Ο Παναθηναϊκός έχει “χτενίσει” εδώ και μήνες (και) την σκανδιναβική αγορά αναζητώντας περιπτώσεις δημιουργικών χαφ κι εξτρέμ που θα μπορούσαν να τον απασχολήσουν στο προσεχές μεταγραφικό “παράθυρο” του Ιανουαρίου, δημιουργώντας έναν πολύ καλό δίαυλο επικοινωνίας (και) με ατζέντηδες που δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη αγορά.

Από εκεί προέκυψε τις τελευταίες ημέρες κι άλλη μία περίπτωση εξτρέμ, αυτή του Σουηδού (με ιταλική “ρίζα”) Στέφανο Βέκια, ο οποίος αγωνίζεται εδώ και ένα χρόνο στη νορβηγική Ρόζενμποργκ (το απέκτησε από τη σουηδική Σίριους) έχοντας πραγματοποιήσει πολύ καλές εμφανίσεις στη νορβηγική Eliteserien.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βέκια έχει προταθεί στον Παναθηναϊκό και οι “πράσινοι” συλλέγουν περισσότερα στοιχεία για την παρουσία του και τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του. Την εφετινή σεζόν που ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο στη Νορβηγία, μέτρησε 12 γκολ και 2 ασίστ σε 22 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις.

Μολονότι δε, σε πολλά ματς έπαιξε ως φορ περιοχής, η “κανονική” θέση του είναι αυτή του δεξιού εξτρέμ, αν και γενικά είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να “υπηρετήσει” όλες τις θέσεις της επίθεσης. Κι αυτό κάνει πιο ελκυστικό το αγωνιστικό “πακέτο” του.

Το συμβόλαιό του με τη Ρόζεμποργκ ολοκληρώνεται σε δύο χρόνια (Δεκέμβριος 2024) και για την ώρα είναι μεταξύ των ονομάτων που έχουν προταθεί στο “τριφύλλι” κι εξετάζονται ενόψει Ιανουαρίου. Στην καριέρα του μέχρι σήμερα σε Μπρομαποϊκάρνα, Σίριους και Ρόζενμποργκ, ο Βέκια έχει “γράψει” συνολικά 64 γκολ και 21 ασίστ, σε 172 επίσημα παιχνίδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης