Ο Ολυμπιακός μπορεί να είχε την «ταμπέλα» του απόλυτου φαβορί στην εν Ελλάδι «μητέρα των μαχών» που διεξήχθη την Κυριακή, για την 27η αγωνιστική της Super League, ωστόσο στο «Καραϊσκάκη» υπήρχε μόνο μία ομάδα και αυτή δεν ήταν άλλη από τον Παναθηναϊκό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «πράσινοι», πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση και εκμεταλλευόμενοι τα πολλά λάθη των παικτών του Μίτσελ, καθώς και την κούραση που «έβγαλαν» μετά τη νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, συνέτριψαν με 3-0 τους «ερυθρόλευκους» και τους υποχρέωσαν στην πρώτη τους φετινή ήττα.

Μάλιστα με την πρώτη εκτός έδρας νίκη του στο Φάληρο, μετά το 2007 ο Παναθηναϊκός στέρησε από τον Ολυμπιακό την ευκαιρία να εξασφαλίσει και μαθηματικά από απόψε τον τίτλο του πρωταθλητή.

Ο Πράνιτς άνοιξε το σκορ για το «τριφύλλι» στο 45’, ο Μπέργκ έκανε το 2-0 στο 68’, ενώ το κερασάκι στην τούρτα το έβαλε ο Αμπέιντ στο 90’. Στο 78ο λεπτό ο Τσόρι έχασε πέναλτι, καθώς έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Καπίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία φορά που η ομάδα του Πειραιά ηττήθηκε με 3-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» για το ελληνικό πρωτάθλημα είχε καταγραφεί στις 5 Μαΐου 1996, με «δράστη» τον Απόλλωνα Σμύρνης και σκόρερ τους Νικολαΐδη (7΄), Μπάρνιακ (32΄) και Κόλα (59΄).

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΩΝ ΑΙΩΝΙΩΝ

Ποτήρι στον Αναστασίου

Πάντως, το παιχνίδι επισκιάστηκε από ένα θλιβερό περιστατικό. Πιο συγκεκριμένα, δευτερόλεπτα μετά τον καταλογισμό πέναλτι στους «ερυθρόλευκους» κι ενώ ο Γιάννης Αναστασίου διαμαρτυρόταν για την απόφαση του διαιτητή, ένα κύπελλο με αναψυκτικό που εκτοξεύτηκε απ’ την εξέδρα πίσω απ’ τον πάγκο τον χτύπησε στο κεφάλι. 

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» τραυματίστηκε κι έπεσε στο έδαφος. Πάνω του έσπευσε για τις πρώτες βοήθειες το ιατρικό τιμ, ενώ δίπλα του βρέθηκε και ο Μίτσελ.

Πάντως, ευτυχώς ο Αναστασίου δεν χτύπησε σοβαρά κι έτσι έπειτα από κάποια λεπτά σηκώθηκε και συνέχισε το κοουτσάρισμα της ομάδας του. 

«Πάγωσαν» με τον Ολαϊτάν

Aναστάτωση προκλήθηκε στο 30ό λεπτό, όταν ο Ολαϊτάν έπεσε στον αγωνιστικό χώρο. Ο άσος του Ολυμπιακού μεταφέρθηκε εκτός γηπέδου, ενώ στη συνέχεια έγινε αλλαγή. 

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του, ο επιθετικός των «ερυθρολεύκων» για αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής λόγο έχασε τις αισθήσεις του και, πέφτοντας στο χορτάρι, χτύπησε στον αυχένα.

Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας στα πρώτα λεπτά του αγώνα, ωστόσο οι «πράσινοι» αμύνονταν αποτελεσματικά και δεν άφηναν κενούς χώρους προς την εστία του Καπίνο.

Η πρώτη αξιοσημείωτη φάση στο ματς ήταν ένα μακρινό σουτ του Χολέμπας στο 20΄, που ωστόσο δεν ανησύχησε τον Καπίνο.

Τρία λεπτά αργότερα οι Πειραιώτες «φλέρταραν» με το 1-0, όταν ο Πέρες έκανε εξαιρετική ατομική προσπάθεια και τη στιγμή που έπρεπε «έκοψε» δίπλα και αριστερά στον Ολαϊτάν που ακολουθούσε τη φάση.

Εντούτοις, ο επιθετικός του Ολυμπιακού βγήκε απέναντι στον Καπίνο, αλλά την τελευταία στιγμή έχασε τον έλεγχο της μπάλας και έδωσε την ευκαιρία στον τερματοφύλακα των «πράσινων» να επέμβει.

Στο 28ο λεπτό παίκτες και θεατές «πάγωσαν» στη χωρίς προφανή αιτία πτώση του νεαρού Νιγηριανού στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Ολαϊτάν σωριάστηκε στο χορτάρι, συμπαίκτες και αντίπαλοι τρόμαξαν, ο παίκτης μεταφέρθηκε εκτός με το φορείο αλλά έχοντας τις αισθήσεις και στον αυχένα τού τοποθετήθηκε κολάρο, ενώ τη θέση του πήρε στο 35ο λεπτό ο Βαλντές.

Κι ενώ το ημίχρονο όδευε προς τη λήξη με τις ενδείξεις να συντείνουν στο 0-0, αφού ένα σουτ του Μπεργκ στο 42΄ ήταν άστοχο, ο Πράνιτς έκανε με συρτό σουτ το 0-1 στο 45ο λεπτό, σε αντεπίθεση του Παναθηναϊκού και ύστερα από πάσα του Μπεργκ.

Ο Αναστασίου δεν είχε λόγο να αλλάξει τακτική στην ομάδα του, απέναντι σε έναν αντίπαλο που στο ημίχρονο έκανε νέα αλλαγή, με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο να αντικαθιστά τον Μαρκάνο.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν μάλιστα άμεσα στο 48΄, με τον Ρομπέρτο να βγαίνει έγκαιρα και να αποκρούει σε κόρνερ το σουτ του Μπεργκ.

Προϊόντος του χρόνου, η κόπωση των παικτών του Μίτσελ από την υπερπροσπάθεια της περασμένης Τρίτης απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άρχισε να γίνεται εμφανής και ο Παναθηναϊκός το εκμεταλλεύτηκε φτάνοντας στο 0-2 με το 10ο φετινό γκολ του Μπεργκ, στο 68ο λεπτό, από τη βαθιά μπαλιά του Λαγού.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν την απέλπιδα προσπάθεια για να επιστρέψουν στο ματς και στο 82′ έχασαν πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Βαλντές, έπειτα από ανατροπή του Κουτρουμπή στη μικρή περιοχή, σε φάση που το χάρτινο ποτήρι από την εξέδρα τραυμάτισε τον Γιάννη Αναστασίου. 

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ντομίνγκες, ο οποίος ωστόσο ήταν απελπιστικά άστοχος, στέλνοντας την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καπίνο.

Και σαν να μην έφτανε αυτό στον Ολυμπιακό, επτά λεπτά αργότερα οι Πειραιώτες είδαν να ισχύει ο νόμος του ποδοσφαίρου εις βάρος τους, καθώς στο 89ο λεπτό, με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ο Αμπέιντ άφησε ακίνητο τον Ρομπέρτο, γράφοντας το τελικό 3-0 για το «τριφύλλι».

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-3

Γκολ: 45′ Πράνιτς (ΠΑΟ), 68′ Μπεργκ, 89′ Αμπέιντ

0-1: Ο Μπεργκ, έπειτα από γρήγορη αντεπίθεση των «πράσινων», έγινε αποδέκτης της μπάλας και τροφοδότησε τον Πράνιτς, ο οποίος με ένα συρτό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Γιάννη Αναστασίου.

0-2: Ο Μπεργκ βρέθηκε μόνος του στον κενό χώρο, έπειτα από βαθιά πάσα του Λαγού και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Ρομπέρτο, δίνοντας «αέρα» δύο τερμάτων στην ομάδα του.

0-3:
Με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Αμπέιντ έστειλε για τρίτη φορά την μπάλα στα δίχτυα του Ρομπέρτο.

Κίτρινες: Εντιγκά, Χολέμπας – Λαγός

Πέναλτι:
Ο Ολυμπιακός κερδίζει πέναλτι στο 78ο λεπτό για σπρώξιμο του Κουτρουμπή στον Βαλντές μέσα στη μεγάλη περιοχή. Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Τσόρι, ο οποίος έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Παναθηναϊκού.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο (67′ Φουστέρ), Μανωλάς, Μαρκάνο (46′ Αβραάμ Παπαδόπουλος), Χολέμπας, Μανιάτης, Εντινγκά, Ντομίνγκες, Κάμπελ, Πέρεζ, Ολαϊτάν (35′ Βαλντέζ)

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Νάνο, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Πράνιτς, Λαγός, Ζέκα, Αμπέιντ, Ατζαγκούν, Μπεργκ (76′ Πέτριτς)

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος

Bοηθοί: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Γρεβένης (Χαλκιδικής)


Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν το γκολ του Πράνιτς


Ο Πέρεζ μονομαχεί με τον Τριανταφυλλόπουλο


Ο Ολαϊτάν βρίσκεται στο έδαφος και ο Κουτρουμπής κάνει σήμα να έρθουν οι γιατροί


Ο Λαγός προσπαθεί να ανακόψει τον Ολαϊτάν


Εκπληκτική ατμόσφαιρα από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού




Οι παίκτες των δύο αιωνίων στην καθιερωμένη χειραψία πριν από την έναρξη του ντέρμπι

Φωτογραφίες: intime.gr
Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης