Ο Μλάντεν Πέτριτς παραχώρησε συνέντευξη, η οποία δημοσιεύτηκε στο match program της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τον Πανιώνιο. Όπως τόνισε ο Κροάτης φορ από την πρώτη στιγμή που άκουσε για το ενδιαφέρον του «τριφυλλιού» ήθελε να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού, καθώς είναι μία ομάδα που την ξέρουν όλοι στην Ευρώπη.

«Και μόνο να παίζω επαγγελματικά ποδόσφαιρο ήταν πάντοτε για μένα αρκετό κίνητρο. Από παιδί ονειρευόμουν να κάνω καριέρα σαν ποδοσφαιριστής και πιστεύω ότι όταν κάνεις επάγγελμα αυτό που αγαπάς είσαι τυχερός και ευτυχής. Εκτιμώ πως δεν υπάρχει καλύτερο επάγγελμα! Από εκεί και πέρα επιμέρους στόχοι όπως οι επιτυχίες με την Εθνική ομάδα ή η επίτευξη των στόχων με την εκάστοτε ομάδα μου αποτελούν επιπλέον κίνητρα για να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό», είπε αρχικά ο Κροάτης και αναφέρθηκε στους στόχους του:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θέλω να έχω ένα επιτυχημένο υπόλοιπο πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό. Στόχος μας είναι να είμαστε στα play offs και αν το καταφέρουμε αυτό μετά είναι όλα ανοικτά για να διεκδικήσουμε κάτι περισσότερο. Ασφαλώς είναι μέσα στους στόχους μου και η συμμετοχή με την Εθνική ομάδα της Κροατίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Βραζιλία. Δεν νομίζω ότι υπάρχει μεγαλύτερος στόχος από το να παίξεις σε ένα Μουντιάλ στη Βραζιλία είναι κάτι ξεχωριστό. Έτσι όπως προέκυψε μάλιστα και η κλήρωση η Κροατία παίζει το εναρκτήριο παιχνίδι της διοργάνωσης με αντίπαλο τη Βραζιλία. Πιστεύω πως το μόνο πιο σπουδαίο παιχνίδι που μπορεί να παίξει κανείς μετά από αυτό είναι ο τελικός του Μουντιάλ»!

Η συνέντευξη:

-Ένας ποδοσφαιριστής με καριέρα στη Γερμανία και την Αγγλία μπορεί να βλέπει ως υποβάθμιση τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρωτάθλημα;
«Δεν θα το έλεγα. Πρόκειται για ένα διαφορετικό πρωτάθλημα με το δικό του χαρακτήρα. Ασφαλώς το επίπεδο της Μπουντεσλίγκα είναι πολύ υψηλό, αλλά η μεγάλη διαφορά πιστεύω είναι στο πόσες ομάδες σε κάθε πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικές σε υψηλό επίπεδο. Εδώ για παράδειγμα οι καλές ομάδες μπορεί να είναι 2-3, ενώ στη Γερμανία είναι πολύ περισσότερες. Από αυτή τη σκοπιά μάλιστα πιστεύω πως η Μπουντεσλίγκα έχει ξεπεράσει πλέον και την Ιταλία και την Ισπανία τα τελευταία χρόνια. Θα έλεγα ότι γύρω στις έξι ομάδες του γερμανικού πρωταθλήματος θα μπορούσαν να σταθούν στο Champions League και αυτό κάνει οπωσδήποτε τη διαφορά».

-Ποια ήταν η πρώτη σου αντίδραση όταν ενημερώθηκες για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού;

«Είχα θετική αίσθηση για την προοπτική του Παναθηναϊκού από την πρώτη στιγμή. Πρώτ’ απ’ όλα, ήξερα την ομάδα. Όλοι ξέρουν τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη. Οι συμμετοχές και οι επιτυχίες του Παναθηναϊκού στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τον έχουν κάνει διάσημο σαν Σύλλογο. Έχουν περάσει και πολλοί Κροάτες από εδώ στο παρελθόν, οπότε δεν ήταν κάτι που με ξένισε. Από την αρχή η ιδέα να συνεχίσω στον Παναθηναϊκό με έκανε να αισθανθώ οικεία».

-Μια και ανέφερες τους Κροάτες που έχουν αγωνιστεί με την ομάδα, ποιο πιστεύεις ότι είναι το «μυστικό» της πιο εύκολης προσαρμογής των συμπατριωτών σου εδώ;

«Πιστεύω πως ο λόγος είναι ότι μοιάζουμε και σαν νοοτροπία αλλά και σαν περιβάλλον. Αυτό θεωρώ πως είναι ιδιαίτερα θετικό γιατί πιστεύω πως θα με βοηθήσει κι εμένα να προσαρμοστώ ακόμα πιο γρήγορα. Ήδη, στις λίγες μέρες που βρίσκομαι στην Αθήνα βρίσκω ομοιότητες με το Σπλιτ».

-Τι θα έκανες διαφορετικά στην καριέρα σου αν είχες την ευκαιρία;

«Δεν είμαι από τους τύπους που στέκονται σε επιλογές του παρελθόντος περισσότερο από όσο πρέπει για να μάθεις και να βελτιωθείς. Είμαι σε γενικές γραμμές χαρούμενος με τις επιλογές που έχω κάνει στην καριέρα μου μέχρι τώρα. Δεν διεκδικώ το αλάθητο, αλλά πιστεύω πως στις κρίσιμες στιγμές πήρα τις σωστές αποφάσεις. Και τα λάθη ωστόσο χρησιμεύουν σαν οδηγός για τη συνέχεια, έτσι προτιμώ να το βλέπω».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης