O Γιάννης Αναστασίου μίλησε στην κάμερα της NOVA για τον Μλάντεν Πέτριτς και επεσήμανε ότι έχει όλα αυτά τα στοιχεία, ώστε να γίνει ο ηγέτης του Παναθηναϊκού. Ο τεχνικός του Τριφυλλιού τόνισε ότι ο Κροάτης φορ θα είναι έτοιμος στα τέλη του μήνα.

Η συνέντευξη:

-Μετά το ματς με τον Παναιτωλικό, αναλάβατε πλήρως την ευθύνη για την ήττα. Έχω την εντύπωση πως και οι παίκτες έχουν το δικό τους μερίδιο για αυτή την κακή εμφάνιση. Πιστεύετε ότι δεν κάνατε κάτι σωστά και ο Παναθηναϊκός έχασε στο Αγρίνιο;
«Θα ήταν εύκολο να πούμε αν κάποιοι παίκτες ή όλοι οι παίκτες δεν έκαναν σωστά κάποια πράγματα. Το θέμα είναι ότι είμαστε μια ομάδα και εγώ ηγούμαι αυτής της ομάδας, αναφορικά με το πως θα παίξουμε και νομίζω ότι σίγουρα όλοι έχουμε ευθύνη γι’ αυτό, αλλά τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχω εγώ. Και αυτός ήταν ο λόγος που ζήτησα συγγνώμη από τον κόσμο μας. Το να χάσουμε ένα παιχνίδι μπορεί να συμβεί, γιατί έτσι είναι το ποδόσφαιρο, αλλά ήμουν πολύ απογοητευμένος από τον τρόπο που χάσαμε και νομίζω ότι δεν δείξαμε σε καμία στιγμή του παιχνιδιού ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι. Επειδή ως άτομο και ως προπονητής αισθάνομαι αρκετά υπεύθυνος γι’ αυτό το πράγμα που παρουσιάσαμε ως ομάδα, αισθάνθηκα ότι ήμουν αποκλειστικά υπεύθυνος και γι’ αυτό το λόγο θέλησα να πάρω και την ευθύνη».

-Υπάρχει εξήγηση για την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα σας στο Αγρίνιο; Όπως είπατε κι εσείς, ο Παναθηναϊκός είναι ικανός για το καλύτερο και για το χειρότερο. Μπορείτε να εξηγήσετε τα μεγάλα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του Παναθηναϊκού;

«Προφανώς θα πρέπει να υπάρχει κάποια εξήγηση. Θα έλεγα ότι μετά την τελευταία διακοπή του πρωταθλήματος, δηλαδή μετά το ματς με τον Άρη και πριν τον αγώνα με τα Γιάννινα, η εικόνα μας ήταν αρκετά καλή και η ομάδα έδειξε σε εκείνο το σημείο ότι δεν επηρεάστηκε από τη διακοπή, σε αντίθεση με τις προηγούμενες διακοπές του πρωταθλήματος που ήταν τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, όπου δεν ήμασταν σε πάρα πολύ κατάσταση όταν επανήλθαμε. Φαίνεται ότι η διακοπή μας έκανε κακό και γενικά μας κάνει κακό, γιατί είμαστε μια ομάδα που μας αρέσει να παίζουμε, να έχουμε παιχνίδια και ρυθμό. Και τελικά αποδείχτηκε ότι η διακοπή δεν μας βοήθησε και δεν βοηθήσαμε και εμείς τους εαυτούς μας. Και νομίζω ότι αναζητώντας τι φταίει, πρώτα πρέπει να ξεκινήσουμε από τους εαυτούς μας».

-Το παρήγορο είναι ότι συνήθως ο Παναθηναϊκός αντιδρά θετικά μετά από ανεπιτυχή αποτελέσματα. Περιμένετε ανάλογη αντίδραση από τους παίκτες σας και στο ματς με τον Πανιώνιο;

«Σίγουρα το περιμένω και αυτό θέλω. Αλλά το θέμα είναι ότι δεν πρέπει να φτάνουμε σε αυτό το σημείο κάθε φορά να κάνουμε μια ήττα για να περιμένουμε μετά να δούμε την αντίδραση της ομάδας. Θέλουμε να διατηρούμε τους εαυτούς μας σε υψηλό επίπεδο και να είμαστε αρκετά ανταγωνιστικοί. Αυτό το παιχνίδι ήταν το χειρότερο μας στους 18 αγώνες που έχουμε παίξει ως τώρα. Δεν ήμασταν καθόλου ανταγωνιστικοί και για εμάς είναι πολύ σημαντικό να είμαστε ανταγωνιστικοί και δεν χρειάζεται να χάσουμε κάποιο παιχνίδι για να μπορέσουμε μετά να αντιδράσουμε και να δείξουμε ότι έχουμε χαρακτήρα. Σε κάθε παιχνίδι πρέπει να δείχνουμε τον χαρακτήρα μας και αυτό είναι που θέλουμε. Από την άλλη πλευρά, είναι εύκολο να πούμε ή να βρούμε δικαιολογίες. Δεν μας αρέσουν, δεν το θέλουμε και γι’ αυτό θα προσπαθήσουμε από το Σάββατο να είμαστε αυτοί που πρέπει και σε όλη την υπόλοιπη διάρκεια του πρωταθλήματος».

-Στον πρώτο γύρο γνωρίσατε στη Νέα Σμύρνη την βαρύτερη ήττα σας στο πρωτάθλημα από τον Πανιώνιο. Είναι ευκαιρία για ρεβάνς το Σάββατο;

«Δεν νομίζω ότι είναι ρεβάνς και δεν το βλέπουμε έτσι. Είναι ένα παιχνίδι σαν όλα τα άλλα, το οποίο δίνει τρεις βαθμούς. Παίζουμε στην έδρα μας και ειδικά μετά το άσχημο ξεκίνημα στον δεύτερο γύρο, είναι σημαντικό να κερδίσουμε το παιχνίδι και αυτό είναι που θέλουμε. Να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι και το σημαντικότερο είναι να αποκτούμε νοοτροπία νικητή. Είναι αυτό που επιθυμούμε, όμως αυτή τη στιγμή δεν βοηθάμε τους εαυτούς μας. Το εύκολο είναι να πούμε ότι φταίει κάτι άλλο, όμως οι ίδιοι δεν βοηθάμε τους εαυτούς μας και είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει. Μετά αν κάνουμε αυτά που πρέπει, τότε δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα».

-Τι πρέπει να κάνετε απέναντι στον Πανιώνιο για να κερδίσετε;

«Θα πρέπει να κάνουμε το αυτονόητο. Αυτό που ξέρουμε και αυτό που έχουμε κάνει σε όλα τα παιχνίδια από την αρχή της σεζόν. Έχοντας την ποιότητα ως ομάδα, παίζοντας στην έδρα μας και κάνοντας τα σωστά πράγματα, τότε νομίζω ότι θα έχουμε τον πρώτο λόγο».

-Θα συμφωνούσατε ότι μέχρι στιγμής δεν έχετε πάρει από κάποιους έμπειρους παίκτες όσα μπορούν να δώσουν;

«Θα ήταν εύκολο να πούμε ότι δεν έχουμε πάρει κάτι από κάποιους έμπειρους παίκτες ή συγκεκριμένα από κάποιον παίκτη. Αλλά γενικά νομίζω ότι είναι η ομάδα. Πάντα η ομάδα παίζει και θα έλεγα ότι στο τελευταίο παιχνίδι είχαμε πολλούς παίκτες σε κακή ημέρα. Το θέμα είναι ότι θα πρέπει να μάθουμε ως ομάδα να σκεφτόμαστε, να λειτουργούμε διαφορετικά μέσα στο γήπεδο και να μην πηγαίνουμε συνέχεια με τον ενθουσιασμό, νομίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να κερδίσουμε τα παιχνίδια. Χρειάζεται ωριμότητα, χρειάζεται λίγο η σκέψη, το καθαρό μυαλό… Πολλές φορές χανόμαστε μέσα στο παιχνίδι, κατανοώ ότι έχουμε νέα παιδιά και μια νεανική ομάδα, αλλά υπάρχουν στην ομάδα και κάποιοι έμπειροι παίκτες. Πρέπει η επικοινωνία μας, τουλάχιστον εσωτερικά, να είναι καλύτερη. Σε συζητήσεις με τα παιδιά, μου λένε ότι μιλάνε, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν βγαίνει, αλλά για μένα είναι σημαντικό να μιλάνε στο γήπεδο, να έχουν επικοινωνία και να μπορούμε να λύνουμε τα προβλήματα που παρουσιάζονται την εκάστοτε στιγμή. Με διαβεβαιώνουν ότι μιλάνε… Ίσως είναι θέμα αυτοσυγκέντρωσης, ίσως εκείνη τη στιγμή δεν μπορούμε να αντιληφθούμε την κρισιμότητα της φάσης ή της στιγμής. Γιατί κακά τα ψέματα, χάσαμε από τον Παναιτωλικό και ήμασταν κακοί, αλλά νομίζω ότι ο Παναιτωλικός -αν εξαιρέσουμε το γκολ και μια φάση που έκανε στο δεύτερο ημίχρονο- μας απείλησε με κάποια σουτ από απόσταση, τα οποία δεν ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνα και δεν νομίζω ότι μας έκαναν πολλές φάσεις ή δημιούργησαν τρομερές φάσεις. Απλά ήμασταν πολύ κακοί σε όλα. Δηλαδή στην σκέψη μας, στην κίνηση, στην αντίδραση ως ομάδα. Δεν κάναμε τίποτα σωστά σε ότι αφορούσε το αγωνιστικό κομμάτι και νομίζω ότι εμείς αδικήσαμε τους εαυτούς μας και όχι ότι ο Παναιτωλικός έκανε κάτι το εξεζητημένο ή ότι μας διέλυσε».

-Ο Πέτριτς είναι μαζί σας εδώ και λίγες ημέρες. Ανεβάζει επίπεδο τον Παναθηναϊκό η απόκτηση ενός ποιοτικού παίκτη με σημαντική καριέρα στα ευρωπαϊκά γήπεδα;

«Σίγουρα είναι ένας ποιοτικός παίκτης, όμως το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι έτοιμος, όπως σχεδόν όλα τα παιδιά που έχουν έρθει ως τώρα. Όταν θα είναι fit, σίγουρα είναι πολύ ποιοτικός παίκτης και νομίζω ότι θα ανεβάσει την ομάδα αρκετά ψηλά, με δεδομένο ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει προσωπικότητα και μπορεί να επιβληθεί μέσα στα αποδυτήρια. Και εμείς χρειαζόμαστε τέτοιους δυναμικούς χαρακτήρες και παίκτες με προσωπικότητα, ώστε να κατευθύνουν και τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές. Από τη στιγμή που θα είναι έτοιμος, τότε ναι, νομίζω ότι θα δώσει άλλη ώθηση στην ομάδα».

-Πότε περιμένετε να είναι έτοιμος;

«Για να τον έχουμε 100% έτοιμο, εκτιμώ στο τέλος του μήνα».

-Είναι ο παίκτης- ηγέτης που έλειπε από το νεανικό σύνολο του Παναθηναϊκού;

«Ότι έχει προσωπικότητα, έχει. Το θέμα είναι αν θα το βγάλει και ο ίδιος. Πιστεύω ότι έχει τα στοιχεία, ώστε να μπορέσει να γίνει ο ηγέτης της ομάδας μας, αλλά μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή να λειτουργεί καλά το σύνολο και να έχουμε παίκτες οι οποίοι να μπορούν – όταν δεν πηγαίνουν καλά τα πράγματα για τον Α ή Β λόγο- να μας βοηθούν να διαχειριζόμαστε καλύτερα το παιχνίδι και να έχουμε μεγαλύτερη ωριμότητα. Αυτό μας λείπει και προσπαθούμε να το “φτιάξουμε”. Ξέρουμε ότι δεν είμαστε τέλειοι, έχουμε πολλές αδυναμίες ως ομάδα, το έχουμε πει, το λέμε και θα συνεχίσουμε να το λέμε όποια και αν είναι τα αποτελέσματα. Γιατί είναι εύκολο μετά από νίκες να υπάρχει ενθουσιασμός και καλό κλίμα, κάτι που είναι θετικό, αλλά από την άλλη παραμένουν οι αδυναμίες. Δουλεύουμε πάνω σε αυτό καθημερινά, προσπαθούμε να διορθώσουμε πράγματα και το σημαντικό είναι κάποιοι παίκτες με προσωπικότητα και εμπειρία να βοηθήσουν την ομάδα στην καλύτερη διαχείριση των αγώνων- είτε πηγαίνει αρνητικά, είτε θετικά- για να μπορέσει η ομάδα τουλάχιστον να φτάσει εκεί που θέλει».

-Με δεδομένο το πρόβλημα που υπάρχει στο κέντρο της άμυνας, καθώς ο Σίλντενφελντ είναι τραυματίας και ο Τριανταφυλλόπουλος τιμωρημένος, υπάρχει η σκέψη και για την απόκτηση κεντρικού αμυντικού ή θα καλυφθεί το κενό εκ των έσω;

«Προς το παρόν όχι, δεν υπάρχει σκέψη για κεντρικό αμυντικό. Ο Σίλντενφελντ έχει ρωγμώδες κάταγμα στο μετακάρπιο του χεριού, αλλά νομίζω ότι με έναν ειδικό νάρθηκα θα μπορέσει να παίξει την επόμενη αγωνιστική. Αυτά τα παιδιά είναι και αυτοί θα μείνουμε. Από εκεί και πέρα, αν τεθεί κάποιο μεγάλο πρόβλημα, νομίζω ότι έχουμε παίκτες, οι οποίοι μπορούν να γεμίσουν αυτή τη θέση αν χρειαστεί για ένα παιχνίδι, όπως ο Μέντες ή ο Μαρινάκης που έχει παίξει στο κέντρο της άμυνας στους Νέους και σε κάποια φιλικά παιχνίδια. Οπότε νομίζω ότι θα έχουμε επιλογές για ένα συγκεκριμένο παιχνίδι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης