Τη δυσαρέσκειά του για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου εξέφρασε σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Γιάννης Αλαφούζος, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενη μη συμμετοχής του Παναθηναϊκού στο νέο πρωτάθλημα.

«Θα δούμε εάν θα συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του «τριφυλλιού», ο οποίος μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως μέσα στις προθέσεις του είναι να συζητήσει με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ για τις κινήσεις που θα ακολουθήσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο «Metropolis»:

Για τις κλήσεις του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα της ΕΠΟ: «Νομίζω πως έχει επιλεκτικό τρόπο έρευνας γι’ αυτά που συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι ευαίσθητος σε σχόλια και ιδιαίτερα αδιάφορος σε φαινόμενα βίας. Στο χθεσινό δ.σ. της Λίγκας τονίσαμε πως όλες οι ποινικές υποθέσεις που εκκρεμούν θα πρέπει να παραπεμφθούν στην πειθαρχική επιτροπή, αλλά δυστυχώς οι θέσεις μας δεν εισακούστηκαν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την κίνηση του ΠΑΟΚ να ψηφίσει την επικύρωση της βαθμολογίας: «Ανησυχούσαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ πως αν δεν επικυρωνόταν η βαθμολογία και ο Ολυμπιακός υποστεί τιμωρία, θα μπορούσε ο Παναθηναϊκός να μπει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο ΠΑΟΚ, όπως και εμείς, αλλά και οι υπόλοιπες ομάδες που συμμετέχουν στα πλέι οφ, ελπίζει πως θα κατακτήσει αυτός την πρώτη θέση και αν τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός να πάρει την θέση του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν έχω πρόβλημα με την ουσία της θέσης του ΠΑΟΚ. Αυτό που με στενοχώρησε ήταν ο τρόπος που τοποθετήθηκε και ήταν τέτοιος που ενίσχυσε το σύστημα που κυβερνά το ποδόσφαιρο. Θα μπορούσε να το κάνει διαφορετικά. Να έλεγε για τυπικούς λόγους πως δεν στηρίζουμε τον Παναθηναϊκό». Δεν παρέλειψε, πάντως, να ξεκαθαρίσει ότι «… η σταθερή μας θέση είναι να είμαστε σύμμαχοι και να συμπλέουμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάνουμε χάρη ο ένας στον άλλο εφόσον θίγονται τα συμφέροντά μας».

Για το αν πιστεύει ότι με την επιστροφή της ΑΕΚ στη Super League είναι δυνατό να επιτευχθεί πιο γρήγορα η κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Θα είναι σίγουρα καλύτερα. Θα συνεννοηθούμε με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ κι αν δεν υπάρξουν σημάδια κάθαρσης και θα δούμε αν θα συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα. Δεν θα ανεχθούμε άλλο αυτήν την σαπίλα. Θα δούμε πως θα πάει η δικαιοσύνη και τι θα κάνει η ΕΠΟ.

Θέλουμε να δούμε μια αλλαγή στον τρόπο που διοικείται το ποδόσφαιρο. Να πεισθούμε πως δεν θα αντιμετωπίσουμε το ίδιο πρωτάθλημα που είδαμε και φέτος. Το αν θα καταδικαστεί ο όποιος Μαρινάκης αφορά την δικαιοσύνη. Εμείς θέλουμε να δούμε να αλλάζουν οι πειθαρχικές επιτροπές, ποιοι διαιτητές θα είναι στους πίνακες, πώς θα ορίζονται. Υπάρχουν διαιτητές που έκαναν εγκλήματα. Δεν μιλάμε για απλά λάθη ή για 60-40 διαιτησίες υπέρ μιας ή άλλης ομάδας. Μιλάμε για διαιτησίες που αλλοίωσαν αποτελέσματα».

Για τον Ολυμπιακό: «Ο Κόκκαλης ήταν πιο διπλωμάτης, όμως, ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια έχει μια σταθερή πορεία. Δεν κέρδισε όλα τα πρωταθλήματα δίκαια. Τα κέρδισε με διάφορους τρόπους».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης