Μπακογιάννης: «Το μνημόνιο, δεν έχει μέσα κάποιον... κορμοράνο»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020, 22:02
Μπακογιάννης: «Το μνημόνιο, δεν έχει μέσα κάποιον... κορμοράνο»

Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων συζητήθηκε η διπλή ανάπλαση που αφορά το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπήρξε ένταση, ενώ αρκετά μέλη κατηγόρησαν τον δήμαρχο ότι δεν ενημέρωσε προτού υπογράψει το μνημόνιο συνεργασίας.

Ο Κώστας Μπακογίαννης αφού ενημέρωσε για το μνημόνιο είπε:

«Είναι ένα έργο σημαντικό. Μια σημαντική παρέμβαση. Είναι, όμως, πολύπλοκο και σύνθετο. Έχει πολύ δρόμο ακόμα. Κανείς δεν πανηγυρίζει από τον δήμο της Αθήνας, γιατί ξέρουμε το τι έρχεται. Έχουμε ένα βουνό. Ένα βουνό που δεν πρέπει να το ανέβουμε μόνοι μας, ως δήμος, θέλουμε τους πάντες μαζί μας, το κράτος, την ΠΑΕ, όλους. Έτσι όπως σας ακούω και μακάρι να κάνω λάθος, κάποιοι είναι σαν να μην θέλατε να συζητηθεί ποτέ αυτό το θέμα. Είκοσι χρόνια το κοσκινίζουμε. Είκοσι χρόνια.

Μάλλον είναι πιο εύκολο να υπάρχει ένα πρόβλημα, να γίνεται κριτική στον δήμο, να δικαιωθούν κάποιοι για την κριτική που έκαναν. Δεν θέλουν να είναι κομμάτι της λύσης. Μην φοβάστε για το μνημόνιο, δεν έχει μέσα κάποιον... κορμοράνο!

Από κει και πέρα, έχει χορτάσει υποσχέσεις ο κόσμος. Δεν είναι ένα σημαντικό θέμα μόνο για την οικογένεια του Παναθηναϊκού αλλά και για την Αθήνα. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Είναι ένα θέμα που θα συζητούμε συνέχεια, γιατί είναι δυναμικό, είναι πολύπλοκο και χρειάζεται όλη μας την επιμέλεια. Είναι ένα έργο που όλοι μας πρέπει να το αγκαλιάσουμε και να προχωρήσουμε ενωμένοι».

Μετά την τοποθέτηση από τον Κώστα Μπακογιάννη, οι παρατάξεις ενημερώθηκαν πως θα παραλάβουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας το μνημόνιο, για να το μελετήσουν και να επανέλθει το θέμα προς συζήτηση στο επόμενο συμβούλιο, που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Δευτέρας 14 Δεκεμβρίου.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020, 22:38