Καταιγιστικός ήταν ο Παναθηναϊκός στην πρεμιέρα των πλέι οφ της Super League. Οι «πράσινοι» «άστραψαν και βρόντηξαν» στην Τρίπολη, και, συντρίβοντας με με 4-0 τον Αστέρα στο Θ. Κολοκοτρώνης», έκαναν ιδανικό ξεκίνημα στο μίνι πρωτάθλημα.

Το «τριφύλλι», που φυσικά στοχεύει στην κατάκτηση της πρώτης θέσης, η οποία δίνει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, προηγήθηκε στο 26′ με τέρμα του Σίλντενφελντ, ακολούθησαν τα δύο γκολ του Καρέλη (45+1′, 55′), με τον Μάρκους Μπεργκ να βάζει το κερασάκι στην τούρτα (82′), λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Παναθηναϊκός ήταν πιο ουσιαστικός στο πρώτο μέρος και κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με «αέρα» δύο τερμάτων, μολονότι οι παίκτες του Αστέρα είχαν τον έλεγχο στο πρώτο 45λεπτο και γενικά περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους.

Οι Αρκάδες έχασαν μία κλασική ευκαιρία με τον Φερνάντες στο 21’, ωστόσο πέντε λεπτά αργότερα βρέθηκαν πίσω στο σκορ, όταν σε μία ανύποπτη φάση, μετά τη σέντρα του Νάνο, ο Σίλντενφελντ με χαμηλό γυριστό σουτ έκανε το 0-1.

Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για τους γηπεδούχους στο 43ο λεπτό: ο Κλωναρίδης έπιασε στον… ύπνο την άμυνα τους, «σέρβιρε» έτοιμο γκολ στον Καρέλη, ο οποίος, αφού πέρασε και τον Θεοδωρόπουλο, «έγραψε» το 2-0, βάζοντας βάσεις νίκης για το συγκρότημα του Αναστασίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι λιγοστές ελπίδες του Αστέρα για να μπει στο παιχνίδι όμως εξανεμίστηκαν στο 55ο λεπτό, όταν οι «πράσινοι» έκαναν το 0-3. Από τη νέα συνεργασία Κλωναρίδη (είχε δύο ασίστ στο σημερινό ματς) και Καρέλη, ο δεύτερος πλάσαρε τον Θεοδωρόπουλο και παρά την προσπάθεια του γκολκίπερ του Αστέρα η μπάλα πέρασε τη γραμμή.

Με το ματς να έχει κριθεί ουσιαστικά οι γηπεδούχοι απείλησαν δύο φορές με τον Γιαννιώτα (57΄,79΄), αλλά ο Στιλ με δύο υπέροχες επεμβάσεις κράτησε ανέπαφη την εστία του. Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Μπεργκ, δύο λεπτά μετά την είσοδό του στο γήπεδο, με υπέροχο πλασέ μετά από ασίστ του Μαυρία.


Κίτρινες:
Γιαννιώτας, Αλόκο – Μπούρμπος, Μπεργκ

Αστέρας Τρίπολης (Στ.Βεργέτης):
Θεοδωρόπουλος, Λούι, Αλόκο, Γκοϊάν, Τσοκάνης, Φερνάντες (46΄ Γιαννιώτας), Ιγκλέσιας, Ρόλε, Μάσα (78΄ Μουνάφο), Πάρα (60΄ Μπαντιμπανγκά), Μπαράλες

Παναθηναϊκός (Γ.Αναστασίου): Σ
τιλ, Μπούρμπος, Νάνο, Σίλντεφελντ, Ταυλαρίδης, Κουτρουμπής (80΄ Μπεργκ), Ζέκα, Λαγός, Καρέλης, Νίνης (74΄ Πράνιτς), Κλωναρίδης (66΄ Μαυρίας)

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης