Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αναστασίου, μετά τη νίκη με 1-0 στα Ψαχνά επί του τοπικού Ηρακλή και την πρόκριση των «πράσινων» στα προημιτελικά του Κυπέλλου τόνισε ότι σημασία έχει το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης, ενώ έκανε λόγο για διαρκή πρόοδο της ομάδας του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αναστασίου:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τη νίκη και την απόδοση του Παναθηναϊκού: «Επειδή μπορεί να συμβεί το απρόβλεπτο, δώσαμε μεγάλη έμφαση στην άμυνα μας. Είχαμε κάποιες ελλείψεις και δώσαμε χρόνο σε παιδιά από την ακαδημία. Τις προηγούμενες ημέρες είχαμε δουλέψει σε μεγάλο βαθμό στην ανασταλτική μας λειτουργία και με προσήλωση, σε μεγάλο βαθμό καταφέραμε να ανταποκριθούμε.

Καταφέραμε να νικήσουμε χωρίς να δεχτούμε μεγάλη πίεση, αν και σε δύο φάσεις ο Ηρακλής θα μπορούσε να είχε σκοράρει και το παιχνίδι να είχε διαφορετική εξέλιξη. Ωστόσο, θεωρώ ότι σε γενικές γραμμές ελέγξαμε το ρυθμό, δεν προβληματιστήκαμε και νικήσαμε δίκαια. Κρατάμε την πρόκριση, συνεχίζουμε στον επόμενο γύρο και θέλουμε να ανταπεξέλθουμε στο μαραθώνιο του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου, με στόχο να προχωρήσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

Για την εικόνα που σχημάτισε για τον Ηρακλή Ψαχνών
: «Ο Ηρακλής είναι ένας αντίπαλος επικίνδυνος και ποιοτικός. Για αυτό είχε έρθει την Κυριακή ο κύριος Ρούτερ εδώ, για να τον παρακολουθήσει και να έχουμε πλήρη εικόνα, ώστε να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως. Έχει έμπειρους και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, στους οποίους εάν επιτρέψεις να παίξουν, θα σου δημιουργήσουν προβλήματα. Θέλω να του ευχηθώ καλή επιτυχία στο δύσκολο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και εύχομαι να πετύχει τους στόχους του».

Για τη συνέχεια του Παναθηναϊκού σε πρωτάθλημα και Κύπελλο: «Σίγουρα θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερους πόντους, όμως τα πράγματα δεν πάνε πάντα όπως τα θες. Είχαμε αρκετά προβλήματα στη διάρκεια της σεζόν, αλλά είμαι ικανοποιημένος από τη συνολική εικόνα της ομάδας. Έχουμε κάνει αρκετά βήματα μπροστά. Είμαστε ο Παναθηναϊκός και πρέπει στοχεύουμε στη νίκη σε κάθε παιχνίδι. Θέλουμε να πάμε όσο καλύτερα μπορούμε στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών: «Πρέπει να δούμε στην προπόνηση σε τι κατάσταση βρίσκονται οι τραυματίες, όπως ο Μέντες και ο Λαγός. Ευτυχώς ο Μπαϊράμι έπαιξε χωρίς να αισθάνεται ενοχλήσεις. Έχουμε τέσσερις μέρες μπροστά μας, θα δούμε πως θα πάνε οι τραυματίες και θα κινηθούμε ανάλογα. Ο Παναθηναϊκός στηρίζεται στο σύνολο και όχι μεμονωμένα στους ποδοσφαιριστές. Θα δω ποιους θα έχω στη διάθεση μου και θα επιλέξω την ενδεκάδα».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης