Παίζοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-1 σκορ της Τβέντε σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη την Τετάρτη στο Έρμελο της Ολλανδίας.

Μολονότι αγωνίστηκε με πολλές αλλαγές, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο οι Πειραιώτες πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση, πέτυχαν δύο γκολ είχαν ισάριθμα δοκάρια και γενικά είχαν κλείσει την αντίπαλό τους στα καρέ της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Φορτούνης στο 29ο λεπτό άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Μάρκο Σίλβα, ενώ το 2-0 έγινε από τον νεοαποκτηθέντα, Πάρντο, ο οποίος μετά από πάσα του Ντουρμάζ παραβίασε την εστία του Ντρόμελ.

Οι Ολλανδοί μείωσαν με τον Ζίγιετς στο 77΄. Στον πάγκο έμεινε σε όλο το παιχνίδι ο Φινμπόγκασον, ο οποίος λογικά θα χρησιμοποιηθεί από τον προπονητή του στο επόμενο φιλικό των νταμπλούχων απέναντι στην Φέγενορντ (1/8).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα μπήκαν ορεξάτοι στο ματς και πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού, απειλώντας για πρώτη φορά την εστία της Τβέντε στο 22′, όταν η μπάλα βρήκε στο δοκάρι, μετά από σουτ του Ντουρμάζ, κι ενώ και μία παράλληλη σέντρα του Πάρντο στο 9′ είχε χτυπήσει στο δοκάρι.

Όσο περνούσαν τα λεπτά οι Πειραιώτες ανέβαζαν ολοένα και περισσότερο την απόδοσή τους και στο 29΄ ο Φουρτούνης μετά από ωραίο 1-2 με τον Χάρα σκόραρε με πλασέ κάνοντας το 1-0.

Η ομάδα του Πειραιά συνέχισε να έχει τα ηνία στο ματς και στο 45΄ πήρε «κεφάλι» δύο τερμάτων, με τον Ντουρμάζ να βρίσκει στα αριστερά τον Πάρντο, που μετά από ωραία ατομική ενέργεια σούταρε στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Κολομβιανού ακραίου με την ομάδα του Πειραιά.

Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε και μέχρι το 70΄ η μόνη καλή ευκαιρία στον αγώνα ήταν το σουτ του Ντα Κρους (64΄) που απέκρουσε με διπλή προσπάθεια ο Καπίνο.

Η Τβέντε όμως στο 77΄ εκμεταλλεύτηκε τη χαλάρωση των παικτών του Ολυμπιακού και κατάφερε να μειώσει με πλασέ του Ζίγιετς.

Η τελευταία ευκαιρία στον αγώνα ήταν για τον Ολυμπιακό, όταν στο 81΄ ο Ντοσεβί δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα μετά την απόκρουση του Ντρόμελ στην καρφωτή κεφαλιά του Αυλωνίτη.

Oλυμπιακός (Μάρκο Σίλβα):
Kαπίνο, Oμάρ (74΄ Σάλιακας), Σαλίνο, Αυλωνίτης, Βούρος, Μιλιβόγεβιτς (46΄ Ζντιέλαρ), Μπουχαλάκης (46΄ Ντοσεβί), Φορτούνης (46΄ Κασάμι), Ντουρμάζ (46΄ Πουλίδο), Πάρντο (68΄ Γιαννιώτας), Χάρα (46΄Φουστέρ).

Τβέντε (Άλφρεντ Σρόιντερ)
: Ντρόμελ, Άντερσεν, Ουβίνι (62΄ Φαν ντερ Χάιντεν), Μπάιεν, Σίλντερ (46΄ Φαν ντερ Λέλι), Εμπεσίλιο, Τάπια (46΄ Μοκτάρ), Ζίγιετς, Καμπράλ (46΄Μοκοτζό), Όστερβαϊκ (76΄ Εγκάν), Χέλσερ (46΄ Ντα Κρους)

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης