Μετά το νομοσχέδιο που βγήκε σε διαβούλευση ο Παναθηναϊκός έχει την ευκαιρία να αυξήσει τη χωρητικότητα της Λεωφόρου σε 22.000 θέσεις! Το νομοσχέδιο μετά τη διαδικασία της διαβούλευσης θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

Μελέτη για τις αλλαγές που πρέπει και πλέον είναι επιτρεπτό και από το νόμο να γίνουν στη Λεωφόρο έχει ανατεθεί σε αρχιτεκτονικό γραφείο και αναμένεται να είναι έτοιμη μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Τα έργα θα χρηματοδοτηθούν από το κονδύλι της Περιφέρειας Αττικής, που έχει δεσμευτεί πως θα διαθέσει 7 εκατ. ευρώ για το «Απόστολος Νικολαΐδης» εφόσον εγκρίνει τις αλλαγές που θα προωθηθούν από τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί πως το νομοσχέδιο δεν κλείνει το δρόμο για την κατασκευή νέου γηπέδου από τον Παναθηναϊκό είτε στη Λεωφόρο είτε αλλού. Το άρθρο «2» κάνει λόγο για τα «κίνητρα μετεγκατάστασης των γηπέδων σε προβλεπόμενη εκ του ισχύοντος σχεδιασμού κατά τις κείμενες διατάξεις εκτός σχεδίου περιοχή εφόσον κατεδαφιστούν τα υπάρχοντα κτίσματα και εγκαταστάσεις και αποδοθούν σε κοινή χρήση ως πάρκα και άλση».

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού αναφέρουν πως αν στο μέλλον υπάρξει πρόθεση και δυνατότητα κατασκευής νέου γηπέδου μπορούν να έρθουν σε συμφωνία με την Πολιτεία με βάση τους ισχύοντες νόμους και να προχωρήσει η υπόθεση. Αν, πάντως, δεν βρεθούν οι πόροι για κάτι τέτοιο, θα προωθηθεί η λύση της ανακατασκευής ή του εκσυγχρονισμού του «Απόστολος Νικολαΐδης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης