Επικίνδυνο και όχι ριψοκίνδυνο όπως κρίθηκε από τη διαιτητική ομάδα, χαρακτήρισε το μαρκάρισμα του Αϊτόρ στον Γιαννούλη, στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό, ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, για τις φάσεις της 13ης αγωνιστικής, προσθέτοντας ότι έπρεπε να του δοθεί κόκκινη και όχι κίτρινη κάρτα.

«Η ΚΕΔ θεωρεί ότι αυτό το μαρκάρισμα θα έπρεπε να τιμωρηθεί με κόκκινη κάρτα, καθώς πρόκειται για επικίνδυνο μαρκάρισμα. Ο παίκτης έρχεται με ταχύτητα και έχει τεντωμένο το πόδι του, έχοντας ελάχιστες πιθανότητες να παίξει την μπάλα. Βρίσκει με τις τάπες του παπουτσιού του τον αντίπαλό του στο πίσω μέρος του ποδιού του με το μαρκάρισμα να συνεχίζεται και να ολοκληρώνεται σε αυτό το σημείο του ποδιού» αναφέρει ο αρχιδιαιτητής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το πέναλτι που ζήτησε ο Αϊτόρ στο 39′ από τον Γιαννούλη, σημειώνει ότι «Η ΚΕΔ συμφωνεί με την απόφαση, καθώς ο επιτιθέμενος βλέπει τον αμυνόμενο όταν οι δύο παίκτες τρέχουν προς την μπάλα και επιβραδύνει χρησιμοποιώντας το σώμα του για να μπλοκάρει τον αμυνόμενο και να δημιουργήσει μια επαφή προσπαθώντας να κερδίσει πέναλτι.

Επίσης οι ενέργειες του επιτιθέμενου κατά την πρώτη δεν είναι συμβατές με μια απροσδόκητη επαφή διότι έχει και τα δύο χέρια πάνω από το κεφάλι του ενώ και το σώμα του περιστρέφεται μαζί με τα πόδια τα οποία καταρρέουν. Όταν ένας ποδοσφαιριστής δέχεται μια απρόσμενη επαφή, χρησιμοποιεί τα χέρια του με τέτοιο τρόπο ώστε να προστατευτεί από την επερχόμενη πτώση αντί να τα κινεί πάνω από το κεφάλι του Επίσης, η ΚΕΔ θεωρεί ότι ο επιτιθέμενος δεν έχει πρόθεση να παίξει την μπάλα».

Για τη φάση στον αγώνα Παναιτωλικός – Απόλλων, με τους Τζοβάρα και Τζιώτζιο, την τιμωρία των οποίων έχει ανακοινώσει ήδη η ΚΕΔ, ο Κλάτενμπεργκ αναφέρει ότι: «Η έλλειψη συγκέντρωσης από τον διαιτητή και το βοηθό διαιτητή οδήγησε σε σύγχυση και χρειάστηκαν αρκετά λεπτά, έως ότου με τη συνδρομή του VAR  ληφθεί η σωστή απόφαση, που ήταν η ακύρωση του γκολ και η σωστή επανάληψη της επανέναρξης με έμμεσο ελεύθερο λάκτισμα για το οφσάιντ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης