Η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας ανάμεσα στους εκπροσώπους του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού δεν διεξήχθη σε καλό κλίμα και το ντέρμπι «αιωνίων» ξεκίνησε… νωρίς! Οι εκπρόσωποι των δύο ομάδων συναντηθήκαν ενόψει του ντέρμπι στην Λεωφόρο στις 2 Νοεμβρίου.

Το κλίμα χάλασε πριν ξεκινήσει η σύσκεψη, καθώς ο Ολυμπιακός είχε 6 εκπροσώπους και όχι 3 όπως είχε συμφωνηθεί. Οι «πράσινοι» απαίτησαν να μπουν στην αίθουσα τρία άτομα, όπως και έγινε προκειμένου να ξεκινήσει η σύσκεψη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Αστυνομία ζήτησε να μείνουν πέντε σειρές κενές ως νεκρή ζώνη πάνω από τους πάγκους και την φυσούνα, δηλαδή στις θύρες 9-10-11, όμως ο Παναθηναϊκός αρνήθηκε καθώς με αυτόν τον τρόπο χάνει 1.000 εισιτήρια. Οι «πράσινοι» υποστήριξαν ότι αυτό δεν έχει συμβεί σε κανένα γήπεδο και αρνήθηκαν να υπογράψουν τα πρακτικά. Την τελική απόφαση για το συγκεκριμένο μέτρο θα την πάρει η Αστυνομία.

Διαφωνία υπήρξε και στο αν θα υπάρχει αστυνομία μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Όπως είναι φυσικό ο Ολυμπιακός συμφώνησε και ο Παναθηναϊκός είπε «όχι».

Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός συναίνεσε στην παρουσία 10 εκπροσώπων του Ολυμπιακού για τους οποίους απαιτεί όμως να γνωρίζει όνομα και ιδιότητα, υπενθυμίζοντας ότι πέρυσι είχε προκληθεί ένταση στο μπουθ των «ερυθρολεύκων», καθώς μέσα βρίσκονταν οργανωμένοι οπαδοί που προκαλούσαν με χειρονομίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένταση σημειώθηκε όταν ο Σάββας Θεοδωρίδης, που ήταν ένας εκ των εκπροσώπων του Ολυμπιακού, υποστήριξε ότι τον πήραν τηλέφωνο από τον Πανθρακικό και του είπαν ότι στο ματς της περασμένης αγωνιστικής οι Θρακιώτες δεν είχαν καλή φιλοξενία! Ο υπεύθυνος ασφαλείας του Παναθηναϊκού, Γιάννης Μπούτσικας τον ρώτησε «καλά, από που και ως που πήρε εσάς ο Πανθρακικός;» με τον Θεοδωρίδη να τονίζει στην συνέχεια πως δεν ήταν από τον σύλλογο της Κομοτηνής, αλλά κάποιος δημοσιογράφος.

Για το θέμα αυτό, όντως ο Πανθρακικός έστειλε προ δύο ημερών στον Παναθηναϊκό μια επιστολή και επικαλείται μικρό αριθμό προσκλήσεων, πρόβλημα με τα κλιματιστικά, το φωτισμό και τον εξαερισμό στα αποδυτήρια, αλλά και μικρή ζώνη ασφαλείας μεταξύ πάγκου και εξέδρας. Οι άνθρωποι του Τριφυλλιού όμως απάντησαν πως ρώτησαν τους Θρακιώτες αν θέλουν παραπάνω προσκλήσεις και η απάντηση ήταν αρνητική. Ο εκπρόσωπός τους και πριν και μετά το ματς, μάλιστα, έδωσε συγχαρητήρια στον Γιάννη Ζαβραδινό για την κατάσταση των αποδυτηρίων και ουδέποτε ζητήθηκε το παραμικρό…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης