Φορώντας το «10» και το περιβραχιόνιο του αρχηγού, ο Χάμες Ροντρίγκες σκόραρε στην επιστροφή του στην εθνική Κολομβίας, στη φιλική νίκη (4-1) κόντρα στη Γουατεμάλα, τα ξημερώματα της Κυριακής στο Νιου Τζέρσεϊ.

Την Τετάρτη –επίσης ξημερώματα- το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού θα αγωνιστεί σε νέο φιλικό με τους «καφετέρος», απέναντι στο Μεξικό στην Σάντα Κλάρα (Καλιφόρνια).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Χάμες εξέπληξε ακόμα και εμένα» είπε ο 56χρονος Αργεντινός ομοσπονδιακός προπονητής της Κολομβίας, Νέστορ Λορέντσο, κάνοντας το δικό του ξεκίνημα στον πάγκο των Κολομβιανών «τρικολόρ», μιλώντας για τα 63 λεπτά που βρέθηκε στο γήπεδο ο Χάμες Ροντρίγκες, ο οποίος «άνοιξε το σκορ» απέναντι στη Γουατεμάλα.

Με αυτό το γκολ, η Κολομβία προηγήθηκε 1-0 και ταυτόχρονα ο Χάμες Ροντρίγκες «έπιασε» τον Αρνόλντο Ιγκουαράν (αγωνίστηκε -μεταξύ άλλων- στη Μιγιονάριος) στην δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών στην εθνική ομάδα με 25 τέρματα. Πλέον ο άσος του Ολυμπιακού βρίσκεται δέκα γκολ μακριά από τον -πρώτο σκόρερ της «τρικολόρ»- Ρανταμέλ Φαλκάο.

«Ξέρουμε ότι δεν είναι στα καλύτερά του, αλλά κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την ποιότητα που έχει. Πολύ καλή η στάση του, όπως και όλης της ομάδας και είμαστε χαρούμενοι» συμπλήρωσε ο νέος προπονητής της εθνικής Κολομβίας.

Το ντεμπούτο του Χάμες Ροντρίγκες με την εθνική ομάδα της Κολομβίας έγινε στις 4 Ιουνίου 2012 εναντίον του Περού, στο πλαίσιο των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 που διεξήχθη στη Βραζιλία. Σκόραρε στο 52΄, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του απέναντι στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας των Ίνκας.

Ο 31χρονος Κολομβιανός ανέβασε ένα μήνυμα στο instagram μετά τη νίκη, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το νέο ξεκίνημα. «Ξεκινάμε αυτή τη νέα διαδικασία με μεγάλο ενθουσιασμό» έγραψε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης