O Παναθηναϊκός απέσπασε λευκή ισοπαλία (0-0) από την Σταντάρ Λιέγης, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τον γ’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, που διεξήχθη στο «Μορίς Ντουφράν» και πλέον έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση, δεδομένου ότι η ρεβάνς θα διεξαχθεί στη Λεωφόρο (5/8).

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου εμφανίστηκε διπρόσωπη στο παιχνίδι με τους Βέλγους: στο πρώτο ημίχρονο αντιμετώπισε προβλήματα και απειλήθηκε από τους γηπεδούχους, ωστόσο στην επανάληψη ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της και κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα το «τριφύλλι» έχασε αρκετές ευκαιρίες για να πετύχει γκολ με κορυφαία στο 64ο λεπτό, όταν ο Σίλντενφελντ έπιασε τον… κεραυνό, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Καβασίμα.
Η ενδεκάδα με την οποία παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και πήραν τον έλεγχο του κέντρου, αρχίζοντας από αρκετά νωρίς τα «σούρτα φέρτα» στα καρέ του Καρνέζη.

Το πρώτο… καμπανάκι κινδύνου στην περιοχή του «τριφυλλιού» χτύπησε στο 6ο λεπτό, όταν ο Τριανταφυλλόπουλος πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Ντε Καμάργκο, ενώ δέκα λεπτά αργότερα το σουτ του Μπιά από καλή θέση κόντραρε στα σώματα και απομακρύνθηκε.

Στο 24’ ο Κοτσόλης έπεσε σωτήρια στα πόδια του Ντε Καμάργκο και μπλόκαρε τη μπάλα, ενώ στην καλύτερη φάση του πρώτου μέρους, στο 38ο λεπτό, ο Ντε επιθετικός της Σταντάρ βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή, έπιασε το σουτ, αλλά και πάλι ο γκολκίπερ του τριφυλλιού ενήργησε σωτήρια, πέφτοντας στη γωνία του και διώχνοντας σε κόρνερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Παναθηναϊκός σε όλο αυτό το διάστημα προσπάθησε να βγάλει κάποιες αντεπιθέσεις, αλλά έκανε εύκολα το λάθος στη μεσαία γραμμή και μόνο μία φορά απείλησε, όταν ο Μπεργκ στο 21΄ δεν έπιασε καλά το σουτ μετά τη μπαλιά του Πέτριτς και η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε μεταμορφωμένος στον αγωνιστικό χώρο και όχι μόνο κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι, αλλά πήρε τα «ηνία» του ματς από τους «κόκκινους».

Στο 52ο λεπτό ο Ζέκα επιχείρησε ένα σουτ από τη γραμμή του… πλαγίου άουτ, το οποίο έδιωξε με υπερένταση ο Καουασίμα, ενώ πέντε λεπτά αργότερα οι «πράσινοι» έφτασαν μία… ανάσα από το 1-0
Από συνεργασία του Ζέκα με τον Ατζαγκούν ο Πέτριτς έγινε κάτοχος της μπάλας στο ύψος της μικρής περιοχής, όμως το σουτ του Κροάτη κόντραρε σε αμυντικό και ο Καουασίμα απέκρουσε με τα πόδια.

Όσο περνούσαν τα λεπτά οι «πράσινοι» ολοένα και ανέβαζαν στροφές, βλέποντας την τύχη να τους γυρίζει την πλάτη στο 64΄.

Η μπάλα στρώθηκε στον Σίλντενφελντ, μετά από λάθος γύρισμα της άμυνας της Σταντάρ και ο Κροάτης έπιασε το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα «τράνταξε» το οριζόντιο δοκάρι της Σταντάρ, με τον Τριανταφυλλόπουλο στη συνέχεια της φάσης να στέλνει την μπάλα άουτ.

Οι Βέλγοι απείλησαν ξανά με τον Ντε Καμάργκο στο 72΄, όμως το γυριστό σουτ του έμπειρου επιθετικού απέκρουσε σε κόρνερ ο Κοτσόλης, ο οποίος είδε την εστία του να κινδυνεύει σε ακόμη μία περίπτωση στο τέλος, φάση που πάντως «καθάρισε» ο Κουτρουμπης με ένα σωτήριο τάκλιν στα πόδια του επελαύνοντος Εζεκίελ.

(Το δοκάρι του Σίλντεφελντ)

Σταντάρ Λιέγης-Παναθηναϊκος 0-0

Κίτρινες: Μπιά (Σταντάρ), Μέντες (Παναθηναϊκός), Βαν Ντάμε (Σταντάρ), Λαγός (Παναθηναϊκός), Μπεργκ (Παναθηναϊκός), Καρσελά (Σταντάρ)

Σταντάρ Λιέγης: Καβασίμα, Σταμ (88′ Μίλετς), Τεσέιρα, Αρσλάναγκιτς, Βαν Ντάμ,Σίμαν (61′ Μποκού), Μαρκέ, Καρσελά, Μπιά (82′ Μπομπό), Ντε Καμάργκο, Εζεκιέλ 

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Νάνο, Μέντες (72′ Kαρέλης), Λαγός, Ζέκα, Ατζαγκούν (85′ Κλωναρίδης), Πέτριτς (64′ Πράνιτς), Μπεργκ.
Το 0-0 έμελλε να είναι το τελικό σκορ

Ο Καρέλης σε μία προσπάθειά του

Στο γήπεδο βρέθηκε και ο Αλαφούζος

Οι αρχηγοί των δύο ομάδων

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης