Την απόφαση να «κρεμάσει τα παπούτσια του» ανακοίνωσε την Τρίτη ο Λουίς Γκαρσία σε ηλικία 35 ετών.

«Για πολλά χρόνια απόλαυσα αυτό που με εντυπωσίαζε περισσότερο και νιώθω ευτυχισμένος που έκανα το όνειρό μου πραγματικότητα», τόνισε στην προσωπική του ιστοσελίδα ο Ισπανός άσος και συνέχισε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αποφάσισα να αποσυρθώ από την ενεργό δράση, αφού ευχαριστήσω τις ομάδες που τις τελευταίες εβδομάδες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για μένα. Θεωρώ ότι ήρθε η ώρα να κλείσω αυτό το κεφάλαιο στη ζωή μου και να προχωρήσω στο επόμενο».

Με παραστάσεις σε μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ, όπως τις Λίβερπουλ, Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, ο Ισπανός αποφάσισε να εγκαταλείψει την ενεργό δράση, προκειμένου να περνάει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του.

Ο Γκαρσία ήταν μέλος της Λίβερπουλ στον ανεπανάληπτο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2005 με τη Μίλαν στην Κωνσταντινούπολη, πανηγυρίζοντας στο τέλος με τους «κόκκινους» την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου στη διαδικασία των πέναλτι (3-3).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, την ίδια χρονιά κατάκτησε με την ομάδα του Μερσεϊσάιντ το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, ενώ την επόμενη το Κύπελλο Αγγλίας και το Κομιούνιτι Σιλντ.

Επίσης αγωνίστηκε στη Σανταντέρ, στον Παναθηναϊκό την περίοδο 2010/2011, ενώ ο τελευταίος σταθμός της καριέρας του ήταν η μεξικάνικη Πούμας. Αξίζει να σημειωθεί ότι χρίστηκε διεθνής με τους «φούριας ρόχας» 20 φορές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης