Η παρουσίαση του Φιγκερόα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013, 14:58
Η παρουσίαση του Φιγκερόα
Mε μια… γκάφα ξεκίνησε η παρουσίαση του Λουτσιάνο Φιγκερόα από τον τεχνικό διευθυντή του Παναθηναϊκού Νίκο Νταμπίζα, αφού αντί για το ονοματεπώνυμο του Αργεντινού επιθετικού, ανέφερε αυτό του Λούτσο Γκονζάλες της Πόρτο!

«Είμαστε εδώ για να παρουσιάσουμε τον… Λούτσο Γκονζάλες» είπε ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, ο οποίος αντιλαμβανόμενος το λάθος ξέσπασε στα γέλια.

Στη συνέχεια ο Νταμπίζας είπε για να δικαιολογηθεί: «Κάποιο απωθημένο Γκονζάλες ποδοσφαιριστή είχα γι’ αυτό το είπα!» και συνέχισε: «Είναι η τελευταία μας μεταγραφή. Δεν ήμουν στην ομάδα πέρυσι. Έχω αγωνιστική άποψη αλλά στο κομμάτι των μεταγραφών μετράει και το εξωαγωνιστικό, θετική αύρα, προσωπικότητα και όλα αυτά τα πρεσβεύει ο Λουτσιάνο και αυτός είναι ο λόγος που είναι μαζί μας. Θεωρούμε ότι με τα χαρακτηριστικά που έχει θα προσφέρει. Μειονέκτημα ο χρόνος άφιξής του και το αναλαμβάνω εγώ. Η αναλογία των γκολ είναι ένα πολύ σημαντικό κριτήριο και σίγουρα ταιριάζει στα χαρακτηριστικά της ομάδας. Θεωρώ ότι θα δώσει την καλύτερη δυνατή βοήθεια όπως έκανε και πέρυσι».

Μετά την αρχική ομιλία του Νταμπίζα, τον λόγο πήρε ο Λουτσιάνο Φιγκερόα, αναφέροντας: «Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω σε αυτόν τον τόσο μεγάλο σύλλογο, εδώ που ήμουν και πέρυσι. Είμαι πολύ χαρούμενος που φτάσαμε σε μια συμφωνία κι έτσι έγινε εφικτή η επιστροφή. Πέρυσι ήταν πάρα πολύ όμορφα. Θέλω να ευχαριστήσω το σύλλογο γιατί πέρυσι είχα έρθει από τραυματισμό και ο Παναθηναϊκός μου άνοιξε την πόρτα να παίξω και πάλι. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και στους αγώνες και στις προπονήσεις».

Για την αγάπη του κόσμου του Παναθηναϊκού προς το πρόσωπό του: «Πραγματικά είναι ευχάριστο να ακούω τόσο καλά λόγια από τους φιλάθλους. Ξέρω ότι με αγαπούν πάρα πολύ. Θυμάμαι πέρυσι όταν οι φίλαθλοι έκαναν ένα τραγούδι με το όνομά μου. Το σκέφτομαι και ανατριχιάζω. Επομένως έχω έρθει με πολύ μεγάλη όρεξη. Θα ζητήσω λίγη πίστωση χρόνου γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν έπαιξα για τρεις μήνες, είχα έναν προσωπικό γυμναστή αλλά δεν είχα επαφή με τη μπάλα. Την αγάπη τη βλέπω τώρα και στο δρόμο και είναι πολύ σημαντικό».

Για τον αγωνιστικό στόχο του Παναθηναϊκού: «Η αλήθεια είναι ότι ακόμα ο δρόμος είναι μακρύς. Υπήρξαν κάποια στραβοπατήματα αλλά σκοπός μας είναι να βελτιωθούμε. Όλοι μας αυτό θα επιδιώξουμε και είναι πολύ σημαντικό όλοι μαζί να προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Για το δικό του στόχο που είναι τα γκολ: «Είμαι πολύ αισιόδοξος και θα προσπαθήσω για το καλύτερο. Το πιο σημαντικό είναι να παίζει καλά η ομάδα και εάν έρθουν δικά μου γκολ ακόμα καλύτερα. Στόχος μου να βοηθάω την ομάδα και να είμαι πάντα στην περιοχή σε θέση για γκολ».

Για την επιστροφή του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο: «Είναι πολύ θετικό γιατί είναι ένα γήπεδο που αρέσει στον φίλαθλο. Είναι πιο μικρό και ο αντίπαλος νιώθει την πίεση. Μακάρι οι στόχοι μας να εκπληρωθούν γιατί το αξίζει και ο σύλλογος και οι φίλαθλοι που κατανοώ ότι υποφέρουν αυτές τις στιγμές. Η πίεση που θα ασκήσει ο κόσμος στον αντίπαλο είναι πολύ θετικό».

Για την κόντρα με τον Σαβιόλα στο ντέρμπι: «Δεν ξέρω τι θα γραφτεί στην Αργεντινή. Θα κάνουμε το παν για να δώσουμε χαρά στους φιλάθλους μας. Το πιο σημαντικό είναι η νίκη σε αυτό το ντέρμπι».

Για τον Μάρκους Μπεργκ: «Τον Μπεργκ δεν τον έχω δει να παίζει αλλά μόνο στην προπόνηση. Είναι ένας σημαντικός παίκτης. Εάν παίξουμε μαζί θα είναι πολύ καλά, εάν όχι θα υπάρχει πίεση στον αντίπαλο αφού θα υπάρχει ένας ακόμα καλός επιθετικός έτοιμος να αγωνιστεί».

Επιμέλεια: Γιώργος Περράκης

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013, 15:02