλάδας είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για τη νίκη, που θα τους φέρει ακόμη πιο κοντά στην πρόκριση.

Ο Ισπανός τεχνικός στο ματς με τους «αετούς» της Λισαβόνας αναμένεται να ακολουθήσει τη… συνταγή των Βρυξελλών, προχωρώντας σε ελάχιστες αλλαγές στο αρχικό σχήμα, σε σχέση με την αναμέτρηση απέναντι στην Άντερλεχτ.

Κάτω από τα δοκάρια, τη θέση την έχει εξασφαλισμένη ο Ρομπέρτο, ενώ την τετράδα της άμυνας θα συνθέτουν από δεξιά προς αριστερά οι Μανιάτης, Μανωλάς, Σιόβας και Χολέμπας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα δύο αμυντικά χαφ θα είναι οι Σάμαρης και Εντινγκά, με τον Βάις και τον Φουστέρ να είναι στα άκρα και τους Σαβιόλα και Μήτρογλου να συνθέτουν το επιθετικό δίδυμο.

Πάντως δεν αποκλείεται ο Σαλίνο να ξεκινήσει στο δεξί άκρο της άμυνας, κάτι που αν συμβεί ο Μανιάτης θα περάσει στα χαφ, με τον Εντινγκά να μένει εκτός ενδεκάδας .

Θέση στο αρχικό σχήμα των Πειραιωτών πάντως διεκδικεί και ο Ντομίνγκες αντί του Φουστέρ, μετά την πολύ καλή εμφάνιση που πραγματοποίησε ο Αργεντινός στα Περιβόλια κόντρα στον Πλατανιά.

Την αποστολή των «ερυθρόλευκων» συμπληρώνουν οι Μέγιερι, Παπαδόπουλος, Μεντζανί, Κάμπελ, Ολαϊτάν, Γιαταμπαρέ και Χουτεσιώτης.

Στον αντίποδα η Μπενφίκα «καίγεται» για τη νίκη μετά την ήττα από την Παρί Σεν Ζερμέν και θα τα δώσει όλα για να κατακτήσει το τρίποντο απέναντι στον Ολυμπιακό. Το μεγάλο αστέρι των Πορτογάλων, ο Όσκαρ Καρντόσο γυμνάστηκε την τελευταία προπόνηση και έθεσε υποψηφιότητα για το αρχικό σχήμα.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Παρί Σεν Ζερμέν φιλοξενείται από την Άντερλεχτ.

Η βαθμολογία

1. Παρί 6
2. Ολυμπιακός 3
3. Μπενφίκα 3
4. Άντερλεχτ 0

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης