Θλίψη στο γαλλικό -και όχι μόνο- ποδόσφαιρο προκάλεσε η είδηση για τον θάνατο του Πάπε Ντιούφ, ο οποίος έπασχε από Covid-19. Ο πρώην πρόεδρος της Μαρσέιγ άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 68 ετών, ενώ είχε συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με τον ιστορικό σύλλογο.

Σύσσωμο το γαλλικό ποδόσφαιρο αποχαιρετά σήμερα τον Ντιούφ, με τον Ματιέ Βαλμπουενά να χαρακτηρίζει τον εκλιπόντα ως τον καλύτερο πρόεδρο στη σύγχρονη Ιστορία της Μαρσέιγ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχω μουδιάσει, είμαι στο κρεβάτι μου και δεν μπορώ να κοιμηθώ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο βραχύσωμος άσος του Ολυμπιακού, που φόρεσε τη φανέλα της Μαρσέιγ από το 2006 μέχρι το 2014.

«Έμαθα το βράδυ της Δευτέρας ότι ήταν άρρωστος και επικοινώνησα με τον Ζοσέ (σ.σ. Ανιγκό) και άλλους φίλους, όπως ο Μούσο (σ.σ. ο φυσιοθεραπευτής Αλέν Σουλτανιάν) και ο Κριστόφ (σ.σ. ο γιατρός Μποντό). Είναι πολύ δύσκολο. Ο πρόεδρος ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος, με μια μεγάλη καρδιά. Ήταν πάντα χαμογελαστός. Ήταν πολύ συναισθηματικός και σε καθήλωνε με την ομιλία του. Ήταν χαρισματικός» συνεχίζει ο Βαλμπουενά και θυμάται:

«Την πρώτη φορά που τον είδα ήταν στο γραφείο του, όταν υπέγραψα το επαγγελματικό μου συμβόλαιο, το 2006. Είχε μια απίστευτη παρουσία. Για εμένα είναι ο καλύτερος πρόεδρος στην πρόσφατη Ιστορία της Μαρσέιγ. Όταν έφυγε το 2009 από τον σύλλογο, ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. Ήταν πάντα κοντά στους παίκτες και στους υπαλλήλους. Μας επέτρεψε να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας. Ξέρω ότι η Μασσαλία θα κλάψει τον Πάπε Ντιούφ. Αγαπούσε τη Μαρσέιγ. Γνώριζε το ποδόσφαιρο πολύ καλά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης