Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα της πατρίδας του «sportal.blic.rs» με αφορμή την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό, αποκαλύπτοντας πως έχουν ξεκινήσει ήδη οι συζητήσεις ανάμεσα στο τριφύλλι και τη Χοφενχάιμ για την παραμονή του στην ομάδα του Γιοβάνοβιτς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς στη σερβική ιστοσελίδα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Για την κατάκτηση του Κυπέλλου: «Σημειώσαμε μία μεγάλη επιτυχία, οκτώ χρόνια μετά πήραμε το Κύπελλο Ελλάδας. Είναι ένα εξαιρετικό κλαμπ, περιμέναμε αρκετό καιρό, οι οπαδοί δεν είχαν συνηθίσει κάτι τέτοιο. Πέρασε δύσκολα τα τελευταία χρόνια. Όμως τώρα πετύχαμε κάτι πραγματικά εξαιρετικό…».

-Για τα γεγονότα που συνέβησαν στον τελικό: «Στον αγωνιστικό χώρο, οι τελικοί είναι τελικοί. Και οι δύο ομάδες ήθελαν το τρόπαιο και γι’ αυτό το παιχνίδι ήταν τόσο ανταγωνιστικό. Στις κερκίδες; Δεν είναι καινούργιο στην Ελλάδα, τα πάντα συμβαίνουν. Πρώτα, η σέντρα του αγώνα καθυστέρησε εξαιτίας επεισοδίων, οι αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα. Αργότερα, ο σκόρερ μας (Αϊτόρ) χτυπήθηκε από πέτρα.

Τι να πω. Είναι τρελά εδώ. Υπάρχουν περισσότερες ομάδες με σκληρούς οπαδούς. Ήρθα στον Παναθηναϊκό το δεύτερο μισό της σεζόν. Τα play off είναι μόνο δυνατά παιχνίδια. Έχουν τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ, τον Άρη, πολλά δυνατά παιχνίδια. Τώρα άνοιξαν τις κερκίδες για τους οπαδούς και των δύο ομάδων στον τελικό, αυτό δεν γίνεται στο πρωτάθλημα. Είδατε τι έγινε. Μετά από αυτό θα αναρωτιούνται αν θα αποφασίσουν να κάνουν το βήμα παραπάνω».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Για τον τραυματισμό του στο κεφάλι στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας: «Ο κόσμος κατάλαβε τον μεγάλο αγώνα που δώσαμε. Παλέψαμε ως ομάδα και αξίζαμε το τρόπαιο. Είχαμε πολλούς καλούς μήνες τελευταία, πήραμε πολλούς βαθμούς παίζοντας καλό ποδόσφαιρο. Όλοι είναι ευχαριστημένοι με τον τρόπο που είδαν τον Παναθηναϊκό. Έχω μερικά ράμματα και η μύτη μου είναι λίγο σπασμένη. Πάνω σε μια μονομαχία πήγα να κάνω κεφαλιά, ο αντίπαλος με κλώτσησε στο κεφάλι. Αντί να βρει μπάλα, βρήκε το κεφάλι μου. Φαίνεται αρκετά τρομακτικό στο βίντεο. Η φωτογραφία μου με το μπαταρισμένο κεφάλι έγινα σύμβολο μαχητικότητας από τους οπαδούς. Είμαι ικανοποιημένος από το πώς έπαιξα, βοήθησα την ομάδα και κέρδισα το πέναλτι που έκρινε τον νικητή και χαίρομαι γι’ αυτό. Όλα έγιναν όπως τα ήλπιζα.».

-Για το αν θα παραμείνει στους «πράσινους»: «Η ομάδα θέλει να μείνω και οι διαπραγματεύσεις με την Χοφενχάιμ έχουν ήδη ξεκινήσει. Ωστόσο θα επιστρέψω στη Γερμανία και να δω τι έχει να πει ο νέος προπονητής. Ο στόχος μου είναι να παίζω κάθε παιχνίδι και να είμαι κάπου βασικός».

-Για το επίπεδο στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Υπάρχουν αρκετοί σύλλογοι που μπορούν να πληρώσουν καλά συμβόλαια. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός, υπάρχει ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός, δεν είναι εύκολο να παλέψεις μαζί τους. Μετά από πολύ καιρό μπήκαμε κι εμείς ξανά σ’ αυτό το γκρουπ. Θα ήθελα να παίξουμε και στη φάση των ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Πιστεύω ότι μπορούμε».

-Για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς: «Η συνεργασία μαζί του είναι υπέροχη. Εξαιτίας του Γιοβάνοβιτς, ήρθα στον Παναθηναϊκό, όταν μου εξήγησε τον ρόλο που θα είχα. Ήθελα να παίξω πολύ. Έχω εξαιρετική σχέση μαζί του, όπως και με όλο το staff».

-Για την Εθνική Σερβίας και το ενδεχόμενο να επιστρέψει ενόψει Nations League: «Ο λόγος που είμαι στην Ελλάδα είναι να παίζω συχνά, ώστε να επιστρέψω στην εθνική. Είμαι πάντα εδώ. Δεν μπορώ να επηρεάσω με λόγια, αλλά να αποδείξω στον αγωνιστικό χώρο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης