O Πανθρακικός πέτυχε μεγάλης βαθμολογικής σημασίας νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ το Σάββατο στο ΔΑΚ Κομοτηνής, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής του πρωταθλήματoς της Super League.

Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 3-1 του δικεφάλου του Βορρά και διατήρησαν το αήττητο της έδρας τους στη φετινή σεζόν, παίρνοντας παράλληλα ένα «τρίποντο-χρυσάφι», στην προσπάθεια που καταβάλλουν για την αποφυγή του υποβιβασμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ντιγκινί στο 7ο λεπτό άνοιξε το σκορ, ενώ στο 43′ ο Τζάνης παραβίασε για δεύτερη φορά την εστία του Ιτάνζ. Ο Παπαδόπουλος μείωσε στο 63′, ωστόσο ο Ιγκορ με πέναλτι στο 78΄ «σφράγισε» το «τρίποντο» για τους γηπεδούχους.

Ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης από το πρώτο ημίχρονο πήρε ο Πανθρακικός, που προηγήθηκε με 2-0 του ΠΑΟΚ, ο οποίος ξεκίνησε πολύ δυνατά αλλά μετά το γρήγορο γκολ που δέχτηκε παραδόθηκε και στο υπόλοιπο του ημιχρόνου όχι μόνο δεν απείλησε την εστία του Αθανασιάδη, αλλά δέχτηκε και δεύτερο τέρμα.

Ο Ντιγκινί στο 7΄ με δυνατό σουτ μετά από πάσα του Κάσες έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ιτάνζ, ενώ στο 43΄, μετά το λάθος του Παπαγιαννόπουλου, ο Τζάνης πλάσαρε υποδειγματικά το γκολκίπερ του «δικεφάλου» και με το σκορ αυτό (2-0) μπήκαν στ’ αποδυτήρια οι δύο ομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Γιώργος Γεωργιάδης, έκανε δύο αλλαγές βάζοντας τους Τζαβέλλα, Περέιρα στις θέσεις των Παπαγιαννόπουλου, Γκολάσα. Στα πρώτα 10 λεπτά της επανάληψης η εικόνα των φιλοξενούμενων δεν ήταν διαφορετική από αυτή του πρώτου 45λεπτου, γεγονός που προκάλεσε τη γκρίνια των οπαδών της που βρίσκονταν στο γήπεδο.

Σιγά-σιγά, όμως, οι «ασπρόμαυροι» άρχισαν να γίνονται απειλητικοί και στο 58΄ είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο ματς με την κεφαλιά του Παπαδόπουλου να διώχνει ο Αθανασιάδης. Στο 63΄, όμως, ο Παπαδόπουλος πήρε τη μπάλα από θέση οφσάιντ, που δεν υποδείχθηκε και με σουτ έβαλε τον ΠΑΟΚ ξανά στο παιχνίδι (1-2).

Κι ενώ ο ΠΑΟΚ πίεζε για την ισοφάριση, στο 77′ ο Στυλιαράς υπέδειξε πέναλτι σε πτώση του Ηλιάδη από το μαρκάρισμα του Παπαδόπουλου, με τον Ιγκορ, ένα λεπτό αργότερα να κάνει με άψογη εκτέλεση το 3-1.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Θεσσαλονικείς τελείωσαν το ματς με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Σκόνδρα στο 83΄ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Πανθρακικός-ΠΑΟΚ 3-1

Γκολ: 7′ Ντιγκινί (Πανθρακικός), 43′ Τζάνης (Πανθρακικός), 63′ Παπαδόπουλος (ΠΑΟΚ), 79′ πεν. Ιγκόρ (Πανθρακικός)

Κίτρινες:
Τσουμάνης (Πανθρακικός), Βίτορ (ΠΑΟΚ), Σκόνδρας (ΠΑΟΚ), Τζαβέλλας (ΠΑΟΚ), Νομπόα (ΠΑΟΚ), Περέιρα (ΠΑΟΚ), Παπαδόπουλος (ΠΑΟΚ)

Κόκκινες: Σκόνδρας (82′, ΠΑΟΚ)

Δοκάρια:

Πανθρακικός (Μάνουελ Ρόκα): Αθανασιάδης, Μεχία, Μελίσσης Κάσες (66′ Ηλιάδης), Μπαϊκαρά, Εμπόου, Ρομέου, Ντιγκινί, Τσουμάνης, Τζανής (46′ Ιγκόρ), Ποτουρίδης.

ΠΑΟΚ (ΓΧ Γεωργιάδης): Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης, Σκόνδρας, Παπαγιαννόπουλος (46′ Τζαβέλλας), Βίτορ, Νομπόα, Τζιόλης, Μακ (80′ Κουλούρης), Γκολάσα (46′ Περέιρα), Παπαδόπουλος, Αθανασιάδης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης