Ο Πανθρακικός επικράτησε 2-1 της Ξάνθης στο «ελ θράκικο» της 19’ αγωνιστικής της Super League. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν δύο φορές με τους Τζάνη (70’) και Κάσες (79’), ενώ η Ξάνθη που ισοφάρισε προσωρινά στο 73’ με τον Βάλλα ολοκλήρωσε το παιχνίδι με εννέα παίκτες. Στο 16’ αποβλήθηκε ο Φλίσκας και στο 88’ ο Μουκουάνα.

Πατήστε εδώ και δείτε τα γκολ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ισορροπίες του αγώνα άλλαξαν πολύ γρήγορα, καθώς μόλις στο 16’ ο Φλίσκας αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την Ξάνθη με παίκτη λιγότερο. Να σημειωθεί ότι μετά την αποβολή η Ξάνθη αντέδρασε σωστά και κατάφερε να μην δεχθεί πίεση από τον Πανθρακικό.

Στο δεύτερο μέρος, οι Ακρίτες απείλησαν με αντεπιθέσεις την εστία του Σέρεμετ. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να αντιδράσουν μεταφέροντας το παιχνίδι τους στα άκρα, γεγονός που έφερε το γκολ. Ο Κάσες με εξαιρετική πάσα βρήκε τον Τζάνξ, ο οποίος στο 70’ πέτυχε το 1-0.

Ο Βάλλας έδωσε τη λύση για την Ξάνθη και τρία λεπτά μετά ισοφάρισε σε 1-1, με κοντινό σουτ. Τελικά, ο Πανθρακικός με κεφαλιά του Κάσες στο 79’ πήρε τη νίκη στο ντέρμπι της Θράκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πανθρακικός – Ξάνθη 2-1 (Nova 4)

Γκολ: 70′ Τζάνης, 79′ Κάσες – 73′ Βάλλας

Κίτρινες κάρτες: Κάσες, Σαρακατσάνος – Φλίσκας

Κόκκινες κάρτες: 16′ Φλίσκας. 88′ Μουκουάνα

Πανθρακικός:
Σέρεμετ, Παπαγεωργίου (76′ Εμπόου), Σαρακατσάνος, Ιγκόρ (64′ Χασομέρης), Ρομέου, Λαδάκης, Ζοσέ, Κάσες, Μπαϊκαρά, Τζάνης, Ντιόγκο.

Ξάνθη:
Τσέμα, Τριάδης, Ντε Γκούζμαν (86′ Ράνος), Γούτας, Φλίσκας, Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Σολτάνι, Μάνταλος (46′ Βασιλακάκης), Παΐτο, Σολάρι (66′ Κάλβο).

Οι δηλώσεις:

Ράινερ Μάουρερ: «Ήμαστε απογοητευμένοι γιατί ξεκινήσαμε καλά το ματς και νομίζω ότι στο πρώτο τέταρτο έπρεπε να έχει κερδίσει η ομάδα ένα πέναλτι αλλά δόθηκε φάουλ από τον διαιτητή. Παράλληλα είχαμε και ευκαιρίες με τον Τριάδη. Η συνέχεια ήταν δύσκολη γιατί είχαμε μεγάλο μέρος του παιχνιδιού με δέκα παίχτες αλλά πήγαμε καλά αν και με λιγότερο παίχτη έχοντας τον έλεγχο. Στο δεύτερο μέρος είχαμε την μεγάλη ευκαιρία με τον Σολάρι. Ως προς το πρώτο γκολ του Πανθρακικού δεν έχω άποψη, αλλά ισοφαρίσαμε γρήγορα. Το δεύτερο γκολ όμως ήταν σίγουρα φοσάιντ, το είδα και εγώ, ήταν πάνω στην δικιά μου γωνία. Μπορεί κάποιος να καταλάβει πώς νοιώθω εγώ μετά την ήττα και την καλή παρουσία που είχαμε. Κάτω από αυτές τις συνθήκες και αν υπολογίσουμε το μεγάλο διάστημα που ήμασταν με δέκα παίχτες είμαι ευχαριστημένος αλλά δεν αισθάνομαι υπερήφανος για τα τελικά αποτελέσματα. Συνέχεια άλλοι λόγοι μας αναγκάζουν να είμαστε υπό το βάρος της ήττας. Δεν έχω άποψη για τις αποβολές. Στη μεταγραφική περίοδο ήρθε ο Γκαρσία αλλά δεν έχουμε άλλες επιλογές και θα δούμε τι θα γίνει. Εντάξει έχουμε ακόμα 15 παιχνίδια, υπάρχει χρόνος να δούμε αν είμαστε μέσα στους στόχους. Πρέπει να συνεχίσουμε δυνατά και με πάθος παρά τα αγωνιστικά προβλήματα. Ήξερα ότι ο Πανθρακικός είναι δυνατή ομάδα, έχασε μόνο από τον ΠΑΟΚ εντός έδρας και τον αντιμετωπίσαμε με σεβασμό».

Κάσες:
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη νίκη. Αυτή είναι η πρώτη νίκη κόντρα στην Ξάνθη και χαίρομαι και για τους φιλάθλους μας. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε περισσότερους βαθμούς και θα δούμε στη συνέχεια. Είμαι χαρούμενος εδώ, ο Πανθρακικός είναι καλή ομάδα να παίζει κάποιος και έχω συμβόλαιο μέχρι το 2015 και εάν κάποια ομάδα με θέλει θα πρέπει πρώτα να μιλήσει με το σύλλογο».

Ντενίζ Μπαϊκαρά: «Θέλαμε πολύ το παιχνίδι και δεν είχαμε πολύ καθαρό μυαλό. Πήραμε τη νίκη, είμαστε ευχαριστημένοι και κοιτάμε μπροστά. Ξέραμε ότι θα σκοράρουμε και δεν είχαμε άγχος. Στόχος μας είναι να μείνουμε και μετά ό,τι έρθει ευχάριστο θα είναι. Μετά τα επόμενα παιχνίδια εάν συνεχίσουμε έτσι θα θέσουμε νέους στόχους».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης