Την κρισιμότητα του αποψινού αγώνα με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο επισήμανε ο Σωτήρης Νίνης, χαρακτηρίζοντας τη νίκη μονόδρομο για τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο διεθνής άσος στο match programme του αγώνα:

Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από τη μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού, αλλά και απραξία μιας εβδομάδας. Δεδομένων και των γεγονότων που προηγήθηκαν, τι να περιμένουμε στο σημερινό ματς;

«Σίγουρα η διακοπή δεν μας έκανε καλό, αλλά η δίψα μας παραμένει. Θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό, στο ίδιο μοτίβο, να πάρουμε μια ακόμα νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ, για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε τις όποιες ελπίδες έχουμε για τον τίτλο μέχρι το τέλος του Πρωταθλήματος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συμφωνείς με την άποψη ότι ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ είναι έξι πόντων, υπό την έννοια ότι και θα «ανοίξετε» ακόμα περισσότερο τη διαφορά αλλά και θα πάρετε ψυχολογία, με νέα νίκη σε ντέρμπι;

«Είναι πολύ σημαντικός αγώνας, σίγουρα. Από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ είναι από κάτω μας στη βαθμολογία, έχουμε έναν επιπλέον λόγο να τον κερδίσουμε και να τον κρατήσουμε σε απόσταση. Πάντως, θεωρώ ότι σε τέτοια ματς, στα ντέρμπι, δεν χρειάζεται να έχει κάποιος ιδιαίτερο κίνητρο. Στο δίνει το ίδιο το παιχνίδι!».

Η παράδοση, ειδικότερα στη Λεωφόρο, είναι υπέρ του Παναθηναϊκού. Έχοντας παίξει και στον ΠΑΟΚ, θεωρείς ότι αυτό επηρεάζει τον αντίπαλό σας ή η απουσία του κόσμου «ακυρώνει» το πλεονέκτημα της έδρας;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν λαμβάνω υπόψη μου την παράδοση, γιατί είναι τελείως διαφορετικό το συγκεκριμένο ματς. Δεν θα έχει κόσμο αυτή την φορά και η ατμόσφαιρα θα είναι περίεργη, φυσικά και για τις δυο ομάδες. Πάντως, πιστεύω ότι αν είμαστε αυτοί που έχουμε δείξει στα τελευταία παιχνίδια μπορούμε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα που θέλουμε».

Σήμερα συμπληρώνονται δυο μήνες από την επιστροφή σου στην Ελλάδα και την πρεμιέρα στο Κύπελλο κόντρα στα Χανιά. Κάνε μας μια πρώτη αποτίμηση.

«Ξεκίνησαν όλα καλά για μένα, προσαρμόστηκα εύκολα, έπαιξα κιόλας. Αργότερα ήρθε δυστυχώς ο τραυματισμός μου, που με έφερε αρκετά πίσω. Γενικά είμαι ικανοποιημένος, αλλά παράλληλα ελπίζω η συνέχεια να είναι ακόμα καλύτερη και προπάντων χωρίς τραυματισμούς, γιατί έχω ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ!».

Πόσο διαφορετικός είναι ο Σωτήρης Νίνης μετά το πέρασμά του από την Πάρμα; Τι κρατάς και τι πετάς από την παρουσία σου στην Ιταλία;

«Έζησα διαφορετικές καταστάσεις, διαφορετικούς τρόπους παιχνιδιού, έμαθα πολλά πράγματα σε επίπεδο τακτικής και πως λειτουργούν στο εξωτερικό και οι ομάδες αλλά και ο κάθε ποδοσφαιριστής. Κρατάω το πόσο σημαντικοί είναι οι εγχώριοι παίκτες, πόσο τους σέβονται και πόσο τους εκτιμούν, σε αντίθεση με ό,τι γίνεται στην Ελλάδα, όπου υπάρχει μεγαλύτερος σεβασμός για τους ξένους απ’ ό,τι για τους Έλληνες. Αυτό που δεν μου άρεσε ήταν η αντιμετώπισή μου, σε ποδοσφαιρικό επίπεδο».

Έχεις υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2017. Με τι θα είσαι ικανοποιημένος σε προσωπικό αλλά και ομαδικό επίπεδο, όταν θα φτάσει στο τέλος του;

«Σίγουρα θέλω να κατακτήσω κάποιον τίτλο με τον Παναθηναϊκό, όπως επίσης να πετύχω τους προσωπικούς στόχους που θα θέσω, κι από κει και πέρα, αν συμβούν αυτά τα δυο, θα μπορώ να πω ότι τα κατάφερα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης