Το καλύτερο δώρο στους οπαδούς του Ηρακλή έκαναν οι παίκτες του «γηραιού» παραμονή των γενεθλίων του συλλόγου.

Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου επιβλήθηκε με 1-0 του Παναθηναϊκού στο Καυτανζόγλειο, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής κι έτσι «επισκίασε» το ντεμπούτο του Μίκαελ Εσιέν με το «τριφύλλι» και την πρώτη παρουσία του Στραματσιόνι στον πάγκο των «πράσινων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι και χάρισε στους «κυανόλευκους» την τρίτη τους νίκη στο φετινό πρωτάθλημα το πέτυχε στο 23ο λεπτό ο Απόστολος Βέλλιος.

TO ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Από την αρχή του παιχνιδιού στον αγωνιστικό χώρο έβλεπες έναν Ηρακλή ψυχωμένο και αποφασισμένο να παλέψει μέχρις εσχάτων για τη νίκη και στην αντίπερα όχθη έναν Παναθηναϊκό που ψαχνόταν στον αγωνιστικό χώρο.

Στην πρώτη παρουσία του στον πράσινο πάγκο ο Αντρέα Στραματσόνι παρέταξε την ομάδα του με 4-4-2, βάζοντας βασικό τον Μάικλ Εσιέν, που έκανε ντεμπούτο με το τριφύλλι και έδειξε ότι τον έχει επηρεάσει πολύ η αγωνιστική του απραξία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ιταλός τεχνικός είδε την ομάδα του να μην μπορεί να αναπτυχτεί ορθολογικά, κάτι που οφείλεται εν πολλοίς στην κακή εμφάνιση των ακραίων του Ατζαγκούν και Αμπέντ. Έτσι επιθετικά ο Παναθηναϊκός ήταν ανύπαρκτος με τους Μπεργκ και Καρέλη να είναι απομονωμένοι, την ώρα που όσο περνούσαν τα λεπτά οι γηπεδούχοι ανέβαζαν στροφές και άρχισαν να απειλούν την εστία του Στιλ.

Τελικά το… μοιραίο για το συγκρότημα του Στραματσιόνι ήρθε στο 23ο λεπτό, όταν ο Απόστολος Βέλλιος απέφυγε τον Σάντσεθ και έστειλε τη μπάλα στην κλειστή γωνία του πορτιέρε των φιλοξενούμενων, ο οποίος φέρει ευθύνη για το γκολ.

Το προβάδισμα των γηπεδούχων θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο, αν ο Μπουλούτ δεν είχε παρασυρθεί από τον ενθουσιασμό του σε δύο περιπτώσεις στο 15΄ και το 44΄ (τραγικό λάθος της άμυνας του ΠΑΟ).

Επίσης, πολύ καλή ευκαιρία χάθηκε και με τον Ρομάνο στο 39΄, απέναντι σ΄έναν Παναθηναϊκό που είχε να αντιπαρατάξει μια «έκλαμψη» σε συνδυασμό Μπεργκ-Καρέλη και σουτ του τελευταίου που έφυγε λίγο άουτ.

Πιο δραστήριος μπήκε στο β΄ ημίχρονο ήταν ο Παναθηναϊκός, κάτι φυσιολογικό αφού αυτός κυνηγούσε το σκορ. Η υπεροχή του, όμως, δεν μεταφράστηκε σε ευκαιρίες, ούτε καν σε απειλητικές καταστάσεις με εξαίρεση μόνο το σουτ του Καρέλη στο 49΄ που πέρασε ελάχιστα άουτ και ένα τακουνάκι στο 79′ του ίδιου παίκτη που «ανησύχησε» ξανά τον Χουάντερσον.

Γενικά, όμως, ο Ηρακλής είχε υπό απόλυτο έλεγχο το ρυθμό της αναμέτρησης και έφτασε δίκαια στη νίκη, γιορτάζοντας ιδανικά τα γενέθλιά του.

Ηρακλής-Παναθηναϊκός 1-0

Γκολ: 23′ Bέλλιος (Ηρακλής)

Κίτρινες: Βέλλιος, Μπουκουβάλας, Χουάντερσον, Χαντί – Ζέκα, Καρέλης, Μπεργκ, Νίνης

Ηρακλής: Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Καρασαλίδης, Ιντζόγλου, Μπουλούτ (76΄ Χαντί), Βέλλιος, Ρομάνο (87΄ Περόνε), Πασάς


Παναθηναϊκός:
Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος (73΄ Μαρινάκης), Ταυλαρίδης, Αμπέντ (86΄ Κλωναρίδης), Σάντσεθ, Εσιέν, Ζέκα, Πράνιτς, Μπεργκ, Ατζαγκούν (58΄ Νίνης), Καρέλης

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης