Στην αποκάλυψη, ότι ήταν απόφαση του Γιάγια Τουρέ να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό, προχώρησε σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα sport24.ru ο μάνατζερ του Ιβοριανού μέσου, Ντμίτρι Σέλουκ, λίγες ώρες μετά το «διαζύγιο» του πελάτη του με την ομάδα του Πειραιά.

Ο Ουκρανός ατζέντης, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι ο ίδιος ο Τουρέ ζήτησε προσωπικά από τον Βαγγέλη Μαρινάκη να λυθεί το συμβόλαιό του, αναφέροντας παράλληλα ότι ο πολύπειρος άσος δεν είχε την στήριξη όλων των ανθρώπων του συλλόγου, κάτι, που όπως υπογράμμισε, δεν το περίμενε.
«Θέλω να πω κάποια πράγματα, ώστε κάποιοι απρόσεκτοι δημοσιογράφοι να μην διαστρεβλώνουν τα γεγονότα. Ο Γιάγια δεν έλαβε ούτε ένα ευρώ περισσότερο απ’ ό,τι προέβλεπαν οι τρεις μήνες (Σεπτέμβριος, Οκτώβριος και Νοέμβριος) που έμεινε στον Ολυμπιακό.
Επιπλέον για τις 11 μέρες του Δεκεμβρίου δεν πήρε τίποτα από τον Ολυμπιακό. Αυτό δείχνει πως δεν επέστρεψε για τα χρήματα, αλλά για να βοηθήσει πραγματικά το κλαμπ με διάφορους τρόπους» δήλωσε αρχικά ο Σέλουκ και πρόσθεσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
«Πολλά απ’ όσα περιμέναμε δεν ήταν έτσι όπως τα θέλαμε. Αυτό προκάλεσε την απογοήτευση του Γιάγια, που ζήτησε από τον ιδιοκτήτη του συλλόγου να λυθεί το συμβόλαιό του. Ο Γιάγια δεν είχε τη στήριξη όλων των ανθρώπων του συλλόγου και αυτό ήταν κάτι που δεν το περίμενε.
Γι’ αυτό και ζήτησε να τερματιστεί η συνεργασία του με την ομάδα. Καλή τύχη στον Ολυμπιακό. Ίσως, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, οι δρόμοι τους να συναντηθούν ξανά. Ο Γιάγια θα θυμάται για πάντα την υποδοχή των οπαδών, τους οποίους θα σέβεται για πάντα».

Αναφερόμενος στο μέλλον του Τουρέ, ο Ουκρανός εκπρόσωπος του 35χρονου μέσου, είπε: «Θεωρητικά, μπορεί να έρθει και στη Ρωσία. Δεν απορρίπτει καμία ομάδα. Είναι σοβαρός ποδοσφαιριστής, που έχει κατακτήσει τα πάντα. Ο Μουρίνιο αρέσκεται να δείχνει με τα τρία δάχτυλα ότι κέρδισε τρεις φορές την Premier League, αλλά το ίδιο μπορεί να κάνει και ο Τουρέ και αυτό πρέπει να αντιμετωπίζεται με σεβασμό.
Τον Ιανουάριο που ξεκινάει η μεταγραφική περίοδος, θα εξετάσουμε όλες τις προτάσεις που έχουμε και θα επιλέξουμε την καλύτερη. Ο Γιάγια είναι ανοιχτός σε προτάσεις και νομίζω πως πολλοί θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον όχι μόνο για τον ποδοσφαιριστή, αλλά και για έναν άνθρωπο, που μπορεί να βοηθήσει με την εμπειρία του».
Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης