Αναστασίου: «Μπήκαν οι βάσεις για το πρωτάθλημα»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 26 Μαΐου 2015, 07:25
Αναστασίου: «Μπήκαν οι βάσεις για το πρωτάθλημα»
Ο Γιάννης Αναστασίου πήρε το βραβείο του καλύτερου προπονητή της Superleague και μίλησε για τους στόχους της νέας σεζόν για τον Παναθηναϊκό.

«Το κριτήριο του κόσμου τα λέει όλα. Πολλές φορές ακούμε πολλά από την κερκίδα αλλά ο κόσμος ξέρει να αξιολογεί και να εκτιμά τη δουλειά και την προσπάθεια και θέλω να τους ευχαριστήσω. Πολλές φορές η πίεση για το αποτέλεσμα κάνει τον κόσμο να αντιδρά πολύ αυθόρμητα» ήταν τα πρώτα λόγια του τεχνικού των «πράσινων» στη Nova κατά τη βράβευσή του, προσθέτοντας: «Ο προπονητής είναι πάντα αυτός που έχει το πλάνο και ξέρει τι πρέπει να κάνει. Όπως μου έλεγε και ο Έγκε Γκέραρντ, ο προπονητής έχει δίκιο ακόμα και όταν έχει άδικο».

Αναφορικά με την εξέλιξη του Παναθηναϊκού σε σχέση με πέρυσι, σημείωσε: «Ήταν σημαντικό το ότι η ομάδα κάνει βήματα. Πέρυσι η τέταρτη θέση, το Κύπελλο, φέτος τερματίσαμε δεύτεροι, θέλαμε να μειώσουμε τη διαφορά από τον Ολυμπιακό. Να εξελίξουμε νέους ποδοσφαιριστές και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Μέχρι το Μάριο ήμασταν κοντά και στη συνέχεια ήρθε η τιμωρία. Δώσαμε παιδιά στην εθνική ομάδα, όπως ο Καρέλης, ο Λαγός, ο Ντίνας. Η ομάδα παρέμεινε ανταγωνιστική και θέλουμε να γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Ο στόχος για του χρόνου είναι να κυνηγήσουμε πλέον το πρωτάθλημα, οι βάσεις έχουν μπει και με κάποιες προσθήκες που θα γίνουν να είμαστε ανταγωνιστικοί. Να κάνουμε το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη, φέτος δεν είχαμε τα αποτελέσματα που θέλαμε, κυρίως λόγω ποιότητας και εμπειρίας».

Καταλήγοντας, υπογράμμισε: «Σαν ποδοσφαιριστής λειτουργείς για τον εαυτό σου αλλά σαν προπονητής έχεις να διαχειριστείς πολλά άτομα και διαφορετικές καταστάσεις. Το απολαμβάνω, υπάρχει πίεση αλλά νομίζω μέσα από αυτή μπορείς να γίνεις καλύτερος. Κάνω την αξιολόγησή μου και παράλληλα να είμαι πιο αυστηρός με τον εαυτό μου και την ομάδα μου. Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Είναι θέμα νοοτροπίας, πως τελείωσε η χρονιά αν παίξουμε μερικά καλά παιχνίδια. Αυτό που μετρά είναι η διάρκεια. Θέλω να είμαστε απαιτητικοί με τους εαυτούς μας. Νιώθω τυχερός γιατί υπάρχει επικοινωνία με τη διοίκηση, έχω πολύ καλό staff και έναν πάρα πολύ καλό γκρουπ παικτών, κράμα έμπειρων και νέων. Έχουν συνειδητοποιήσει πως σαν ομάδα έχουμε μεγάλες δυνατότητες. Είναι διαφορετικοί χαρακτήρες, μεγάλες προσωπικότητες, μεγαλύτεροι εγωιστές από τους ποδοσφαιριστές δεν υπάρχουν».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Μαΐου 2015, 07:32