Περίπου ένα μήνα μετά την απόλυση του Τσάβι Ρόκα από την τεχνική διεύθυνση του Παναθηναϊκού (16 Οκτωβρίου), η συγκεκριμένη θέση στο οργανόγραμμα και στην καθημερινή λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος του «τριφυλλιού» παραμένει «κενή».

Κι επί του παρόντος στις σκέψεις της ιδιοκτησίας της «πράσινης» ΠΑΕ, δεν έχει ξεκαθαριστεί (ακόμα) αν θα υπάρξει «επόμενος» τεχνικός διευθυντής ποδοσφαίρου ή αν θα πορευτεί ο Παναθηναϊκός ως έχει –τουλάχιστον- ως το φινάλε της εφετινής περιόδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γιάννης Αλαφούζος «ζυγίζει» προσεκτικά όλες τις παραμέτρους, περιμένοντας πρώτα να δει μέσα στις επόμενες εβδομάδες (και) το πώς θα πορευτεί η ομάδα. Κοινώς, πως θα λειτουργήσει ο Μπόλονι στα αποδυτήρια και στις κεντρικές αποφάσεις, έχοντας πλέον περισσότερες εβδομάδες στο «τιμόνι» της ομάδας, πως (κι αν) θα «συνέλθει» αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός, πως θα προχωρήσει η καθημερινότητα στο Κορωπί.

Άνθρωποι της ομάδας εκτιμούν πως -αυτή τη στιγμή- οι πιθανότητες είναι υπέρ της πρόσληψης νέου διευθυντή ποδοσφαίρου. Εντούτοις, πριν την όποια επιλογή, θα πρέπει να χαραχθεί ένα ξεκάθαρο πλαίσιο αρμοδιοτήτων και λειτουργίας, για να αποφευχθούν τα λάθη του (πρόσφατου) παρελθόντος και να μην δημιουργηθούν (επ’ ουδενί λόγο) ξανά συνθήκες «υπερεξουσιών» σε ένα πρόσωπο. Κάτι που… πλήρωσε «ακριβά» η ομάδα και σε επιλογές στον σχεδιασμό και στα ατελείωτα «ράβε-ξήλωνε» στα ρόστερ της.

Εφόσον ο Αλαφούζος πάει σε λύση διευθυντή ποδοσφαίρου, η επιλογή του δεν πρόκειται να γίνει πριν τις 10 με 15 Δεκεμβρίου. Προκειμένου να περάσουν από… κόσκινο οι «υποψήφιοι» και να ταιριάξουν όσον το δυνατόν περισσότερα απ’ τα χαρακτηριστικά που θα οριοθετήσει η ιδιοκτησία για το νέο διευθυντή ποδοσφαίρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συνεργάτες του μεγαλομετόχου της «πράσινης» ΠΑΕ συγκεντρώνουν βιογραφικά απ’ την Ελλάδα κι από το εξωτερικό, όπου υπάρχει μία σχετική «προτεραιότητα» σε «μοντέλα» διευθυντών από την Κεντρική Ευρώπη. Και μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες αναμένεται να αρχίσει να ξεκαθαρίζει το τοπίο, ως προς τα πού (και πώς) θα κινηθεί ο Παναθηναϊκός…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης