Ο Γιάννης Αλαφούζος παρουσίασε το πλάνο για την ανακαίνιση κι επέκταση χωρητικότητας της Λεωφόρου. Όπως τόνισε τα βασικά έργα θα αρχίσουν κατά το Δεκέμβριο και θα χρειαστεί ο Παναθηναϊκός να χρησιμοποιήσει για 1 με 2 μήνες το ΟΑΚΑ!

«Αύριο ξεκινά η φάση της ανακατασκευής της Λεωφόρου. Ουσιαστικά έχουν τελειώσει όλες οι μελέτες και ακολουθούν κάποια γραφειοκρατικά ζητήματα. Ακόμη κι εγώ σήμερα θα δω το βίντεο. Εκτιμάμε πως τον Οκτώβριο θα είμαστε έτοιμοι από πλευράς κατασκευής στο γραφειοκρατικό κομμάτι. Θα κάνουμε έναν καλλωπισμό και προσαρμόσουμε το γήπεδο στις ανάγκες του Champions ή του Europa League, αλλά δεν θα ξεκινήσουμε τα έργα πριν τα Χριστούγεννα. Σε 3-4 μήνες θα έχουν τελειώσει τα έργα. Η διάρκεια που θα απουσιάσουμε από τη Λεωφόρο θα είναι 4-5 παιχνίδια, καθώς για ένα με δύο μήνες θα χρειαστεί να πάμε στο ΟΑΚΑ. Η χωρητικότητα αρχικά θα είναι στις 20.000, αλλά τελικός στόχος είναι να φτάσει στις 22.000», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΑΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με το νομικό πλαίσιο των έργων επεσήμανε: «Αισθανόμαστε αρκετή ασφάλεια και βεβαιότητα δεν θα σταματήσουν τα έργα. Είναι εντελώς μέσα στα πλαίσια του νόμου και θα βελτιωθεί η εικόνα της πόλης. Η Διπλή Ανάπλαση ακουγόταν σχετικά καλή ιδέα, όταν πήγαμε στο Βοτανικό και είδαμε τα χάλια της περιοχής ήταν σαφές πως δεν μπορούμε να πάμε εκεί. Σαν ΠΑΕ δεν θέλουμε να πάμε εκεί. Όποιος κι αν είναι ο νέος δήμαρχος, θα πει ότι το γήπεδο ανήκει στο Δήμο. Δεδομένη θέση μας είναι ότι το γήπεδο του Παναθηναϊκού ανήκει στον Παναθηναϊκό κι αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί επί της ουσίας. Ο κ. Καμίνης έχει βοηθήσει επί της ουσίας, αποδέχεται την πραγματικότητα, ακολουθεί πιστά τους νόμους και δεν είναι καλός στη δημαγωγία. Δεν νομίζουμε να έχουμε προβλήματα, όποιος κι αν βγει. Η ΠΑΕ πρέπει να έχει καλές σχέσεις με το Δήμο. Η σχέση μας θα είναι συνεργασίας κι όχι αντιπαράθεσης».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο χρονοδιάγραμμα των εργασιών: «Στον πρώτο γύρο δεν θα κάνουμε τίποτα στη Λεωφόρο, ίσως πέρα από κάποιες μικροαλλαγές εσωτερικά. Το έργο θα γίνει σε δύο στάδια. Στο πρώτο με τις πιο βαριές κατασκευές θα πρέπει να φύγουμε από τη Λεωφόρο. Θα γίνει το Δεκέμβριο και το αργότερο το Φεβρουάριο θα μπορούμε να γυρίσουμε στη Λεωφόρο. Ίσως να υπάρξει άλλη απόφαση με ποδοσφαιρικά κριτήρια, γιατί προτεραιότητά μας είναι το αγωνιστικό τμήμα. Προτεραιότητα είναι να κερδίζει ο Παναθηναϊκός κι όχι να έχουμε περισσότερες θέσεις στο γήπεδο».

Για το κόστος είπε: «Η Περιφέρεια έχει ανακοινώσει έναν αριθμό έργων για πολλές ομάδες και την επένδυση αρκετών χρημάτων. Θα φτάσουν τα χρήματα. Ήδη υπάρχουν τα χρήματα και είναι γραμμένα στον προϋπολογισμό. Αν χρειαστεί να προστεθούν κάποια χρήματα, υπάρχει η δυνατότητα από την ΠΑΕ να συμβάλει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο για το κλειστό σημείωσε: «Το γήπεδο ανήκει στον Ερασιτέχνη. Είμαστε της άποψης πως έχουμε ιδιοκτησία στη Λεωφόρο και είναι δύσκολο ο Τάφος του Ινδού να πληροί τις προϋποθέσεις για να είναι κανονικό γήπεδο. Θα ήταν καταπληκτικό να έχουμε ωραίες εγκαταστάσεις για να παίζει εκεί η ομάδα μπάσκετ των γυναικών, οι ομάδες βόλεϊ, αλλά και για να κάνουμε εκδηλώσεις. Τον αγαπάμε τον Τάφο του Ινδού, αλλά έχει τα θέματά του».

Για αγωνιστικά θέματα, τόνισε: «Το μοντέλο που ακολουθήσαμε και δουλεύει, θα ακολουθήσουμε και φέτος. Να στηριχτούμε σε νέους παίκτες και να προχωρήσουμε έτσι. Θεωρούμε ότι πολλοί από τους ξένους που έρχονται έχουν περιορισμένο κίνητρο, γιατί δεν έχουμε το καλύτερο ή πιο πλούσιο πρωτάθλημα στην Ευρώπη. Αν αλλάξουμε μοντέλο, θα χάσουμε. Οι μεταγραφές θα είναι περιορισμένες κι εκεί που χρειάζονται. Θα είναι πολύ λιγότερες από πέρσι, γιατί πρέπει να ανταμειφθούν οι παίκτες μας. Έχουν ήδη ανέβει άλλοι εννιά παίκτες και προτιμάμε να πάρουν ευκαιρίες αυτοί».

Σχετικά με την Παναθηναϊκός Συμμαχία, επεσήμανε: «Μετά την παταγώδη αποτυχία που είχα στις προβλέψεις μου, δεν θέλω να ρισκάρω. Σίγουρα πιστεύω πως θα πάμε καλύτερα από πέρσι, γιατί όλοι μας νιώθουμε καλύτερα με την ομάδα».

Σε ερώτηση για τα έργα στο προπονητικό κέντρο και την ανάγκη για ακόμη μεγαλύτερη Λεωφόρο, είπε: «Τα έργα στο Κορωπί θα αρχίσουν μέσα σε 1-2 εβδομάδες. Θα φτιάξουμε τουλάχιστον άλλα 2-3 γήπεδα, συν κάποια άλλα μικρότερα. Αυτή τη στιγμή να έχουμε μία ακόμη μεγαλύτερη Λεωφόρο είναι οικονομικά ανέφικτο. Εγώ δεν θέλω να γκρεμίσουμε τη Λεωφόρο, γιατί αν τη γκρεμίσουμε κινδυνεύουμε. Έχουμε, πάντως, ήδη κάνει συζητήσεις για το πώς μπορεί να επεκταθεί πέρα από τις 21.000 η Λεωφόρος. Για την ώρα πάντως έχουμε εξαντλήσει τα όρια του νόμου. Θα πρέπει να γίνουν πολλές παρεμβάσεις. Το σχέδιο της ΠΑΝ.ΚΙ είναι πολύ καλό, αλλά χρειάζονται πολλά βήματα ακόμη. Η πολιτική και η οικονομία είναι απρόβλεπτες, αλλά είμαστε ακόμη μακριά από το να πούμε ότι ξεκινάμε να σχεδιάσουμε κάτι ιδανικά».

Ο υπεύθυνος για τα έργα στη Λεωφόρο, Γιάννης Παναγιωτίδης, είπε: «Η σκέψη του κ. Αλαφούζου ήταν εξ αρχής να επιστρέψουμε στη φυσική μας έδρα. Δεν ήταν εύκολο, γιατί δεν ήταν σε καλή κατάσταση το γήπεδο και από νομικής άποψης δεν ήταν τότε εφικτό. Βγήκαν κάποιες άδειες και τον Ιούνιο του 2013 έγινε εφικτό να επιστρέψει η ομάδα στη φυσική της έδρα με τα γνωστά αποτελέσματα. Υπολογίζουμε από σήμερα που μιλάμε να κρατήσει αυτή η σταδιακή επέμβαση 8-10 μήνες. Θα γίνει αύξηση χωρητικότητας, προσθήκη σουιτών, όψης περιμετρικά του γηπέδου, στέγαστρα και την προσθήκη εστιατορίου. Θα προστεθούν δύο κερκίδες, μία από τη Θύρα 1 μέχρι τη Θύρα 5 και μία από τη Θύρα 8 μέχρι τη Θύρα 12. Θα κάνουμε κάποιες τριώροφες κατασκευές σαν σουίτες για καλή θέα στο γήπεδο. Πάνω από τη Θύρα 7 θα είναι το εστιατόριο και κάποιο μουσείο του Παναθηναϊκού που θα λειτουργεί και εκτός γηπέδου με ανεξάρτητη είσοδο. Το εστιατόριο θα χρησιμοποιείται και για συνεντεύξεις Τύπου. Θα γίνουν και αλλαγές εσωτερικά του γηπέδου».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης