O Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε να κάμψει το Σάββατο την αντίσταση της Καλλονής στη Λεωφόρο, ωστόσο με γκολ του Μπεργκ στο 78′, οι «πράσινοι» ξεκλείδωσαν την άμυνα της ομάδας της Λέσβου, και πήραν τη νίκη με 1-0 σκορ, για την 20η αγωνιστική της Super League.

TΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, επέβαλε πλήρως τον ρυθμό της, ωστόσο δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα των νησιωτών στο πρώτο μέρος.

Η Καλλονή παρατάχθηκε με ενισχυμένη την αμυντική της γραμμή κι έτσι οι «πράσινοι» τις περισσότερες φορές που απείλησαν ήταν με σουτ (19’ Πράνιτς, 25′, 40′ Μπούρμπος), ενώ στο 45′ που βρέθηκε ο Σίλντεφελντ σε θέση βολής, μετά από σέντρα-σουτ του Πράνιτς, η τελική του επιλογή ήταν εντελώς άστοχη.

Ο Μπεργκ στα πρώτα λεπτά της επανάληψης έστειλε δύο φορές την μπάλα στα δίχτυα (47′ & 48′), αλλά και τις δύο ήταν σε εμφανή θέση οφ-σάιντ. Μάλιστα στην πρώτη περίπτωση ο Γιάχος αρχικά καταλόγισε το γκολ και μετά από συνεννόηση με τον βοηθό του αναίρεσε την απόφασή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός ανέβασε την πίεση κατακόρυφα και άρχισε να δημιουργεί ευκαιρίες, με κορυφαία αυτή στο 63′, όταν ο Χογκ απέκρουσε εξ επαφής δύο φορές τη διπλή προσπάθεια του Μπεργκ και στην εξέλιξη ο Καρέλης απέτυχε με κεφαλιά να στείλει την μπάλα στην άδεια εστία.

Για να φτάσουμε στον 78ο λεπτό, όταν ο Σουηδός «γκολεαδόρ» κατάφερε να λύσει τον γόρδιο δεσμό για την ομάδα του: ο Καρέλης σέντραρε από αριστερά και στη σύγχυση που δημιουργήθηκε ο Μπεργκ έκανε από κοντά το 1-0, που διατηρήθηκε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Γιάχου.

Κίτρινες: Χουχούμης, Μπούρμπος, Λαγός, Ταυλαρίδης, Πέτριτς – Χογκ, Αλβες, Μανούσος

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου):
Στιλ, Μπούρμπος (73′ Ατζαγκούν), Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Χουχούμης, Πράνιτς (52′ λ.τ. Ντίνας), Ζέκα, Λαγός, Πέτρις, Κλωναρίδης (52′ Καρέλης), Μπεργκ.

Καλλονή (Βαγγέλης Βλάχος): Χογκ, Πιπίνης, Αντέγιο, Καμαρά (62′ Ναβάρο), Μανούσος, Λεοζίνιο, Αναστασιάδης, Άλβες (85′ Στεφάνοβιτς), Καλτσάς (82′ Αγρίτης), Τσαμπούρης, Μίνγκας.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης