Για τις πρώτες του ημέρες στον Παναθηναϊκό, αλλά και για την εικόνα της ομάδας μίλησε ο Ολλανδός Μέντες Ντα Σίλβα, επισημαίνοντας ότι οι «πράσινοι» θα βελτιώνονται από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 31χρονου χαφ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Έκανες την πρώτη εμφάνισή σου ως βασικός με τον Παναθηναϊκό στο φιλικό με τη Γάνδη και σιγά-σιγά αρχίζεις να αποκτάς ρυθμό…

«Είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα να μπαίνεις στο γήπεδο για αγώνα, μετά από την προετοιμασία και τις προπονήσεις. Ήταν καλό που πήρα και πάλι λίγα λεπτά συμμετοχής. Δεν μπορώ να πω ότι ήμουν πολύ ευχαριστημένος με την απόδοσή μου, αλλά η ομάδα έκανε καλό παιχνίδι.

Αυτά τα φιλικά που δώσαμε εδώ και ο χρόνος που έπαιξα με βοήθησαν πολύ για να μάθω σιγά-σιγά την ομάδα και τους νέους μου συμπαίκτες. Βρίσκομαι μόλις λίγες μέρες στην προετοιμασία της ομάδας και χρειάζεται λίγο διάστημα για να προσαρμοστώ και γι’ αυτό ακριβώς αυτά τα παιχνίδια είναι ότι καλύτερο…».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Έπαιξες σε δύο φιλικά κι έχεις πλέον μία πρώτη εικόνα των παικτών που πήραν μέρος σ’ αυτό το κομμάτι της προετοιμασίας. Τι εντυπώσεις σου άφησε;

«Η εικόνα της ομάδας είναι πολύ καλή. Κάθε μέρα θα πρέπει να δουλεύουμε σκληρά για να βελτιώσουμε την προσωπική μας απόδοση, αλλά και την απόδοση της ομάδας. Να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι. Πιστεύω πολύ σ’ αυτό το γκρουπ, γιατί μου δείχνει ότι είναι “πεινασμένο”.

Χρειαζόμαστε βεβαίως κι ορισμένους πιο έμπειρους παίκτες ακόμη και νομίζω πως θα γίνουν κι άλλες κινήσεις. Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι θα γίνουμε πολύ καλύτεροι. Έχουμε ακόμη 5 εβδομάδες μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος. Κι εκεί θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι…».

-Όπως είπες κι εσύ, θα έρθουν ακόμη αρκετοί παίκτες, κάποιοι για να μπουν αμέσως στο βασικό σχήμα. Εκτιμάς πως μπορείτε να φτιάξετε ένα καλύτερο και πολύ πιο ανταγωνιστικό σύνολο;

«Ναι. Ακόμη είμαστε στην προετοιμασία κι όπως σας είπα, θα χρειαστούμε χρόνο και πολλές προπονήσεις μέχρι τα επίσημα ματς. Από εκεί και πέρα, κάθε κίνηση που θα γίνει για την ενίσχυση της ομάδας, μόνο καλό θα είναι για εμάς».

-Σε ποια σημεία εκτιμάς πως θέλει βελτίωση η ομάδα;

«Σε πολλά σημεία. Στην άμυνα, στον τρόπο με τον οποίο κινούμαστε μέσα στο γήπεδο, στο πως θα ξεκινάμε τις επιθέσεις μας… Σε πολλά. Αλλά έχουμε το χρόνο και τη διάθεση, για να γίνουμε μία πολύ καλή ομάδα…».

Επιμέλεια: Γιώργος Σπανουδάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης