Όσα έγιναν χθες στην Τούμπα δεν πέρασαν απαρατήρητα από τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού.

Αρχικά υπήρχε σκέψη να εκδοθεί άμεσα ανακοίνωση κατά ΕΠΟ, Κοντονή, Παππά και Ολυμπιακού, ωστόσο τελικά αποφασίστηκε να υπάρξει εντός της ημέρας μια επίσημη θέση για τα τελευταία γεγονότα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πράσινη», η διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι σε ανοιχτή γραμμή με αυτές των ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, που έχουν την ίδια δυσαρέσκεια για το «σύστημα», και δεν αποκλείεται ακόμη και άμεσα να δρομολογηθεί μια συστράτευσή τους εναντίον όλων όσων καταγγέλλουν.

Μπορεί όσα έγιναν στην Τούμπα να μην αφορούν άμεσα τον Παναθηναϊκό, ωστόσο τον αγγίζουν εμμέσως. Οι «πράσινοι» έλεγαν χθες πως τα χθεσινά γεγονότα εξέθεσαν ανεπανόρθωτα τον Σταύρο Κοντονή, την ΕΠΟ, τον διαιτητή Ανδρέα Παππά και τους… εντολείς τους.

Τόνιζαν από το «τριφύλλι» πως ο διαιτητής που αποφάσισε να μην αρχίσει ποτέ το ντέρμπι «αιωνίων» στη Λεωφόρο, επειδή μια φωτοβολίδα βρήκε στο πόδι τον Φινμπόγκασον, ήταν ο ίδιος που χθες έκανε τα πάντα για να τελειώσει το ματς, παρότι έπρεπε να είχε διακοπεί δύο φορές. Την πρώτη, όταν πλαστικό ποτήρι γεμάτο νερό χτύπησε στην πλάτη τον Μάρκο Σίλβα (κι ενώ είχε ήδη υπάρξει προειδοποίηση για ρίψεις αντικειμένων), και τη δεύτερη, όταν μετά τον μη καταλογισμό πέναλτι και την αποβολή του Μακ υπήρξε εισβολή οπαδών του ΠΑΟΚ. Ο ρέφερι δεν διέκοψε το ματς σε αυτές τις δύο περιπτώσεις, αλλά επέστρεψε από τα αποδυτήρια με σκοπό να το τελειώσει, και τελικά υποχρεώθηκε να βάλει τέλος στη φαρσοκωμωδία, όταν τα επεισόδια στον αγωνιστικό χώρο πήραν έκταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον Παναθηναϊκό χαρακτήριζαν τουλάχιστον ύποπτη τη διαφορά στάσης του Παππά μεταξύ Λεωφόρου και Τούμπας. Ασφαλώς από το «τριφύλλι» επιρρίπτονται ευθύνες και στην ΕΠΟ και την ΚΕΔ για τον ορισμό του εν λόγω διαιτητή σε ένα ματς-«φωτιά», ενώ θεωρούν πως έκθετος είναι και ο Σταύρος Κοντονής, τον οποίο κατηγορούν πως έμεινε απαθής στα επεισόδια της Τούμπας, ενώ στα όσα έγιναν στη Λεωφόρο είχε ομολογήσει πως είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης