Με πολύ καλή εικόνα στο πρώτο μέρος και κάκιστη στο δεύτερο ο Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0 του Πανιώνιο, σε παιχνίδι για την 19η αγωνιστική, που διεξήχθη στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε στο 16’ ο Πράνιτς. Ο Πανιώνιος έχασε πέναλτι στο 68’ με τον Λάζνικ, ενώ είχε δοκάρι στο 80’ με τον Λαμπρόπουλο. Δοκάρι είχε και στο 39’ ο Καρέλης για τον Παναθηναϊκό.

Πατήστε εδώ και δείτε το γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο μέρος ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο παιχνίδι και έβαλε τις βάσεις για να σημειώσει την πρώτη του νίκη στο 2014. Οι «πράσινοι» πίεσαν από την αρχή τον Πανιώνιο, έκλεψαν μπάλες και εγκαταστάθηκαν έξω από την περιοχή του Ανέστη. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις το γκολ… μύριζε και δεν άργησε να έρθει.

Στο 16’ ο Νάνο έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Πράνιτς με ωραία κίνηση προς την μπάλα πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον Αένστη σημειώνοντας το 1-0 υπέρ του Παναθηναϊκού. Στη συνέχεια ο Γιάννης Αναστασίου προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή, καθώς ο Αμπεΐντ τραυματίστηκε και τη θέση του πήρε ο Δώνης.

Η πίεση του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε μέχρι την ανάπαυλα και απώλεσαν δύο ευκαιρίες για να πετύχουν ακόμα ένα γκολ. Στο 34’ ο Καρέλης, μετά από κάθετη του Μπεργκ, δεν μπόρεσε να νικήσει τον κίπερ των «κυανέρυθρων», ενώ ο ίδιος παίκτης στο 39’ έστειλε τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έριξε την απόδοσή του αισθητά και ο Πανιώνιος κυριάρχησε, ενώ θα μπορούσε να φτάσει ακόμα και στην ισοφάριση. Αρχικά στο 54′ ο Καμπάνταης απείλησε τον Καπίνο, ενώ στο 67′ ο Λάζνικ, που μόλις πέρασε στο γήπεδο, πήρε τη μπάλα από τα χέρια του Αραβίδη και ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι που κέρδισε ο συμπαίκτης του από τον Κουτρουμπή. Ο Λάζνικ σημάδεψε το δοκάρι και έτσι το 1-0 παρέμεινε.

Στο 69′ ο Καμπάνταης είχε μία ακόμα καλή στιγμή, ενώ στο 73′ ο Καπίνο αναδείχθηκε νικητής στο τετ α τετ με τον Κούρντι.

Για τον Παναθηναϊκό, ο Πράνιτς στο 75’ αστόχησε από κοντά, ενώ ο Πανιώνιος στάθηκε άτυχος, αφού στο 80′ είχε και δεύτερο δοκάρι, αυτή τη φορά με τον Λαμπρόπουλο. Στο 86′ ο Καμπάνταης είχε μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία, αλλά αστόχησε από εξαιρετική θέση και τελικά οι «πράσινοι» κράτησαν το προβάδισμα και τη νίκη.






Παναθηναϊκός – Πανιώνιος 1-0 (Nova 2)

Γκολ: 16′ Πράνιτς
39′ δοκάρι ο Καρέλης
67′ χαμένο πέναλτι ο Λάζνικ
80′ δοκάρι ο Λαμπρόπουλος

Κίτρινες κάρτες: Κουτρουμπής, Μπεργκ, Νάνο – Λαμπρόπουλος, Κολοβός

Κόκκινες κάρτες:

Παναθηναϊκός:
Καπίνο, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Ρισβάνης, Νάνο, Μέντες, Αμπεΐντ (30′ Δώνης), Πράνιτς, Ντίνας (77′ Ατζαγκούν), Καρέλης (70′ Κλωναρίδης), Μπεργκ.

Πανιώνιος:
Ανέστης, Ζαχαράκης (46′ Ντούνης), Κουλουχέρης, Λαμπρόπουλος, Κούρος (82′ Γιάννου), Παναγιωτούδης (66′ Λάζνικ), Κούρντι, Παντίδος, Αραβίδης, Κολοβός, Καμπάνταης.

Οι δηλώσεις

Γιάννης Αναστασίου: «Είχαμε ένα παιχνίδι σήμερα που για μας πριν το παιχνίδι είχα τρομερή ανασφάλεια για το συγκεκριμένο ματς. Η εικόνα της περασμένης εβδομάδας ήταν προβληματική. Δουλέψαμε συγκεκριμένα πράγματα αμυντικά και επιθετικά. Με την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου δείξαμε ότι δεν θα είχαμε πρόβλημα. Σημειώσαμε ένα γκολ και θα μπορούσε να ήταν το σκορ 2-0 ή 3-0. Αλλάξαμε αναγκαστικά τον Αμπεΐντ και χάσαμε χθες τον Λαγό. Στο ημίχρονο κάποιοι παίκτες (Μέντες, Κουτρουμπής, Πράνιτς) ένιωθαν βαριά τα πόδια τους. Συζητήσαμε με τα παιδιά και το ιατρικό τιμ και είχαμε στην άκρη του μυαλού μας το πώς θα αντιδράσουμε. Είχαμε πολλά παιδιά να δώσουν λύσεις επιθετικά αλλά μας ενδιέφερε και το αμυντικό κομμάτι. Η εικόνα μας στο δεύτερο ημίχρονο αδίκησε αυτό που δείξαμε στο πρώτο. Ακυρώσαμε την εμφάνισή μας. Στην ομιλία είχα τονίσει ότι σήμερα για μας μετράνε οι τρεις πόντοι κι αυτοί όσο περνάει ο καιρός είναι το πιο σημαντικό. Είχαμε τύχη για πρώτη φορά φέτος. Δεν θέλουμε να νικάμε με τύχη. Θέλουμε να είμαστε διαρκώς καλοί. Συμβαίνουν κάποιες μικρές στιγμές που δεν ξέρουμε τι συμβαίνει. Είναι ψυχολογικό, είναι αυτοσυγκέντρωση, είναι εμπειρία και ωριμότητα, είναι όλα μαζί. Σίγουρα στο δεύτερο ημίχρονο ακυρώσαμε τους εαυτούς μας και ακυρώσαμε την πολύ καλή εμφάνιση. Πήραμε τους τρεις πόντους και συνεχίζουμε. Κρατάμε τους τρεις βαθμούς».

Όταν του επεσήμαναν ότι δεν κρατούσε μπάλα ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο, είπε:
«Το λέγαμε στα παιδιά. Για έναν περίεργο λόγο δεν το εφαρμόσαμε. Ίσως φταίει ότι κάποια παιδιά δεν μπορούσαν να πάνε στο 100% λόγω εμπειρίας και ωριμότητας. Ίσως δεν ήμασταν πιεστικοί και κινητικοί όσο θα έπρεπε».

Όσο για τους Μέντες και Πράνιτς ανέφερε: «Δεν είχαμε επιλογές στα χαφ. Χρησιμοποιήσαμε τον Δώνη που προσπάθησε και τα έδωσε όλα. Έχουμε παίκτες ποιοτικούς μπροστά, αλλά μας ενδιέφερε να διατηρήσουμε το αποτέλεσμα και να κάνουμε σε μία κόντρα το 2-0. Χάσαμε ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο και να καθαρίζαμε το παιχνίδι».

Για το ότι ο Παναθηναϊκός δεν πανηγυρίζει εύκολες εντός έδρας νίκες: «Εμείς σε κάθε παιχνίδι θέλουμε να παίζουμε το ίδιο είτε εντός είτε εκτός. Όλα τα παιχνίδια στη Λεωφόρο δεν υπήρξε ματς που δεν ήμασταν καλοί και ανταγωνιστικοί. Δεν θα έλεγα ότι έχουμε παίξει άσχημα στο γήπεδό μας. Σήμερα η εικόνα μας στο δεύτερο ημίχρονο ακύρωσε εκείνη του πρώτου. Βγάλαμε πολλές φάσεις δουλεμένες που ήταν μέσα από συνδυασμούς. Φαίνεται ότι η ομάδα έχει στόχο και πλάνο. Τα προβλήματα κάποιων παικτών δεν μας βοήθησαν για να παίξουμε στο μάξιμουμ. Μπορώ να τους δικαιολογήσω. Βάζουν την ομάδα πάνω από το πρόβλημά τους και προσπαθούν να βοηθήσουν. Στη Λεωφόρο έχουμε κάνει έξι νίκες, αλλά κάθε ομάδα μπορεί να κάνει κάποια ήττα ή κακή εμφάνιση. Πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει άλλο ματς με κακή εικόνα».

Για το γεγονός ότι τρεις παίκτες παραπονέθηκαν για προβλήματα, αλλά δεν έγινε αλλαγή: «Είχαμε διαρκώς επικοινωνία και προσπαθούσαμε να δούμε την κατάστασή τους. Μας ενδιέφερε να κρατήσουμε το σκορ. Ο Κουτρουμπής αν έβγαινε δεν υπήρχε άλλος στόπερ. Θα έπρεπε να αλλάξουμε όλη την ομάδα. Ο Πράνιτς και ο Μέντες προσπαθούσαν στο μάξιμουμ να δώσουν τα καλύτερα. Όταν άνοιξε το παιχνίδι μεγάλωσαν οι αποστάσεις και είχαμε μεγάλο πρόβλημα. Θα έπρεπε να ήμαστε πιο έξυπνοι και πιο ώριμοι».

Για τη θέση του δεξιού μπακ: «Κάνω προπόνηση με τους παίκτες κάθε ημέρα. Ο Μαρινάκης βρέθηκε στην πρώτη ομάδα. Δίνει τον καλύτερό του εαυτό. Ορισμένες φορές η τακτική μας, μας δίνει τη δυνατότητα να παίξει ο Τριανταφυλλόπουλος δεξί μπακ. Πολλές φορές το να κάνουμε επίθεση είναι το πιο εύκολο. Το δύσκολο είναι να κάνεις άμυνα. Εμείς θέλουμε να έχουμε ισορροπία. Θα χρειαστεί να ξαναπαίξει δεξί μπακ. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο όλοι οι παίκτες πρέπει να παίζουν σε όλες τις θέσεις. Θέλουμε όλοι να ξέρουν από τις ακαδημίες μέχρι την πρώτη ομάδα να υπάρχει αντίληψη για οποιαδήποτε θέση του γηπέδου».

Για την αμυντική λειτουργία της ομάδας: «Μας λείπει το εύκολο που είναι η άμυνα. Δουλεύουμε σε συγκεκριμένα πράγματα στην αμυντική λειτουργία για να βελτιωθούμε. Το δύσκολο είναι εύκολο για μας και το εύκολο δύσκολο. Άμυνα κάνει όλη η ομάδα. Όταν η επικοινωνία γίνει καλύτερη, δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Έχουμε νεανική ομάδα. Τα παιδιά κάνουν τρομερή προσπάθεια. Δεν έχω παράπονο για τη συμπεριφορά και τη νοοτροπία που έχουν. Απλά με την ωριμότητα και με τα χρόνια και την προπόνηση προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις πολλές αδυναμίες που έχουμε. Θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι ατομικά και ομαδικά. Για τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού είναι δύσκολο να το αποδεχτεί, αλλά αυτοί είμαστε και προσπαθούμε όλοι για το καλύτερο. Να κρατήσουμε την εικόνα του Παναθηναϊκού ψηλά και τα επόμενα χρόνια να είμαστε αυτοί που πρέπει κι αυτοί που θέλει ο κόσμος της ομάδας».

Για τον Αμπεΐντ: «Υπέστη αιμάτωμα και μάλλον μία εβδομάδα θα είναι εκτός αλλά την άλλη βδομάδα θα είναι εκτός λόγω τιμωρίας».

Κώστας Παναγόπουλος:
«Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου, όχι μόνο για την εμφάνιση, αλλά για τη συνολική εικόνα που έδειξαν δύο μέρες μετά την ήττα στο Κύπελλο. Σκύψαμε το κεφάλι, αντιληφθήκαμε την πραγματικότητα και δουλέψαμε. Αυτά τα παιδιά έδειξαν ότι η δουλειά η πειθαρχία και η υπομονή θα σε οδηγήσει εκεί που πρέπει. Όσον αφορά τον αγώνα. Μπήκαμε μουδιασμένοι γιατί θέλαμε να διαβάσουμε το ματς καλύτερα. Δεχτήκαμε απειλή μόνο από τα άκρα. Ήταν η πρώτη φορά που έβαλα τις φωνές στο ημίχρονο. Τους αφύπνισα λόγω του συλλόγου που εκπροσωπούν. Πρέπει να το καταλάβουν. Στο δεύτερο ημίχρονο υπήρχε μόνο η ομάδα του Πανιωνίου στο γήπεδο. Φεύγουμε με σκυμμένο το κεφάλι μόνο και μόνο γιατί δεν πήραμε τους βαθμούς. Στη ζωή υπάρχουν δεδομένα. Αυτό λέει Παναθηναϊκός – Πανιώνιος 1-0. Και πάλι πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες του Πανιωνίου. Δεν υπήρξε εντολή από μένα για το ποιος θα το εκτελέσει. Είναι το τρίτο σερί πέναλτι που χάνουμε. Είναι απλά μια κακή συγκυρία. Θα ήταν άλλο παιχνίδι αν είχαμε ισοφαρίσει σε εκείνο το σημείο. Οι στιγμές είναι του ποδοσφαιριστή. Ότι και να κάνει ο προπονητής, λίγα μπορεί να αλλάξει. Μίλησα για αφύπνιση. Τους είπα ότι αυτό το παιχνίδι θα το χτυπούσαν οι ίδιοι. Δεν ήμασταν τόσο κακοί στο πρώτο ημίχρονο. Ήμασταν άτολμοι. Τα συστήματα και οι σχηματισμοί δεν λένε τίποτα αν δεν ακολουθήσουν οι ποδοσφαιριστές. Περιμέναμε δύο μπροστά στον Παναθηναϊκό, αλλά κι εμείς είχαμε το δικό μας ξεκάθαρο πλάνο. Με μία γρήγορη ανάγνωση του παιχνιδιού διεκδικήσαμε αυτό που έπρεπε να πάρουμε. Ναι, περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τον Παναθηναϊκό».

Νταβίντ Μέντες: «Στο πρώτο ημίχρονο κοντρολάραμε το παιχνίδι. Είχαμε καλές τοποθετήσεις στο παιχνίδι μας και καταφέραμε να πετύχουμε ένα ωραίο γκολ. Φυσικά και δεν είμαστε ικανοποιημένοι, γιατί στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήμασταν καθόλου καλοί. Θα έπρεπε να είχαμε τελειώσει το παιχνίδι, θα μπορούσαμε να είχαμε ισοφαριστεί και σταθήκαμε τυχεροί. Θα πρέπει να βελτιωθούμε για να μην την πατήσουμε σε άλλο παιχνίδι».

Ντάνιελ Πράνιτς:
«Ήταν ένα δύσκολο ματς με δύο διαφορετικά ημίχρονα. Κάναμε καλό πρώτο μισό, ελέγχαμε το ρυθμό και δημιουργήσαμε ευκαιρίες. Στο δεύτερο δεν παίξαμε καλά, από τύχη κερδίσαμε αυτόν τον αγώνα. Είναι δύσκολο να εξηγήσω τι συνέβη στο δεύτερο ημίχρονο. Σαν να ήταν άλλη ομάδα στο γήπεδο. Χάθηκαν ευκαιρίες από τους αντίπαλους, όπως το πέναλτι. Προσπαθήσαμε, αλλά αν θέλουμε να καταφέρουμε κάτι, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να παίζουμε έτσι. Ο παράγοντας τύχη ήταν σημαντικός για μας. Το είχαμε δουλέψει στην προπόνηση το γκολ. Είδα τη συνεργασία ανάμεσα σε Μπεργκ και Νάνο, είδα ελεύθερο χώρο και υπέθεσα ότι θα πήγαινε εκεί η μπάλα, εκμεταλλεύτηκα την ευκαιρία και σκόραρα. Ο Μάρκους (σ.σ. Μπεργκ) είναι πολύ σημαντικός παίκτης όπως και ο Νάνο. Ο Νάνο μάλιστα αποδεικνύεται από τους καλύτερους και είναι κάτι που δεν το περίμενα, γιατί έρχεται από την άμυνα. Ο Μάρκους δείχνει πως το βασικό δεν είναι μόνο να σκοράρεις αλλά και να δίνεις ασίστ. Έχασα ακόμα μία ευκαιρία, αλλά το σημαντικότερο είναι η νίκη. Ο Πέτριτς χρειάζεται χρόνο προετοιμασίας, αφού ήρθε με τραυματισμό, όπως είχε γίνει και με εμένα. Τον γνωρίζω και από την εθνική ομάδα της Κροατίας αλλά και από το γερμανικό πρωτάθλημα. Μπορεί να βοηθήσει, αλλά πρώτα πρέπει να έχει φυσική κατάσταση για 90′. Αν γίνει αυτό, είμαι πεπεισμένος πως θα κάνει πολύ ωραία πράγματα για τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού».

Σπύρος Ρισβάνης:
«Στο πρώτο ημίχρονο βγήκε ότι δουλεύουμε στην προπόνηση. Στο δεύτερο μείναμε πίσω χωρίς να ξέρω το λόγο. Θα το λύσουμε μέσα από την προπόνηση. Αυτό το κομμάτι, το να μην μπαίνουμε χαλαρά, και τις στημένες δεν το έχουμε λύσει».

Για το ενδιαφέρον από ομάδες της Γερμανίας: «Τα διαβάζω, τα ακούω, αλλά δεν ξέρω κάτι. Ευχαριστώ τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού που μου έχουν δώσει την ευκαιρία να φοράω τη φανέλα της ομάδας. Εγώ θα συνεχίσω να δουλεύω για να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη τους».

Για τον κόσμο: «Θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να τους δώσουμε χαρά. Μας ενδιαφέρει το Κύπελλο. Στόχος μας είναι να μπούμε πλει οφ και να φτάσουμε στον τελικό του Κυπέλλου».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης