Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την ήττα του Παναθηναϊκού από τη Βιγιαρεάλ ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στάθηκε στην προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες του για να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα μέχρι το τελευταίο λεπτό από τους Ισπανούς.

Αναφέρθηκε ακόμη στα λάθη των παικτών του που γίνονται λόγω της ποιότητας των αντιπάλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήταν από τα παιχνίδια που η εξέλιξη του σκορ ήταν κάτι που λειτουργούσε στη μεγαλύτερη διάρκεια εναντίον μας. Υπήρχε μετά το 3-0 η αντίδραση της ομάδας που ήταν πολύ σημαντική και μας έβαλε στο να το διεκδικήσουμε μέχρι το τέλος. Ήταν από τα παιχνίδια που σπάνια γίνονται, από αυτά που μπορεί να βγάλεις αρκετά συμπεράσματα. Ήταν ένα ματς που δεν πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Βρεθήκαμε χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο με ένα βαρύ αποτέλεσμα εις βάρος μας. Είναι πολλά τα συναισθήματα για το πως πήγε το παιχνίδι αλλά και οι εμπειρίες που πρέπει να αποκτήσουμε στα ευρωπαϊκά παιχνίδια».

-Για το αν η εικόνα του Παναθηναϊκού δείχνει ότι η ομάδα μπορεί σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση όπως στο Conference League να ξεχωρίσει:

«Σίγουρα μας περιμένει το παιχνίδι με τη Μακάμπι Χάιφα. Είναι δυνατή ομάδα ανεξάρτητα από τη μικρή διαφορά που έχουμε. Αν δείτε τη βαθμολογία της στα ευρωπαϊκά παιχνίδια θα το καταλάβετε. Στόχος είναι την άνοιξη να είμαστε στην Ευρώπη. Δεν περάσαμε σε ένα δύσκολο γκρουπ στην επόμενη φάση και η βαθμολογία στο τέλος δείχνει και την πραγματικότητα. Σε όλα τα παιχνίδια ήμασταν μια ανταγωνιστική ομάδα. Είναι κάποιες εμπειρίες που δεν τις είχαμε τα προηγούμενα χρόνια και θα είναι σημαντικές για τους ποδοσφαιριστές. Όσον αφορά στο επίπεδο το δικό μας σε σχέση με αυτές τις ομάδες, όσον αφορά στα λάθη, στον ρυθμό, αλλά με ικανοποιεί ότι πραγματικά σε όλο το γκρουπ ήμασταν ανταγωνιστικοί. Χάναμε λόγω των λαθών μας, αλλά γενικά η εικόνα ήταν πολύ καλή σε όλα τα παιχνίδια. Χάσαμε κάποια παιχνίδια λόγω των λαθών και όχι λόγω μεγάλων διαφορών ανάμεσα σε εμάς και τους αντιπάλους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Για τα αβίαστα λάθη της ομάδας και τα εύκολα γκολ που δέχεται η ομάδα αλλά και για τους Αϊτόρ και Βιλένα:

«Για τον Αϊτόρ να πω ότι δεν έπαψε ποτέ να είναι σημαντικό στέλεχος της ομάδας. Έχουμε καλό γκρουπ και καλούς παίκτες, ο Αϊτόρ είναι ένας από αυτούς. Είμαστε ένα γκρουπ με καλά αποδυτήρια, είναι καλά μεταξύ τους. Αν δεν υπήρχε αυτή η θετικότητα στο 3-0 είναι εύκολο να καταρρεύσεις. Είμαστε ομάδα με εγωισμό και προσωπικότητα. Στα τελευταία παιχνίδια κάναμε αβίαστα λάθη. Είναι μέρος του παιχνιδιού. Το ιδανικό είναι να μην τα κάνεις, αλλά κάνοντας λάθη μαθαίνουμε λίγο πιο σκληρά. Μας κάνει ίσως λίγο πιο σκληρούς όσον αφορά στα παιχνίδια που έρχονται στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη. Δεν τα καταφέραμε φέτος στο Europa, έχουμε μια ευκαιρία για το Conference, θα προσπαθήσουμε να την εκμεταλλευτούμε στην έδρα μας. Έχοντας αρκετές εμπειρίες σαν ένα γκρουπ που είμαστε πρώτη φορά σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Για εμάς η φετινή χρονιά είναι γι’ αυτόν τον λόγο λίγο ξεχωριστή. Κάναμε αρκετά μεγάλη προσπάθεια. Δεν καταφέραμε να πετύχουμε τον στόχο με το όνειρο του Europa League στην επόμενη φάση, θα προσπαθήσουμε για το Conference που είναι κάτι ξεχωριστό για εμάς».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης