Μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το διοικητικό συμβούλιο της Super League για το μέλλον του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, το οποίος ως γνωστόν έχει μπει… στον πάγο, λόγω του κορωνοϊού, με τις ομάδες να συμφωνούν σε παράταση της αναστολής μέχρι τις 24 Απριλίου, όταν και θα συζητηθεί εκ νέου τι μέλλει γενέσθαι.

Άξιο αναφοράς είναι ότι στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε από την πλευρά του Παναθηναϊκού και ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, Γιάννης Αλαφούζος, o οποίος πρότεινε διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω της πανδημίας, χωρίς τη διεξαγωγή των πλέι οφ και πλέι άουτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οποιαδήποτε σκέψη για επανέναρξη του πρωταθλήματος είναι ανεδαφική» ανέφερε μεταξύ άλλων ο ισχυρός άνδρας του «τριφυλλιού», βλέποντας να συμφωνούν μαζί του οι εκπρόσωποι των  Άρη, Πανιώνιου και Παναιτωλικού.

Η ομάδα του Αγρινίου προχώρησε στην πρόταση να παραμείνουν 16 οι ομάδες της Super League, ενώ από τη μεριά του «ιστορικού», ο Χρήστος Δάρας τόνισε πως η κορύφωση της πανδημίας του κορωνοϊού θα ολοκληρωθεί στο τέλος Απριλίου, κάτι που σημαίνει πως θα χαθεί και ο Μάϊος.

Μαρινάκης: «Να είναι ξεκάθαρο ποιος είναι ο πρωταθλητής, ούτε παύλες ούτε άνω τελείες»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το dikisports.blogspot.gr ο Βαγγέλης Μαρινάκης ο οποίος συμμετείχε επίσης στην τηλεδιάσκεψη, ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση διακοπής πρέπει να είναι ξεκάθαρο τι θα γίνει με την τελική βαθμολογία και τον πρωταθλητή.

«Να πάρουμε ομόφωνη απόφαση. Η 24η Απριλίου δεν είναι ρεαλιστική. Πρέπει να δούμε την κατάσταση μέχρι τέλος Απριλίου. Αν μιλήσουμε για διακοπή, θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο απ’ όλους Ποιος είναι πρώτος. Ούτε παύλες ούτε άνω τελείες» τόνισε αρχικά ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Παράλληλα τόνισε ότι πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια η σεζόν να ολοκληρωθεί κανονικά, επισημαίνοντας: «Συμφωνώ με το Working Group, αλλά πρέπει να δοθεί ξεκάθαρη λύση και να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια. Οτιδήποτε αποφασίσουμε, θα βάλουμε μπορούσα το συμφέρον όλων και όχι το συμφέρον του Ολυμπιακού».

Ο ΠΑΟΚ, από την πλευρά του, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει αντίρρηση για οριστική διακοπή, εφόσον φανεί ότι υπάρχει αδυναμία να συνεχιστεί το πρωτάθλημα λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό, αρκεί να τελεσιδικήσει η υπόθεση της πολυιδιοκτησίας στην Εφέσεων, αλλά και να συμφωνηθούν οι μεγάλες εκκρεμότητες που υπάρχουν σε οικονομικό επίπεδο με τις ζημιές που προκύπτουν.

Από εκεί και πέρα, η ΑΕΚ, καθώς και άλλες ομάδες πρότειναν παράταση μέχρι τις 24 Απριλίου και στη συνέχεια να ληφθεί η οριστική απόφαση, αφού πρώτα θα έχει επανεκτιμηθεί η κατάσταση.

Μέχρι τότε θα δημιουργηθεί μια ομάδα εργασίας (με τη συμμετοχή Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΑΕΛ και Ατρόμητου), η οποία θα εξετάσει όλα τα δεδομένα και μετά την παρέλευση της συγκεκριμένης προθεσμίας θα επανεξεταστεί η κατάσταση ώστε να υπάρξει οριστική λύση από τη διοργανώτρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η UEFA την Τετάρτη (1/4) διεμήνυσε ότι θα πρέπει να εξαντληθούν τα περιθώρια για την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης