Στις διαιτητικές αποφάσεις απέδωσε το αρνητικό αποτέλεσμα του Παναθηναϊκού απέναντι στην Ξάνθη ο Γιώργος Δώνης στις δηλώσεις του μετά την ήττα με 1-0 των «πράσινων» στη Ριζούπολη.

«Ο Σκουλάς θα πρέπει να απολογηθεί γιατί το αποτέλεσμα σήμερα διαμορφώθηκε από τη διαιτησία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο 49χρονος τεχνικός του «τριφυλλιού», ο οποίος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στον αποκλεισμό του Γιοάν Μολό, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη συμπεριφορά από τον ποδοσφαιριστή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά όσα είπε ο Δώνης στη συνέντευξη Τύπου:

Για το ματς: «Είναι ένα πολύ αρνητικό αποτέλεσμα για εμάς γιατί αν και η προσπάθειά μας ήταν μεγάλη, στόχος μας ήταν να νικήσουμε για να βρούμε την ισορροπία που θέλαμε. Ξέρετε πολύ καλά πως ενάμιση χρόνο δεν έχω μιλήσει ποτέ για τη διαιτησία αλλά σήμερα θα μιλήσω. Η διαιτησία διαμόρφωσε το αποτέλεσμα. Ο Σκουλάς θα πρέπει να απολογηθεί γιατί το αποτέλεσμα σήμερα διαμορφώθηκε από τη διαιτησία».

Για το ότι παρά τις αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός και πάλι δεν σκόραρε: «Θεωρώ ότι στην πορεία του παιχνιδιού ο τραυματισμός του Χατζηθεοδωρίδη μας έκανε πολύ κακό. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν πιο ορθόδοξο το σχήμα μας. Φυσικά θα μπορούσαν και οι δύο επιθετικοί μας αλλά και η ομάδα να είναι πιο ψύχραιμη. Το πάθος πολλές φορές για τη νίκη σε οδηγεί να κάνεις ενέργειες αγχωτικές με συνέπεια να δημιουργήσει και η Ξάνθη κάποιες φάσεις. Δεν είναι εύκολο για έναν προπονητή να σας πει γιατί οι επιθετικοί δεν βάζουν την μπάλα στα δίχτυα. Ο Κολοβός περνάει ένα άσχημο διάστημα, ο Μακέντα δεν ήταν έτοιμος και ο Περέα προσπαθεί κυρίως με τη διάθεση που έχει. Τα χαφ μας σήμερα ήταν σε καλή μέρα, μετά είναι θέμα των επιθετικών να τελειώσουν σωστά τις φάσεις. Και ο Ζαχίντ και ο Γιάννης έκαναν καλές προσπάθειες σήμερα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το αν είναι πισωγύρισμα το σημερινό αποτέλεσμα: «Ναι, φυσικά. Σας το είπα και στην αρχή. Το αποτέλεσμα είναι πολύ αρνητικό και είναι πισωγύρισμα».

Για το τι φταίει και η ομάδα δεν μπορεί να πάρει τα πάνω της: «Είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων που δεν μπορούμε να τα αναλύσουμε τώρα. Σήμερα ήταν πολύ μεγάλη ευκαιρία να ισορροπήσουμε την κατάσταση».

Για τον Μολό και το αν έμεινε εκτός λόγω μειωμένης απόδοσης στις προπονήσεις: «Είναι λάθος αυτό που γράφτηκε. Ο Μολό υπέπεσε σε σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα, πριν την προπόνηση. Είχε απαράδεκτη συμπεριφορά και σε οποιαδήποτε ομάδα, ακόμα και ερασιτεχνικού επιπέδου, θα έμενε εκτός αποστολής. Και επειδή ανάρτησε και κάτι για πραγματικούς άνδρες που κοιτάζουν στα μάτια, εγώ ξέρω ότι οι πραγματικοί άνδρες κρατούν τις υποσχέσεις του».

Για την διαιτησία γενικότερα: «Θα σας αποκαλύψω κάτι. Στο ματς με τον Πανιώνιο έπρεπε ο αντίπαλος να παίζει με 10 από το 30’. Ξέρετε τι μου είπε ο διαιτητής στο ημίχρονο του αγώνα; “Ότι δεν τον χτύπησε δυνατά”. Σήμερα έχουμε δύο καθαρές φάσεις. Καθαρό γκολ δικό μας και καθαρό οφσάιντ της Ξάνθης».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης