Μετά από το στραβοπάτημα (0-0) στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα ο Παναθηναϊκός γνώρισε ήττα-σοκ από τον Ολυμπιακό Βόλου στο ΟΑΚΑ.

Η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα έχασε με 1-0 από τους «ερυθρόλευκους» της Μαγνησίας, οι οποίοι έπαιξαν παλικαρίσια και πήραν πανάξια το τρίποντο με τέρμα του Μόνχε στο 78ο λεπτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τη σημερινή ήττα του ο Παναθηναϊκός σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός αύριο νικήσει στην έδρα της Λάρισας, θα δει τη διαφορά του από την κορυφή να αυξάνεται στους 5 βαθμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με το σφύριγμα της λήξης δημιουργήθηκαν επεισόδια, όταν οπαδοί των «πράσινων»μπήκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και έφτασαν μέχρι την φυσούνα των αποδυτηρίων, κυνηγώντας τους ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάποιοι παίκτες των φιλοξενούμενων βρέθηκαν σώμα με σώμα με τους χούλιγκαν, όμως πρόλαβαν να σωθούν χωρίς να τραυματιστεί κάποιος σοβαρά.

Να σημειωθεί πως αν και οι χούλιγκαν είχαν μαζευτεί για αρκετή ώρα στον στίβο και όλοι περίμεναν αυτό που ακολουθήσε η αστυνομία καθυστέρησε σημαντική να επέμβει.

Άγχος, νευρικότητα, βιασύνη, ήταν τα τρία στοιχεία που χαρακτήριζαν την ομάδα του Φερέιρα στο πρώτο μέρος και τα οποία φυσικά είχαν αντίκτυπο στην εικόνα της στο ματς.

Ο Παναθηναϊκός, μολονότι στην ενδεκάδα του υπήρχαν τρεις δημιουργικοί μέσοι (Χριστοδουλόπουλος, Νίνης και Λέτο) απείλησε σε ελάχιστες περιπτώσεις την εστία του Γιαπούνκοβιτς, ο οποίος πέρασε ένα από τα ευκολότερα ημίχρονα της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Φυσικά για το «μπλοκάρισμα» του «τριφυλλιού»… ευθύνεται και ο εξαιρετικά στημένος από τον Σάκη Τσιώλη, Ολυμπιακός Βόλου, που κράτησε με ευκολία το μηδέν στην άμυνα του.

Έτσι το τελευταίο σφύριγμα του κ. Τριτσώνη μετά από ένα λεπτό καθυστέρηση στο πρώτο μέρος βρήκε τους οπαδούς του «τριφυλλιού» να είναι δυσαρεστημένοι από την κάκιστη εικόνα της ομάδας τους, ενώ δεν έλειψαν και οι αποδοκιμασίες για τους παίκτες του Φερέιρα.

Ίδιο ήταν το σκηνικό του παιχνιδιού και στην επανάληψη, με τον Παναθηναϊκό να παραμένει ασύνδετος και να προσπαθεί να απειλήσει με ανορθόδοξο τρόπο την εστία των «ερυθρόλευκων».

Για να φτάσουμε στο 78’ , όταν οι φιλοξενούμενοι πάγωσαν το ήδη παγωμένο ΟΑΚΑ.

Ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού, Αλέξης Τζόρβας δεν μπόρεσε να απομακρύνει την μπάλα από το σουτ του Ούμπιντες και έτσι Μόνχε πήρε το «ριμπάουντ», στέλνοντας την μπάλα στο βάθος της εστίας του.

Παρά τις προσπάθειες τους οι γηπεδούχοι χωρίς καθαρό μυαλό δεν μπόρεσαν να απειλήσουν την αντίπαλη άμυνα και ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε μια πανάξια και σπουδαία νίκη μέσα στο ΟΑΚΑ, υποχρεώνοντας το «τριφύλλι» στην πρώτη εντός έδρας ήττα που έχρισε αυτόματα πρωταθλητή χειμώνα τον Ολυμπιακό.

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός Βόλου 0-1

Γκολ:
78′ Μονχε

Κίτρινες: Λέτο,Νίνης-Ντολεζάι

Κόκκινες:

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Σεϊταρίδης, Κατσουράνης, Μαρίνος (73′ Γκαρσία), Νίνης (46′ Ιωαννίδης), Λέτο, Χριστοδουλόπουλος (65′ Πετρόπουλος), Σισέ

Ολυμπιακός Βόλου (Σάκης Τσιώλης): Γιακούποβιτς, Ντολεζάι, Ούμπιντες, Μαρτίν, Καπετάνος (61′ Μπρέσκα), Άλβαρεζ, Σανκαρέ, Ζέλεσι, Μόνχε (81′ Τόμας), Μητρόπουλος, Ζαραδούκας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης