Ο Χαβιέ Σαβιόλα φάνηκε αισιόδοξος για την πορεία του Ολυμπιακού μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το νικηφόρο αποτέλεσμα με αντίπαλο την ΑΕΛ Καλλονής.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το αν υπήρχε άγχος στην ομάδα λόγω της επίσημης πρεμιέρας:

«Ναι αυτό ισχύει μέχρι ένα βαθμό. Ο πρώτος αγώνας έχει μεγάλη αξία για όλους. Όχι μονάχα για τον Ολυμπιακό αλλά και για τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος. Είναι μια αναμέτρηση δύσκολη στην οποία δεν μπορείς να έχεις την ένταση και το ρυθμό που θέλεις στο παιχνίδι. Η ομάδα προέρχεται από προετοιμασία. Αυτό που μετράει πάνω απ’ όλα και έχει τεράστια σημασία, είναι η νίκη. Πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε και δεν είχαμε απώλειες. Η ομάδα δεν έβγαλε στον αγωνιστικό χώρο όλη την ποιότητα που διαθέτει μιας και οι δυνατότητές της είναι για πολύ περισσότερα πράγματα, όμως είμαστε ακόμα στην αρχή. Αυτό που κρατάμε από τον αγώνα με την Καλλονή είναι η νίκη. Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινάς το πρωτάθλημα με ένα νικηφόρο αποτέλεσμα».

Για το αν παιχνίδι με το παιχνίδι, θα ανεβάζει στροφές η ομάδα για να παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητές της:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σίγουρα. Αυτή την περίοδο, αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να γίνουμε καλύτεροι, να βελτιώσουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας μέσα στον αγωνιστικό χώρο, να δείξουμε ακόμα περισσότερα πράγματα. Αυτή η ομάδα έχει μεγάλες δυνατότητες αλλά και επιθυμία να το κάνει αυτό και να το πράξει γρήγορα. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έρχεται και μέχρι τον επόμενο αγώνα, την Κυριακή, θα κοιτάξουμε να δουλέψουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Θέλουμε να παίξουμε ακόμα καλύτερα στη συνέχεια γιατί έχουμε μεγάλες δυνατότητες και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουμε όλοι. Δώσαμε τον πρώτο μας αγώνα, πετύχαμε τον στόχο και κοιτάμε μπροστά για το επόμενο ματς, όπου θέλουμε να προσφέρουμε καλύτερο θέαμα».

Για το πώς ένιωσε για τη δική του παρουσία στο ματς:

«Σε ό,τι αφορά το επίπεδο της φυσικής κατάστασης, νιώθω αρκετά καλά. Σχετικά με το αγωνιστικό κομμάτι, είναι ακόμα αρχή της σεζόν. Χρειάζομαι κάποιο χρόνο ακόμα για να μάθω καλύτερα τον τρόπο που παίζει η ομάδα. Βέβαια αυτό που έχει σημασία είναι ότι ξεκινήσαμε καλά το πρωτάθλημα. Επίσης, θέλω σιγά-σιγά να ανεβάζω στροφές και να αυξάνω τα λεπτά συμμετοχής μου μέσα στην ομάδα. Στο φινάλε του πρώτου αγώνα νιώθω αρκετά καλά, δεν είμαι κουρασμένος, απλά χρειάζομαι λίγο χρόνο ακόμα για να μπορέσω να ενταχθώ καλύτερο στον τρόπο παιχνιδιού μας. Πρέπει να μάθουμε και εγώ και οι συμπαίκτες μου, καλύτερα ο ένας τον άλλο, για να συνεργαζόμαστε με επιτυχία».

Για το πότε θα είναι απόλυτα έτοιμος:

«Προσπαθώ και δουλεύω καθημερινά αρκετά στην προπόνηση. Ανεβάζω ρυθμό και νομίζω ότι πάρα πολύ γρήγορα θα φτάσω στο επίπεδο που θέλω. Για το καλό της ομάδας. Αυτό είναι πάνω από όλα το πιο σημαντικό πράγμα. Εκτιμώ ότι πολύ γρήγορα θα έχω φτάσει το 100% και αυτό θα ωφελήσει τόσο εμένα όσο και την ομάδα».

Επιμέλεια: Απόστολος Αγιοστρατίτης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης