Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος «διαζυγίου» ολοκληρώθηκε σήμερα, καθώς ο Μίτσελ αποτελεί κι επίσημα παρελθόν από τον πάγκο του Ολυμπιακού.

Η διοίκηση των Πειραιωτών αποφάσισε να προχωρήσει στην αντικατάσταση του Ισπανού προπονητή και οι τίτλοι τέλους στη συνεργασία των δύο πλευρών έπεσαν και τυπικά την Τρίτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 51χρονος τεχνικός βρέθηκε και στο παρελθόν προ των πυλών της εξόδου, ωστόσο αυτή τη φορά δεν γλίτωσε τη… λαιμητόμο της απόλυσης.

«Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει το τέλος της συνεργασίας της με τον προπονητή Μίτσελ Γκονζάλεθ. Ολόκληρη η οικογένεια του Ολυμπιακού ευχαριστεί τον Μίτσελ για την προσφορά του στον Σύλλογο και του εύχεται κάθε επιτυχία στην συνέχεια της καριέρας του», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση των πρωταθλητών.

Διάδοχος του Ισπανού θα ειναι ο πρώην τεχνικός της Πόρτο,  Βίτορ Περέιρα, με τον οποίο ο Ολυμπιακός έχει έρθει σε συμφωνία.

Όπως όλα δείχνουν η ομάδα θα παραταχθεί με υπηρεσιακό τεχνικό τον Αντώνη Νικοπολίδη στον αυριανό αγώνα Κυπέλλου με τον Φωστήρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 51χρονος τεχνικός βρέθηκε και στο παρελθόν προ των πυλών της εξόδου από τον πειραϊκό σύλλογο, ωστόσο, έστω και την ύστατη ώρα, τα αποτελέσματα τον βοηθούσαν και γλίτωνε τη… λαιμητόμο της απόλυσης.

Έτσι ράγισε το… γυαλί

Αυτή τη φορά πάντως το… κακό δεν αποφεύχθηκε. Ο Ολυμπιακός το τελευταίο διάστημα απέδιδε μέτριο ποδόσφαιρο, προβληματίζοντας με τις εμφανίσεις του και αυτό το γεγονός είχε προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στη διοίκηση του συλλόγου.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι αποτέλεσε το παιχνίδι με τον Πλατανιά, που εν τέλει αποδείχθηκε το «κύκνειο άσμα» του άλλοτε αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης στον ερυθρόλευκο πάγκο.

Η ομάδα του Πειραιά, έστω και ασθμαίνοντας πήρε το «τρίποντο» (2-1), ωστόσο η απόφαση για αντικατάσταση του Ισπανού, στον οποίο χρεωνόταν παράλληλα ότι είχε χάσει τα αποδυτήρια, έχοντας έρθει σε ρήξη με αρκετούς ποδοσφαιριστές, είχε ληφθεί και υλοποιήθηκε δύο ημέρες αργότερα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μαρινάκης και ο 51χρονος τεχνικός είχαν τηλεφωνική εεπικοινωνία το απόγευμα της Τρίτης στην οποία ο ισχυρός άνδρας της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ ανακοίνωσε την απόφαση του για λύση της συνεργασίας τους.

Η στήριξη κράτησε μία… ημέρα

Ενδιάμεσα και δη τη Δευτέρα, με αφορμή τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για αντικατάσταση του Μίτσελ, από τον Ολυμπιακό τονιζόταν ότι «έχουμε προπονητή, ο Μίτσελ στηρίζεται από τη διοίκηση».

Εντούτοις πριν στεγνώσει ακόμη το… μελάνι για την -προσωρινή όπως αποδείχθηκε- ανατροπή στην υπόθεση παραμονής του Ισπανού, που άρχιζε να θυμίζει σίριαλ, οι Πειραιώτες αποφάσισαν να του δείξουν την πόρτα της εξόδου, βάζοντας τέλος στην εποχή Μίτσελ στο λιμάνι.

Ο Ισπανός προπονητής ήρθε στον Ολυμπιακό τον Φεβρουάριο του 2013 και επί των ημερών του οι ερυθρόλευκοι κατέκτησαν δύο πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο, φτάνοντας μάλιστα πέρυσι κοντά στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Aξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα αποτέλεσε τον πρώτο «διεθνή» σταθμό στην προπονητική καριέρα του Μίτσελ, καθώς είχαν προηγηθεί η Ράγιο Βαγεκάνο, η Β΄ ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης, η Χετάφε και η Σεβίλλη.

Το σχόλιο του Καραπαπά για τον Μίτσελ

Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς σχολίασε μέσω του λογαριασμού του στο Facebook την απόφασή της διοίκησης των Πειραιωτών να απομακρυνθεί ο Μίτσελ από την τεχνική ηγεσία της ομάδας, τονίζοντας ότι το «διαζύγιο» των δύο πλευρών ήρθε πολιτισμένα.

Αναλυτικά:

«Επειδή καταλαβαίνω ότι πολλοί λυπάστε, εγώ λυπάμαι περισσότερο γιατί ο άνθρωπος αυτός είναι πλέον φίλος μου, θα σας πω ότι η διοίκηση μιας ομάδας δεν αποφασίζει με βάση τη δημοφιλία αλλά με άλλα κριτήρια.

Το διαζύγιο ήρθε απολύτως πολιτισμένα όπως οφείλει ένας μεγάλος σύλλογος σε έναν μεγάλο ποδοσφαιράνθρωπο! Αύριο ο Μίτσελ θα στείλει μια ανοιχτή επιστολή για να ευχαριστήσει τον Σύλλογο!».


 
Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης