Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε μόλις στο 5’ με τον Μπεργκ στο ματς απέναντι στον Άγιαξ, όμως οι Ολλανδοί σκόραραν με τους Τραορέ (34′) και Ρίντεβαλντ (67′) και επικράτησαν με 2-1, στο ματς για την πρεμιέρα των ομίλων του Europa League. Οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με εννέα παίκτες καθώς στο 69’ αποβλήθηκε ο Ιβανόφ και στο 90’ ο Γουακάσο, ενώ στο 79’ ο Ζίγιετς αποβλήθηκε για τον Άγιαξ. Στο δεύτερο ματς του ομίλου στο Βέλγιο, Σταντάρ Λιέγης και Θέλτα έμειναν στο 1-1.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ δυναμικά τον αγώνα και ευτύχισε να προηγηθεί νωρίς. Μόλις στο 5’ ο Γουακάσο σέντραρε από τα αριστερά, ο γκολκίπερ Ονάνα απομάκρυνε λανθασμένα και ο Λουντ πάσαρε στον Μπεργκ, ο οποίος πλάσαρε για το 1-0.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «πράσινοι» απείλησαν στη συνέχεια στο 8’ με τον Κουτρουμπή, στο 24’ με τον Μπεργκ και στο 30’ με τον Λουντ, όμως ο Άγιαξ ισοφάρισε. Στο 34’ ο Ιβανόφ έκανε λάθος και ο Τραορέ από τα δεξιά σημάδεψε σωστά και πέτυχε το 1-1. Στη συνέχεια οι Ολλανδοί κυριάρχησαν και έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 36’ με τον Σάντσες για νέο γκολ, καθώς ο Στιλ απέκρουσε καταπληκτικά. Ο Άγιαξ απείλησε και στο 43’ με καλό μακρινό σουτ του Γκούντελι που κατέληξε άουτ.

Ο Άγιαξ στο 64’ κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μέστο στον Ντάικς. Ο Στιλ απέκρουσε την εκτέλεση του Κλάασεν, όμως ο Ρίντεβαλντ πήρε το ριμπάουντ και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Στο 69’ ο Ιβανόφ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ δέκα λεπτά μετά έμεινε με δέκα και ο Άγιαξ λόγω αποβολής του Ζίγιετς. Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το ματς με εννέα παίκτες, λόγω αποβολής του Γουακάσο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παναθηναϊκός – Άγιαξ 1-2 (Ote Sport 3)

Γκολ: 5′ Μπεργκ – 34′ Τραορέ, 67′ Ρίντεβαλντ

Κίτρινες κάρτες: Κουτρουμπής, Ιβανόφ, Γουακάσο, Μέστο, Βιγιαφάνες – Βίργκεβερ, Ζίγιετς, Βέλτμαν

Κόκκινες κάρτες:
69′ Ιβανόφ, 90′ Γουακάσο – 79′ Ζίγιετς

Παναθηναϊκός:
Στιλ, Μολέδο, Ιβανόφ, Κουτρουμπής (68′ Βιγιαφάνιες), Χουλτ, Μέστο, Ζέκα, Γουακάσο, Λουντ (73′ Σάμπα), Μπεργκ, Λεντέσμα (65′ Λέτο).

Άγιαξ:
Ονανά, Βέλτμαν, Ρίντεβαλντ, Σάντσες, Τραορέ (73′ Ντόλμπεργκ), Κλάασεν (90′ Σένε), Γιουνές (86′ Σινκγκράβεν), Ζίγιετς, Βίργκεβερ, Γκουντέλι, Ντάικς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης