Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι ο Ορέστης Καρνέζης, μιλώντας για την επιλογή του να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό και για την εμπειρία του στον Παναθηναϊκό.

Ο διεθνής τερματοφύλακας ευχαρίστησε τον πρόεδρο της “πράσινης” ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζο, για τη στάση του στο θέμα της μεταγραφής του στην Ουντινέζε, επισήμανε ότι από τη μετακίνησή του το “τριφύλλι” βγαίνει κερδισμένο, ενώ τόνισε ότι θα ήθελε να επιστρέψει στην ομάδα, εφόσον οι συνθήκες της επιτρέπουν να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Καρνέζης ξεκίνησε μιλώντας για τη μεταγραφή του στην Ουντινέζε: «Οι ποδοσφαιριστές έχουν ημερομηνία λήξης. Είμαι σε καλή ηλικία, τώρα πρέπει να κάνω ένα βήμα στην καριέρα μου. Όλοι θέλουν να δοκιμάσουν και να αντεπεξέλθουν στα καλύτερα πρωταθλήματα.

Η κατάσταση στην Ελλάδα δεν βοηθάει να πετύχω τις φιλοδοξίες μου. Είμαι σε καλή ηλικία, η πρόταση που ήρθε είναι ένα δέλεαρ και ο καθένας στη θέση μου θα έκανε το ίδιο. Μικρός σκεφτόμουν ότι ήθελα να παίξω στον Παναθηναϊκό, το είχα όνειρο. Το ίδιο συνέβη με το εξωτερικό, βλέποντας και παίζοντας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όταν αρχίζεις να είσαι καλός, το σκέφτεσαι. Οι ιδέες δυναμώνουν όταν βλέπεις ότι και η κατάσταση στο σύλλογο δεν είναι καλή.

Όμως οι δυσκολίες σε κάνουν να κοιτάξεις το καλύτερο για σένα. Είχα μιλήσει με τον πρόεδρο ότι, αν έρθει μία καλή πρόταση, θα κοιτάξουμε να βρούμε την καλύτερη λύση. Ήξερα ότι η ομάδα δεν θα ήταν όπως πριν και θα έκανε κάποια χρόνια να ορθοποδήσει. Έγινε μία πρόταση από την Μπέτις, αλλά ήταν στενά τα χρονικά περιθώρια και δεν μπορέσαμε να τη δούμε. Μετά εμφανίστηκε η Ουντινέζε και εμένα με κάλυψε σε όλα. Μακάρι να μπορούσα να φέρω περισσότερα χρήματα στην ομάδα, αλλά τα πράγματα δεν είναι όπως τα θέλουμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο η κατάσταση στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό, η ποιότητα του πρωταθλήματος δεν βοηθά να πουληθεί κάτι σε καλή τιμή. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Αλαφούζο για τη στάση του. Είναι ευγενέστατος και έδειξε ότι ήθελε να με βοηθήσει. Ήρθε η πρόταση, κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε. Βγαίνει κερδισμένη η ομάδα γιατί αποκομίζει 900.000 ευρώ και κερδίζω και εγώ. Εάν ο Παναθηναϊκός πρωταγωνιστούσε, η απόφαση θα ήταν πολύ πιο δύσκολη».

Σε ό,τι αφορά την απόφαση της Ουντινέζε να τον παραχωρήσει δανεικό στη Γρανάδα, ο Καρνέζης είπε: «Ο πρόεδρος της Ουντινέζε έχει δύο ομάδες, τη Γρανάδα και τη Γουότφορντ. Υπάρχει ένα πλάνο στο εξωτερικό με τις ομάδες. Χτύπησε ο πρώτος γκολκίπερ, αλλά δεν τον πετάνε έξω και δεν λένε ότι δεν τον υπολογίζουν. Γι’ αυτό πάω στη Γρανάδα, για να παίξω. Για όλους μας, αυτή είναι καλύτερη επιλογή αυτή τη στιγμή. Τα ματς που έχω παίξει με τον Παναθηναϊκό μου έχουν δώσει αυτοπεποίθηση. Είναι πρόκληση το εξωτερικό. Δεν θα έχω τη φανέλα στο σπίτι μου και η συμμετοχή μου στο ισπανικό πρωτάθλημα θα με βοηθήσει πολύ».

Για τη θητεία του στον Παναθηναϊκό είπε ότι «… ήταν ένα όνειρο ζωής, μια ευκαιρία καριέρας. Στον Παναθηναϊκό βελτιώθηκα ποδοσφαιρικά, έγινα καλύτερος άνθρωπος, με τις καλές και τις κακές στιγμές, και θα έχω τον Παναθηναϊκό μέσα στην καρδιά μου. Ο Παναθηναϊκός είναι ένα σχολείο για μένα. Ήταν τιμή και χαρά μου που ήμουν παίκτης του.

Είχα καλούς συμπαίκτες που με βοήθησαν. Είχα καλές και κακές στιγμές. Εγώ έδινα πάντα τον καλύτερο μου εαυτό. Φεύγω με τις καλύτερες αναμνήσεις». Και πρόσθεσε, αναφερόμενος στην απόφασή του να χαρίσει φεύγοντας τα 150.000 ευρώ που του οφείλονταν: «Έδειξα ότι δεν με νοιάζουν τα λεφτά.

Ήμουν από τους πιο χαμηλόμισθους και ουσιαστικά, με την κίνησή μου αυτή, έπαιξα δύο χρόνια αμισθί στον Παναθηναϊκό. Μπορούσα να κάνω προσφυγή και να φύγω. Αλλά δεν είναι τα λεφτά στη μέση. Ήθελα να βοηθήσω την ομάδα σε μία τόσο δύσκολη καμπή. Αυτό είναι το καλύτερο συναίσθημα, καλύτερο από 150.000 ευρώ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης