Mε τον καλύτερο τρόπο έκλεισε τον πρώτο γύρο της Super League ο Παναθηναϊκός, καθώς συνέτριψε την Κυριακή με 5-0 τον Εργοτέλη στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Mεγάλος πρωταγωνιστής των γηπεδούχων ήταν ο Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ (12΄,15΄,42΄). Το σκορ άνοιξε για το τριφύλλι ο Κλωναρίδης (8′), ενώ το πρώτο του γκολ με την ομάδα του Αναστασίου πέτυχε ο Ταυλαρίδης (23΄).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πράσινοι ήταν καταιγιστικοί στο πρώτο μέρος και πετυχαίνοντας όλα τα τέρματά τους σε αυτό το διάστημα, επέστρεψαν με τον πλέον εμφατικό τρόπο στις επιτυχίες, μετά τη λευκή ισοπαλία (0-0) στα Γιάννενα.

Μάλιστα άξιο αναφοράς είναι ότι το προηγούμενο ματς, στο οποίο το «τριφύλλι» είχε πετύχει πέντε τέρματα στο πρώτο μέρος ήταν τον Μάιο του 2001 απέναντι στην Παναχαϊκή, η οποία είχε συντριβεί τότε με 8-0.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τελικό αποτέλεσμα μαρτυρά πλήρως τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, αλλά και το γεγονός πως πρόκειται αναμφισβήτητα για το καλύτερο πρώτο ημίχρονο των «πρασίνων» από την έναρξη της περιόδου.

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, που την περασμένη Δευτέρα είχε χάσει ένα… τσουβάλι γκολ στους «Ζωσιμάδες» βρήκε πέντε φορές το δρόμο προς τα δίχτυα στο α΄ 45λεπτο έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή το Μάρκους Μπεργκ, που πέτυχε χατ τρικ, στην… επιστροφή του -ουσιαστικά- στην ενδεκάδα του «τριφυλλιού» μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο Εργοτέλης, που ήταν η ομάδα η οποία έφτασε πρώτη κοντά στο γκολ, «κατέρρευσε» μετά το γκολ που δέχτηκε στο ξεκίνημα από το πλασέ του Κλωναρίδη στο 8΄. Από κει και πέρα οι γηπεδούχοι έκαναν… πάρτι στη μεγάλη περιοχή των Ηρακλειωτών και με την «τριπλέτα» Κλωναρίδη, Πέτριτς και Μπέργκ να… ζωγραφίζει πέτυχαν άλλα τέσσερα γκολ δίδοντας τέλος στο ματς από το πρώτο 15λεπτο.

Ο Μάρκους Μπεργκ με κεφαλιά στο 12΄ και με πλασέ στο 15΄ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0, στη συνέχεια ο Κλωναρίδης με τη συνδρομή του Ταυλαρίδη από κοντά πέτυχε το 4-0 στο 23΄, ενώ «το κερασάκι στην τούρτα» στο… εφιαλτικό για τον Εργοτέλη πρώτο 45λεπτο έβαλε και πάλι ο Μπεργκ στο 42΄ με νέο πλασέ.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός «κατέβασε ταχύτητα» και με σωστή διαχείριση του παιχνιδιού οι «πράσινοι» έκαναν συντήρηση δυνάμεων ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Κίτρινες: Νίνης – Τζανακάκης, Λυκογιάννης

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Σίλντενφελντ, Ταυλαρίδης (78΄ Κουτρουμπής), Μπούρμπος, Χουχούμης, Λαγός, Πράνιτς, Ατζαγκούν, Πέτριτς (73΄ Καρέλης), Κλωναρίδης (60΄ Νίνης), Μπεργκ

Εργοτέλης (Ταουσιάνης):
Καβουσάκης, Λυκογιάννης, Χαντί (46΄ Χαλκιαδάκης), Ρέντζας, Καζναφέρης, Τζανακάκης, Γκέντοζγλου, Φιντέλεφ, Σιμάο, Γιουσούφ (72΄ Κούτρης), Μπουγκντάνοφ (27΄ Μποε-Καν)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης