Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να φύγει με ένα θετικό αποτέλεσμα από τη Μόσχα, σε έναν αγώνα, όπου το «τριφύλλι» αγωνίστηκε για το γόητρό του, δεδομένου ότι έχει αποκλειστεί από τη συνέχεια του Europa League.

Οι «πράσινοι» στάθηκαν αξιοπρεπώς στο πρώτο ημίχρονο του ματς, έχοντας μάλιστα το προβάδισμα μετά το γκολ του Μπεργκ στο 14ο λεπτό, ωστόσο στην επανάληψη, πληρώνοντας λάθη της άμυνάς τους, σε διάστημα έξι λεπτών δέχτηκαν δύο γκολ από τους Μοσχοβίτες και εν τέλει ηττήθηκαν με 2-1 σκορ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι με αυτό το τρίποντο εξασφάλισαν την πρώτη θέση, ισοφάρισαν στο 55′ με το αυτογκόλ του Τριανταφυλλόπουλου, ενώ ο Ιόνοβ διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ντιναμό είχε δύο δοκάρια στο 5ο λεπτό σε προσπάθεια του Κουράνι και στο 74ο σε σουτ του Βαλμπουενά.

Οι Ρώσοι μπήκαν δυνατά στο ματς κι εκμεταλλευόμενοι τα αμυντικά λάθη των «πρασίνων» απείλησαν δύο φορές στα πρώτα πέντε λεπτά με τον Κουράνι, να πιάνει αρχικά την κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα άουτ και στη συνέχεια να πλασάρει τον Κοτσόλη και να σημαδεύει το αριστερό δοκάρι.

Πάντως ο Παναθηναϊκός συνήλθε πάρα πολύ γρήγορα κι άρχισε να γίνεται απειλητικός προς την εστία του Καμπούλοφ, ανοίγοντας το σκορ στο 14′ με την κεφαλιά του Μπεργκ μετά τη σέντρα του Νάνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από κει και πέρα και μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου η ελληνική ομάδα είχε τον έλεγχο του ματς κι αν εξαιρέσει κανείς το σουτ του Ζιρκόφ στο 35′, που έδιωξε δύσκολα ο Κοτσόλης σε κόρνερ, ήταν εκείνη που έχασε τεράστια ευκαιρία με το Μπαϊράμι στο 43′ να διπλασιάσει τα τέρματά της.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους «πράσινους» να χάνουν μεγάλη ευκαιρία με τον Πέτριτς, αλλά στάθηκαν άτυχοι στο 55′, όταν μετά το σουτ του Βενκέρ η μπάλα βρήκε στον Τριανταφυλλόπουλο, άλλαξε πορεία, και μ’ αυτό τον τρόπο έγινε το 1-1.

Η πλήρης ανατροπή του σκηνικού για τους Ρώσους ήρθε στο 61′, με τον Ιόνοφ να πλασάρει τον Κοτσόλη και να κάνει το 2-1. Το ματς άνοιξε για τα καλά στη συνέχεια, με τον Παναθηναϊκό να βγαίνει μπροστά για να ισοφαρίσει και τους Ρώσους να βρίσκουν πολλούς κενούς χώρους στην αντεπίθεση.

Στο 74′ το σουτ του Βαλμπουενά σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Κουράνι έχασε απίστευτη ευκαιρία να «σφραγίσει» τη νίκη των Ρώσων.

Ντιναμό Μόσχας-Παναθηναϊκός 2-1

Κίτρινες: Ντάγκλας – Μπούρμπος, Μπεργκ

Ντιναμό Μόσχας: (Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ): Καμπούλοφ, Μπίτνερ, Σαμπά, Ντάγκλας, Ρότενμπεργκ, Βενκέρ, Ιόνοφ (81΄ Τζούτζακ), Βαλμπουενά, Νομπόα, Ζιρκόφ (72΄ Γιουσούποφ), Κουράνι (88΄ Προυντνίκοφ).

Παναθηναϊκός: (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Σίλντενφελντ, Μπούρμπος (55΄ Κουτρουμπής), Μέντες (86΄ Πράνιτς), Λαγός, Δώνης, Μπεργκ (78΄ Κλωναρίδης), Μπαϊράμι, Πέτριτς. 

Συνοπτικά τα αποτελέσματα

Ντιναμό-Παναθηναϊκός 2-1
Εστορίλ-Αϊντχόφεν 3-2 διεκόπη στο 45 λόγω κακοκαιρίας

Βαθμολογία

1. Ντιναμό Μόσχας (8-3) 15
2. Αϊντχόφεν (5-4) 7
3. Εστορίλ (3-4) 3
4. Παναθηναϊκός (5-10) 1

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης