Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον… δαιμονισμένο Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος πέτυχε καρέ τερμάτων, Παναθηναϊκός συνέτριψε με 4-1 τη Μίντιλαντ στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τα πλέι οφ του Europa League, που διεξήχθη την Πέμπτη στη Λεωφόρο και πλέον βρίσκεται με το… ενάμισι πόδι στους ομίλους της διοργάνωσης.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 13ο λεπτό, μετά την μακρινή εκτέλεση φάουλ απ’ τον Λαούρντισεν και το λάθος του Κοτσόλη, ωστόσο αυτό το γκολ αποδείχθηκε μοιραίο λάθος γι’ αυτούς.

Κι αυτό γιατί από ότι φαίνεται… θύμωσαν τον Σουηδό στράικερ του «τριφυλλιού», που εν συνεχεία ανέλαβε δράση και έβαλε  φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην ευρεία νίκη της ομάδας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπεργκ ευστόχησε αρχικά από την άσπρη βούλα στο 21ο λεπτό, στο πέναλτι που κέρδισε ο Καρέλης, βρήκε και πάλι δίχτυα στο 24′ και στο 45′ με σουτ στην κίνηση, ενώ έβαλε το «κερασάκι» στην τούρτα με κοντινή προβολή στο 89ο λεπτό. 

Η Μίντιλαντ αγωνιζόταν με 10 παίκτες από το 58′, μετά τη αποβολή του Σβιαντσένκο, ωστόσο οι αριθμητικές ισορροπίες αποκαταστάθηκαν στο 80ο λεπτό, όταν ο Τριανταφυλλόπουλος δέχτηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα- σε διάστημα τεσσάρων λεπτών- παίρνοντας νωρίτερα τον δρόμο για τα αποδυτήρια.

Ο αγώνας

Τα… φαντάσματα του αγώνα με τη Σταντάρ Λιέγης επέστρεψαν στη Λεωφόρο με τη συμπλήρωση 13 λεπτών στο παιχνίδι με τους Δανούς.

Κι αυτό γιατί, αφού οι «πράσινοι» είχαν χάσει μεγάλη ευκαιρία να σκοράρουν στο 5ο λεπτό με τον Καρέλη (καθυστέρησε να πλασάρει και τον πρόλαβαν οι αμυντικοί), δέχτηκαν ένα «φθηνό» γκολ κι έτσι με το… καλημέρα έπρεπε να κυνηγούν το σκορ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκόρερ για τη Μιντιλαντ ο Λαούριντσεν, που «γέμισε» με φάουλ στην περιοχή, η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε στα δίχτυα του Παναθηναϊκού, φάση στην οποία ο Κοτσόλης φέρει ευθύνη για το γκολ με την αντίδρασή του «βγαίνω-δεν βγαίνω».

Παρά τη… ψυχρολουσία του 0-1 πάντως οι παίκτες του Αναστασίου δεν έχασαν τη ψυχραιμία τους, καταφέρνοντας να απαντήσουν άμεσα. Στο 20ο λεπτό ο Καρέλης ανετράπη μέσα στην περιοχή από τον Γιάνσεν και ο διαιτητής διέταξε η μπάλα να στηθεί στην άσπρη βούλα.

Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος ισοφάρισε, δίνοντας το έναυσμα για την αντεπίθεση των «πράσινων». Πάντως πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί στη Λεωφόρο για το 1-1 η ομάδα του Αναστασίου ευτύχησε να πετύχει και δεύτερο τέρμα με δράστη και πάλι τον Σουηδό στράικερ, που αξιοποίησε μπαλιά του εξαιρετικού Καρέλη.

Στη συνέχεια οι «πράσινοι» είχαν κι άλλες ευκαιρίες για να σκοράρουν (με τη “βολίδα” του Λαγού στο 39΄ και το πλασέ του Μπεργκ στο 41’) και ευτύχησαν να φτάσουν στο τρίτο γκολ στο 45ο λεπτό, όταν και πάλι ο πρώτος σκόρερ του «τριφυλλιού» στην περυσινή σεζόν έκανε άριστο τελείωμα, μετά την μακρινή πάσα του Τριανταφυλλόπουλου.

Ο Σουηδός φορ και ο Καρέλης ήταν σε απίστευτη μέρα και συνέχισαν και στην έναρξη του β΄μέρους να «βασανίζουν» τους αμυντικούς της Μίντιλαντ, η οποία στο 58΄έμεινε με 10 παίκτες.

Τον δρόμο προς τα αποδυτήρια πήρε αρκετά νωρίτερα ο Σβιατσένκο, ο οποίος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη, όταν ανέτρεψε τον Καρέλη, τη στιγμή που έφευγε επικίνδυνα σε αντεπίθεση.

Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου τράβηξαν το πόδι από το… γκάζι, ωστόσο έφτασαν σε τέταρτο γκολ στο 89΄ με τον Μπεργκ απλώς να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα, μετά την προσπάθεια του Νάνο και την κόντρα πάνω στον Λαούριντσεν.

Το 4-1 δίνει μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση στον Παναθηναϊκό, ενόψει της ρεβάνς στη Δανία, από την οποία θα απουσιάσει ο Τριανταφυλλόπουλος, καθώς αποβλήθηκε με δύο κίτρινες μέσα σε ένα τετράλεπτο (77′-81′).

Παναθηναϊκός-Μίντιλαντ 4-1

Γκολ: 13′ Λαούρντισεν (Μίντιλαντ), 21′ πεν., 24′, 45′, 89′ Μπεργκ (ΠΑΟ),

Κίτρινες: Ουζοτσούκου (Μίντιλαντ), Σβιατσένκο (Μίντιλαντ), Ντίκο (Μίντιλαντ), Λαγός (ΠΑΟ), Τριανταφυλλόπουλος (ΠΑΟ)

Κόκκινες: Σβιαντσένκο (58′ Μίντιλαντ), Τριανταφυλλόπουλος (80′, ΠΑΟ)

Δοκάρια:

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Μέντες, Νάνο, Λαγός (79′ Μπούι), Πράνιτς, Ντίνας (67′ Ατζαγκούν), Ζέκα, Καρέλης (78′ Πέτριτς), Μπεργκ

Μίντιλαντ: Χάουγκαρντ, Λάουριντσεν, Σβιατσένκο, Ντίκοχ, Γένσεν (85′ Ονουάτσου), Πόουλσεν, Σίστο, Χασάν (60′ Λάρσον), Ουζοτσούκβου, Ράσμουσεν, Ιγκμπούν

(Τα γκολ του αγώνα)



Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης