Ο Σωτήρης Νίνης ήταν εκπληκτικός (ένα γκολ και μία ασίστ) στην επανεμφάνισή του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ωστόσο το δεύτερο ντεμπούτο του με το «τριφύλλι» δεν μπόρεσε να συνδυαστεί με νίκη, καθώς ο μαχητικός ΑΟ Χανίων, αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0, δεν κατέθεσε τα όπλα και ισοφάρισε σε 2-2, παίρνοντας ιστορική πρόκριση για τους 16 του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα οι «πράσινοι» τερμάτισαν πρώτοι στον όμιλο με επτά βαθμούς, ενώ τη δεύτερη θέση κατέλαβαν οι Κρητικοί (5β.), οι οποίοι με τον παλικαρίσιo βαθμό που απέσπασαν, άφησαν πίσω τους τον Ολυμπιακό Βόλου, που πέτυχε σπουδαίο «διπλό» στην έδρα του Παναιτωλικού.

Ο Σωτήρης Νίνης 17 λεπτά μετά την έναρξη του ματς άνοιξε το σκορ για τους «πράσινους», ενώ έδωσε την ασίστ στον Κλωναρίδη, ο οποίος στο 29′ έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Κι ενώ διαφαινόταν ότι θα είχε ένα εύκολο βράδυ στα Περιβόλια ο Παναθηναϊκός, ο οποίος παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές, δεδομένου ότι είχε εξασφαλίσει την πρόκριση, στην επανάληψη η ομάδα του Αναστασίου παρουσίασε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι οι ψυχωμένοι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και βρήκαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν με τα γκολ των Κρητικού (75′) και Πάγκαλου, ο οποίος είχε την ευκαιρία να κάνει την ολική ανατροπή με το χαμένο τετ α τετ του Πάγκαλου στο τέλος για την ομάδα του, που είχε δοκάρι στο 78′ σε σουτ του Γκοτοβού.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με αμιγώς ελληνική ενδεκάδα για πρώτη φορά από το 1991.

ΑΟ Χανίων-Παναθηναϊκός 2-2

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γκολ: 75′ Κρητικός , 84′ Πάγκαλος – 17′ Νίνης, 29′ Kλωναρίδης

Κίτρινες: Γκοτοβός, Καραλής, Γκούμας, Οικονομόπουλος – Λαγός, Ντίνας, Δώνηςb

Δοκάρια: Γκοτοβός (78′)

AOX (Στεφανίδης): Σικαλιάς, Παγώνης Αν., Μανωλάς, Γκοτοβός, Κοντέων, Σιλιγαρδάκης, Εσόνο (56′ Καραγιάννης), Καραλής (66′ Μαρτσάκης), Γκούμας (73′ Οικονομόπουλος), Πάγκαλος, Κρητικός.

Παναθηναϊκος (Αναστασίου): Κότσαρης, Σπυρόπουλος, Χουχούμης (77′ Νάνο), Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Κλωναρίδης (71′ Μπαϊράμι), Λαγός (71′ Μπούι) Δώνης, Καρέλης, Νίνης και Ντίνας.

Τα σημερινά αποτελέσματα

ΑΟΧ– Παναθηναϊκός 2-2
Παναιτωλικός – Ολυμπιακός Βόλου 0-2

Η βαθμολογία

Παναθηναϊκός 7
Χανιά 5
Ολυμπιακός Βόλου 4
Παναιτωλικός 0

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης