Ο Εργοτέλης διατήρησε ζωντανές τις μαθηματικές ελπίδες παραμονής στη Super League, καθώς επικράτησε την Κυριακή στο Παγκρήτιο με 2-1 του Πανθρακικού στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής.

Αν και με 10 παίκτες από το 82΄ (αποβολή Γιουσούφ), η ομάδα του Ταουσιάνη πέτυχε το νικητήριο τέρμα με τον Τζίλας στο 84΄. Ο Χαλκιαδάκης στο 22΄ άνοιξε το σκορ, ενώ στο 67΄ ο Μεχία ισοφάρισε για το συγκρότημα της Κομοτηνής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ματς ήταν κακό στο πρώτο μέρος, παρ’ όλα αυτά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν στο 22΄ με το δυνατό σουτ του Χαλκιαδάκη που άφησε… άγαλμα τον Αθανασιάδη (1-0). Ο ρυθμός του αγώνα άλλαξε μετά το γκολ, με τις ομάδες να παίζουν πιο ανοικτά, ωστόσο, ευκαιρίες δεν χάθηκαν στο πρώτο 45λεπτο.

Ο Πανθρακικός μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο μέρος και στο 53΄ «άγγιξε» την ισοφάριση, με το σουτ του Μπαϊκαρά να κοντράρει και να σταματάει στο δεξί δοκάρι του Καβουσάκη. Ένα λεπτό μετά και πάλι η ομάδα της Κομοτηνής ήταν αυτή που απείλησε, με το σουτ του Τζάνη να περνάει λίγο άουτ.

Η ανωτερότητα των φιλοξενούμενων στο δεύτερο 45λεπτο απέδωσε καρπούς στο 67΄. Ο Μεχία με δυνατό σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Καβουσάκη και με το σουτ του αμυντικού του ο Πανθρακικός ισοφάρισε (1-1). Στο 71΄ η ομάδα του Ρόκα έχασε τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί, όταν μετά από πλασέ του Ιγκορ την τελευταία στιγμή έσωσαν οι αμυντικοί των γηπεδούχων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κι ενώ στο 82΄ οι Κρητικοί έμειναν με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Γιουσούφ, δύο λεπτά αργότερα βρήκαν τον τρόπο να πετύχουν γκολ με το Τζίλας και να πάρουν τη μεγάλη νίκη με 2-1.

Κίτρινες: Καζναφέρης, Καλέ, Πίτσος, Τζίλας, Καβουσάκης, Χαλκιαδάκης – Εμπόου, Ντιγκινί

Κόκκινες: 82΄ Γιουσούφ

Eργοτέλης (Γιάννης Ταουσιάνης): Καβουσάκης, Τζανακάκης, Λουβιόν, Γκορκς, Πίτσος, Μποέ-Καν, Καζναφέρης (72΄ Ουλά), Καλέ (79΄ Σολάρι), Χαλκιαδάκης, Ολαϊτάν (62΄ Γιουσούφ), Τζιλάς

Πανθρακικός (Μάνουελ Ρόκα): Αθανασιάδης, Ποτουρίδης, Μεχία, Ντιγκινί, Εμπόου, Κάσες, Μπαϊκαρά, Τζάνης (86΄ Μπάλδα), Ρομέου (63΄ Ροτζέριο), Μελίσσης, Τσουμάνης (46΄ Ιγκορ)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης