Με τους Βιγιαφάνες (δύο ασίστ) και Λέτο (τρεις ασιστ) να σερβίρουν και τον… σεληνιασμένο Μπεργκ να εκτελεί ο Παναθηναϊκός συνέτριψε με 6-1 τον Πανθρακικό στη Λεωφόρο, στο πλαίσιο της 30ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της Super League.

Ο Σουηδός στράικερ, πετυχαίνοντας τα πέντε (23΄,41΄,45΄+2, 52΄, 61΄) από τα έξι τέρματα των πράσινων (το κερασάκι στην τούρτα το έβαλε ο Βιγιαφάνες), έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην ευρεία νίκη της ομάδας του, η οποία αν ισχύσει η ποινή αφαίρεσης βαθμών της ΑΕΚ (ηττήθηκε με 3-0 στη Λιβαδειά) θα τερματίσει στη δευτερη θέση της βαθμολογίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τα πέντε γκολ, μάλιστα, που σημείωσε έγινε ο τρίτος παίκτης στην ιστορία του συλλόγου που πετυχαίνει κάτι τέτοιο ισοφαρίζοντας το ρεκόρ των Κριστόφ Βαζέχα και Γκόραν Βλάοβιτς.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Μετά το πρώτο αναγνωριστικό 10λεπτο, οι «πράσινοι» άρχισαν να ανεβάζουν… στροφές και μέσα σε τρία λεπτά έφτασαν δύο φορές κοντά στο γκολ με τους Μπεργκ και Καλτσά. Αμφότεροι νικήθηκαν από το νεαρό γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, Τζελέπη, στην κεφαλιά και στο σουτ που επιχείρησαν από πολύ κοντά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανωτερότητα των γηπεδούχων καρποφόρησε στο 23΄ με το εύκολο τελείωμα του Μπεργκ, «προιόν» της άψογης συνεργασίας που προηγήθηκε ανάμεσα στους Βιγιαφάνες-Λέτο και στην αίστ που έβγαλε ο τελευταίος στον Σουηδό στράικερ.

Οι «πράσινοι» κυριάρχησαν στο γήπεδο στη συνέχεια, στο 38΄ δε μέτρησε γκολ του Μολέδο (οφσάιντ), ωστόσο, στο 41΄ ο Μπεργκ με εξαιρετικό τελείωμα από την ασίστ του Βιγιαφάνες «έγραψε» το 2-0.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου και πάλι ο Σουηδός βρέθηκε στη σωστή θέση μετά την απόκρουση του Τζελέπη στο σουτ του Λέτο από κοντά και σε άδεια εστία «έγραψε» το 3-0 σα σε προπόνηση.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με γκολ για τον Πανθρακικό. Ο Μουδούρογλου πρόλαβε την έξοδο του Γιαννακόπουλου στο 49΄ και μείωσε για την ομάδα της Κομοτηνής, αλλά στο 52΄ ο Μπεργκ από την ασίστ του Λέτο βρήκε δίχτυα για 4η φορά (4-1). Στο 61΄ παρόμοια φάση, πάλι με τον Λέτο να δίνει… μισό γκολ στον Σουηδό κι εκείνος με ιδανικό τελείωμα έβαλε ξανά τη σφραγίδα του!

Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Λούκας Βιγιαφάνες στο 71΄, στην πιο ευρεία νίκη του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα.

Κίτρινες: Μπαϊκαρά

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Α.Στραματσόνι): Γιαννακόπουλος, Χουχούμης, Μολέδο, Μέστο, Τελάντερ, Λουντ (46΄ Εβαντζελίστα), Λαγός, Βιγιαφάνες, Καλτσάς (59΄ Βλαχοδήμος), Λέτο, Μπεργκ.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Ζ.Στοΐνοβιτς): Τζελέπης, Παπαγεωργίου, Μελίσσης, Ηλιάδης (15΄ Μουδούρογλου), Χασομέρης, Γαβριηλίδης, Χρήστου, Ρούσσος, Μπουγαϊδης (55΄ Νικόλτσης)., Μπαϊκαρά, Τσιάρας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης