«Δεν πρέπει να γίνεται τόσος ντόρος»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013, 11:24
«Δεν πρέπει να γίνεται τόσος ντόρος»
Αβάσιμα είναι τα στοιχεία γύρω από τις σκιές που δημιουργήθηκαν σχετικά με το παιχνίδι Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Σαρρή, ο οποίος μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM:

- Για το αν είναι ύποπτο χειραγώγησης το παιχνίδι Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα:

«Πολλά λέγονται και γράφονται ότι η ΕΠΟ δεν φροντίζει για αυτά τα θέματα. Η UEFA έχει σύμβαση με μία εταιρεία που παρακολουθεί το στοιχηματισμό σε κάποια παιχνίδια. Η εταιρεία αυτή, που έχει έδρα στο Λονδίνο, ειδοποίησε την UEFA για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Αυτά δεν είναι αποδεικτικά στοιχεία. Είναι στοιχεία από μια εταιρεία που ελέγχει τα πονταρίσματα. Αυτό έχει συμβεί σε πολλά παιχνίδια. Δεν πρέπει να γίνεται τόσος ντόρος, γιατί δυσφημούν το ποδόσφαιρο».

- Για τη διαδικασία που ακολούθησε η ΕΠΟ:

«Ήρθε μία ενημέρωση με φάκελο από την UEFA κι εμείς ακολουθήσαμε την τακτική που ακολουθούμε πάντα. Διαβιβάσαμε τον φάκελο στη διοργανώτρια, στο υπουργείο και την εισαγγελία, όπως έχουμε υποχρέωση να κάνουμε. Από εδώ και πέρα είναι θέμα εισαγγελέα πώς θα ελέγξει τα παιχνίδια αυτά».

- Για τον λόγο για τον οποίο δεν ανακοινώθηκε κάτι από την ΕΠΟ και δεν ειδοποιήθηκαν οι ομάδες:

«Εμείς θεωρούμε πως δεν πρέπει να κάνουμε ανακοινώσεις, αλλά να ακολουθούμε τη διαδικασία που ακολουθούμε, ενημερώνοντας τους αρμόδιους φορείς. Ποτέ η ομοσπονδία δεν ενημερώνει ομάδες ξεχωριστά. Η ομοσπονδία ενημερώνει τη διοργανώτρια αρχή. Αν η Σούπερ Λίγκα αποφασίσει ή όχι να ενημερώσει τις ομάδες είναι δικό της θέμα. Δεν παρεμβαίνω εγώ στα εσωτερικά της λίγκας».

- Για τη «μάχη» για τις ομάδες που προβιβάζονται και υποβιβάζονται:

«Έχουν δίκιο και οι ομάδες και η κοινή γνώμη ότι δεν είναι σωστό αυτό που γίνεται, να έχουμε φθάσει Δεκέμβριο και να μη γνωρίζουμε τι ισχύει. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά. Πρώτη φορά έφθασαν στην ΕΠΟ δύο προκηρύξεις ενώσεων που είναι καθ' όλα νόμιμες, αλλά έχουν μία διαφορά: ο ένας λέει ανεβαίνουν τρεις και ο άλλος πέφτουν δύο. Το Δ.Σ. της ΕΠΟ θα μπορούσε να αποφασίσει αν η διαφορά εμφανιζόταν πριν αρχίσουν τα πρωταθλήματα. Δυστυχώς, κατά πάγια τακτική μάς στέλνουν τις προκηρύξεις μετά την έναρξη των πρωταθλημάτων. Αν παρέμβουμε, η κάθε ένωση μπορεί να μας πάει στα δικαστήρια. Και μας έχουν πάει στα δικαστήρια για πολύ πιο επουσιώδη θέματα. Αν δεν υπάρξει συνεννόηση μεταξύ τους, ο μόνος τρόπος είναι να παρέμβει το Διαιτητικό Δικαστήριο. Αν δεν μας διαβεβαιώσουν πως δεν θα μας πάνε στα δικαστήρια, που δεν μπορούν να το κάνουν, τότε το μόνο αρμόδιο όργανο είναι το Διαιτητικό Δικαστήριο. Σε αυτό πρέπει να προσφύγουν οι ενώσεις».

- Για το πότε θα διευθετηθεί το ζήτημα:

«Θεωρώ πως το θέμα πρέπει να λυθεί άμεσα. Το αργότερο την άλλη εβδομάδα πρέπει να έχει τελειώσει. Εμείς ως ομοσπονδία είμαστε έτοιμοι κι έχουμε πλάνο τριετίας για όλες τις κατηγορίες, τη Σούπερ Λίγκα, τη Football League και τη Γ’ Εθνική, αλλά αυτό θα το περάσουμε μόλις λήξει το θέμα φέτος. Με αυτό δεν θα φθάνουμε μεσούσης της περιόδου για να δούμε πόσοι θα ανεβαίνουν και πόσοι θα πέφτουν».

- Για το αν υπάρχει κίνδυνος για την Εθνική εν όψει Μουντιάλ λόγω της προσφυγής Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ κατά της λίγκας:

«Όχι, νομίζω πως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Είναι μια διένεξη μέσα στην ένωση. Κάποια μέλη της ένωσης βάλλουν εναντίον της Σούπερ Λίγκας, όχι της ΕΠΟ. Αυτό δεν αφορά την ομοσπονδία. Υπάρχουν όργανα μέσα στον ίδιο τον συνεταιρισμό που μπορούν να λύσουν αυτό το θέμα».

- Για το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Φερνάντο Σάντος:

«Θεωρώ πως θα έχουμε νεότερα μέσα σε αυτόν τον μήνα. Μετά την κλήρωση. Θα είμαστε με τον Φερνάντο Σάντος στη Βραζιλία, θα μιλήσουμε και μετά θα λυθεί το θέμα. Θα μιλήσουμε στη Βραζιλία και θα το τελειώσουμε το θέμα όταν επιστρέψουμε. Πιστεύω πως θα έχουμε νεότερα πριν από τις γιορτές».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013, 11:54