Έχοντας εννέα παίκτες από την ακαδημία του στη βασική ενδεκάδα ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε το Σάββατο με 2-1 από την Μπέρσοτ, στο μεταξύ τους φιλικό παιχνίδι, που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό στάδιο της Αμβέρσας και ήταν το δεύτερο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του «τριφυλλιού».

Το ντεμπούτο του με τους «πράσινους» έκανε το τελευταίο μεταγραφικό απόκτηση της ομάδας, ο Δημήτρης Κολοβός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγώνας

Ο Γιώργος Δώνης επέλεξε να παρατάξει μία άκρως νεανική ομάδα με τον Κότσαρη κάτω από τα δοκάρια, τετράδα στην άμυνα με Αποστολάκη, Μαυρομμάτη, Θεοχάρη και Ζαγαρίτη, τριάδα στα χαφ με Αλεξανδρόπουλο, Αθανασακόπουλο και Σερπέζη και στην επίθεση τους Εμμανουηλίδη, Καμπετσή και Βέργο.

Στο 34΄, κι αφού δύο λεπτά νωρίτερα ο Σεντ Λουί δεν είχε καταφέρει μετά από σουτ με το δεξί να ανοίξει το σκορ, ο ίδιος το πέτυχε! Συγκεκριμένα, οι Βέλγοι είχαν βγει από τα αριστερά με τον Σεντ Λουί να δέχεται όμορφη μπαλιά, να μπαίνει στην περιοχή και να πλασάρει εύστοχα για το 1-0.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δώνης άφησε και στην αρχή του δευτέρου μέρους την ίδια ενδεκάδα, με τους «πράσινους» να κάνουν την πρώτη καλή επίθεση στο 54′.

Σε μια κάθετη πάσα προς τον Βέργο, ο επιθετικός του Παναθηναϊκού μπήκε στην περιοχή και λίγο πριν σουτάρει, ανατράπηκε με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα.

Ο Βέργος ανέλαβε την εσχάτη των ποινών και σκόραρε πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ του στη φετινή προετοιμασία. Στο 62′ ο Δώνης έριξε μια διαφορετική ενδεκάδα στην αναμέτρηση, κάνοντας… έντεκα αλλαγές μαζί! Και στο 68ο λεπτό, ένα λάθος του Μπουζούκη έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους Βέλγους.

Ο νεαρός χαφ έχασε την μπάλα στο χώρο της μεσαίας γραμμής και ο Σεντ Λουί βρέθηκε απέναντι στον Χριστογεώργο για να τον νικήσει και δώσει και πάλι την πρωτοπορία στο σκορ στην ομάδα του.

Πλέον, οι πράσινοι επιστρέφουν στη βάση τους στο Όστερμπεεκ και «κοιτούν» το σπουδαίο φιλικό της Δευτέρας κόντρα στον Άγιαξ.

ΜΠΕΡΣΟΤ: Πρισινένκο, Σεντ Λουί, Χολτσχάουερ, Μας, Πλακά, Μπρόνιο (84′ Ντιντουί), Ρέντα, Βανχάμελ, Λεγιόβι, Σέγκερς, Βογκορόφσκι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κότσαρης (62′ Χριστογεώργος), Αποστολάκης (62′ Βαγιαννίδης), Θεοχάρης (62′ Πούγγουρας), Μαυρομμάτης (62′ Κολοβέτσιος), Ζαγαρίτης (62′ Ινσούα), Αλεξανδρόπουλος (62′ Κουρμπέλης), Αθανασακόπουλος (62′ Δώνης), Σερπέζης (62′ Μπουζούκης), Εμμανουηλίδης (62′ Χατζηγιοβάνης), Καμπετσής (62′ Κολοβός), Βέργος (62′ Κόναν).

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης