Μπεργκ: «Να αναλάβουν τις ευθύνες τους, κυβέρνηση και ομοσπονδία»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015, 21:51
Μπεργκ: «Να αναλάβουν τις ευθύνες τους, κυβέρνηση και ομοσπονδία»
Τα σοβαρότατα επεισόδια που έγιναν στο «Απόστολος Νικολαΐδης» το βράδυ του Σαββάτου και είχαν ως συνέπεια την αναβολή του ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, «καυτηρίασε» ο Μάρκους Μπεργκ με ανάρτησή του στο Instagram.

Ο Σουηδός στράικερ του «τριφυλλιού», παράλληλα κάλεσε την Πολιτεία και τους φορείς του ποδοσφαίρου να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, ξεκινώντας, όπως αναφέρει, με την «αυτοκάθαρσή τους».

Το μήνυμα του Μάρκους Μπεργκ: «Θλιβερή μέρα η χτεσινή. Δεν ξέρω πως να αρχίσω, αλλά πρέπει να πω κάτι. Έχω γνώση για το ελληνικό ποδόσφαιρο από φίλους και συμπαίκτες, ζω εδώ και παίζω ποδόσφαιρο για 2.5 χρόνια, οπότε έχω δει πολλά. Ελπίζω ότι κάτι θα αλλάξει προς το καλύτερο στο κοντινό μέλλον, για όλους μας.

Αγαπώ τα παιχνίδια και τα συναισθήματα που προκαλούν, αγαπώ να πανηγυρίζω με τους συμπαίκτες μου και τους οπαδούς μετά από μία νίκη. Πολλοί άνθρωποι ταξιδεύουν στην Αθήνα απλά για να έχουν την ευκαιρία να μας δουν να παίζουμε και να βιώσουν τη μοναδική ατμόσφαιρα της Λεωφόρου, οπότε ας τους επιτρέψουμε να συνεχίσουν να το κάνουν.

Αλλά δεν υπάρχουν δικαιολογίες για να ξεπερνάμε τα όρια, που κάνουν τους ανθρώπους να φοβούνται να πάνε στα παιχνίδια, που κάνουν τους ανθρώπους να φοβούνται να φέρουν τα παιδιά τους ή τους αρνούνται την πρόσβαση στα ματς!

Ο φόβος να χτυπήσεις ή να τραυματιστείς όταν είσαι σε ένα γήπεδο και βλέπεις ένα παιχνίδι, δεν πρέπει να είναι λόγος για να μένεις στο σπίτι σου το έτος 2015, το ποδόσφαιρο είναι για όλους και πρέπει να ενώνει τους ανθρώπους ανεξαρτήτως της ηλικίας, της φυλής, του χρώματος ή της πίστης τους.

Ελπίζω ότι η κυβέρνηση και η ομοσπονδία θα αναλάβουν τις ευθύνες τους και θα επιλύσουν αυτά τα προβλήματα, επειδή έχουν συμβεί πολλά τα προηγούμενα χρόνια. Πρέπει να αρχίσουν από την κορυφή των δικών τους δομών».

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015, 21:54